Težave z hladilno tekočino in akumulatorjem

Tehnične teme o Giulii in Stelviu

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
GregorGr
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,

imam naslednjo težavo in prosim za pomoč. Na vsakih 1000-2000 km mi izgine cca 1 dl hladilne tekočine. Na servisu so naredili test pod pritiskom in nikjer ne spušča.
Tudi v motor ne uteka. Kaj bi lahko bilo narobe?

Druga težava pa je sledeča. Ko po nekaj dneh zalaufam avto se prižge lučka za akumulator, nato ugasne po cca. 300 m vožnje.
Med vožnjo lučka ne sveti, tako da akumulator se polni. Če se vozim vsak dan je OK. Če avto stoji pa je problem.
Preveril sem, če se slučajno kje kakšna luč ne ugasne v prtljažniku ipd... Čudno se mi zdi, da bi alarm toliko porabil. Te taževe prej nisem imel.
Kaj bi lahko bilo narobe oz. bil porabnik. Akumulator so preverili in je v redu, star je cca 1,5 let.

Za vse odgovore že v naprej hvala
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

A je bencinar ali dizel?
Glede akumulatorja pri moji 2.0 T je zadeva podobna. Lahko bi rekli da se akumulator poslavlja, kar bi se lahko glede na starost, drugi pravijo vozi dokler vžge. Ko pride toplejše vreme se bo zadeva malce izboljšala.
Ker avta ne vozim vsak dan, mi je sedaj ob nižjih temperaturah tudi gorela lučka ob zagonu avtomobila kak kilometer vožnje, avto vžge normalno. Če vozim vsak dan tega ni.
S testerjem sem uspel ugotovit da lučka gori, kadar napetost pade pod cca 11.5V na ugasnjenjem avtu. Med vožnjo mi potem normalno polni s 13.5V+
Avto je 2017 letnik in še prvi akumulator. Start stop ne dela že nekaj časa, ampak lučka ne gori. Če gretje zadnjega stekla ne dela ne vem, ker ga ne rabim uporabljat.
Ko se je to pogosteje dogajalo, ugotovil da mi IBS charge status kaže 0% in po vožnji pride le do nekaj % zraven, tako da je ob naslednjem zagonu čez kak dan bil zopet 0%. Kakšno letno nazaj ko sem nazadnje gledal je bil na okoli 80%.
Pred nekaj dnevi mi je po eni neumnosti uspelo izpraznit akumulator do mrtvega, da je kazal samo 6V, tudi polnilec ga ni zbudil. Ko mi je uspelo zagnat avto, je napetost normalno zrastla, in tudi IBS se je "zbudil", sedaj mi po nekaj dneh kaže 25%, je pa res da nisem nekaj dosti vozil ampak akumulatorja nisem dodatno polnil s polnilcem. Očitno se je IBS resetiral. Sedaj čakam kdaj bo prvič zopet lučka.
Trenutno je akumulatorski booster dodatna oprema v mojem avtu :D
Poizkusi z odklopom - kabla za nekaj časa, če je opcija še odklop IBS-a na - terminalu.
Giulia-IBS-Start stop, niso v najboljših odnosih. Nekateri so imeli podobne težave pri dokaj novih avtomobilih, tako da slab akumulator sigurno ni bil krivec.
Slika
GregorGr
Alfa Junior
Alfa Junior

Hvala za odgovor. Avto je dizel letnik 2017. Akumulator je star šele 1,5 let in ne more še biti hin, je še v garanciji. So ga premerili in je OK.
Start-Stop pa tudi meni ne dela. Delal je le na začetku. Potem se je poslovil akumulator. So zamenjali, dali nov akumulator in Start-Stop ravno tako ne dela, kljub temu, da je pravi akumulator za ta sistem.
Med vožno avto polni tako da mislim, da alternator OK.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

GregorGr, si kupil rabljeno alfo? Imaš mogoče vgrajen adapter za Start/Stop?
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
GregorGr
Alfa Junior
Alfa Junior

Kupil rabljeno. Do predlani bil prvi akumulator, star cca. 6 let. Potem so ga zamenjali na original servisu. Ta zdaj je star 1,5 leta. Avto ima start stop sistem.
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

En update če ti bo kaj v korist.
Čez vikend sem odklopil akumulator in ga polnil čez noč.
Po prvem zagonu je IBS kazal 100%, sedaj po enem tednu, 3 vožnje po cca. 20km drži na 95%, tut polni nekje max 13V, prej ko pa je ibs bil 0 ali do 20%, pa je vseskozi polnilo z 14V.
Lučke ob zagonu še ni bilo zaenkrat.
Slika
Odgovori
  • Informacija