Naj bi se oplazila kombi in šleper, ki je bil natovorjen z avtomobili. Šleper je potem zaneslo na nasprotni vozni pas in se je prevrnil, zaradi česar je prišlo do verižnega trčenja. Glavni razlog za toliko žrtev je pa ogenj, ki se je vnel, zaradi česar so v avtomobile vkleščeni ljudje zgoreli.
ja vlačilec naj bi pokril par avtomobilov, ko se je prevrnil, zato je folk ostal pod tovornjakom in zgorel.
Jaz sem minimalno 2x tedensko na tej relaciji in opažam, da folk kar tišči in tišči v nepregledne odseke. Realno se da tukaj prehitevat na 3h 4 mestih, ampak samo avto ali dva, ne pa 3 avtomobile + tovornjak, ker ti preprosto ne znese in greš mimo tovornjaka samo še na srečo, saj padeš v popolnoma nepregleden del ceste.
Par odsekov je tudi tricky, ker se zdi, da vidiš prosto cesto, pa so vmes ovire, za katerimi se lahko skriva avto.
Nihče tudi ne gleda na to, da bi lahko nasportivozeče vozilo imelo hitrost višjo od 100 km/h in se zakalkulirajo.
Od umrlih so ble 3 mlade mamice. Med 33 in 36 let. Vračale so se pa iz NM iz LABOD-a baje.. So pa zgorele pri zavesti, ker ni noben mogel do njih, ker so ble vkleščene v avtu-ih. Krivec je odnesel s par praskami. To sem zvedel danes od enega gospoda ki dela v firmi s katero sodelujem.
Menda naj bi se voznik "čohal po nosu", in zapeljal na levi pas. Se pravi naj bi to storil iz "malomarnosti". Menda so ga že dali v zajčnik, dokler ne razjasnijo okoliščin.
Še so ter trditve resnične (to bomo morda še izvedeli), potem v tem primeru ne gre za nesrečo ampak uboj iz malomarnosti...