Toda, ko se dela velik servis, bi ja morali to zamenjati

načeloma ne....ker se ga ne šteje kot "nuja"....je pa priporočeno, kar je seveda razlika med nujo in priporočeno

Res pa je tudi, da jaz ne poznam nobenega, ki je le tega moral menjat, kot nuja..imajo večinoma še vsi original gor, pa imajo prevoženih, krepko čez 200k.
jaz sm ga menjal, ker smo itak delal generalko motorja (in ko imaš 1x podrto, potem te nič ne košta, če še to zamenjaš
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?f=34&t=37255" onclick="window.open(this.href);return false;
(si me glih spomnil s to temo)
vse žive slike sm dal gor (glej link do moje generalke

), le tega pa nism dal...nism niti uspel slikat..joj mene...takoj, ko bo ponovna prilika, k bo vozilo dvignjeno, bom še to slikal in prpopal na forum
Danes je cvilil kaksnih 5 minut, ko je bilo -2 stopinje.
če je strach jermen, potem takem se ne mudi ti vrat na nos menat..ampak si v izzy najdeš nekoga, ki ga je pripravljen menat in pa seveda, ki ima s tem izkušnje (tip vozila)

Predvsem pa, da si (cilam na mehanika), vzame čas, in pogleda ali je res strach jermen.
Da te malce potolažim, skoraj 80% vozil (vse znamke) ob mrzlem mrzlem (zima) malce jermenčki zacvilicjo ob štartu in po cca. 30s ali 1 min le ti nehajo....ko boš/če boš imel priliko kdaj poslušat na parkingu (zjutraj) k greš na šiht boš opazil...
Ko se vse podere a je smiselno se kaj drugega zamenjati. Jermenico na alternatorju, kompresorju??
alternator in kompresor pustiš kot je (no vsaj jaz bi...pust lava dok spava

)...vendar bodi pa pozoren, jaz vem, če bi meni kdo spustil plin iz kompresorja (namreč ni nuja da to uredi, se da BP zamenat s tem da se obstoječi plin pusti - midva s kolegom ga nisva spustila, plin je ostal na svojem mestu ), nakar bi zahteval da le tega nafila na svoje stroške

...ker veš kako je, ko do nečesa pride, potem takem nobeden ni kriv, oz. ni pipal
No nasvet kako se starega dol vzame. Odrežeš ga

midva s kolegom sva ga snela (to ni panike)..gre brez problema (no malce se pa le moraš potrudit, vendar ni take panike)..ker je "znucan/obrabljen/raztegnjen"
Fiat ePER