A je bencinar ali dizel?
Glede akumulatorja pri moji 2.0 T je zadeva podobna. Lahko bi rekli da se akumulator poslavlja, kar bi se lahko glede na starost, drugi pravijo vozi dokler vžge. Ko pride toplejše vreme se bo zadeva malce izboljšala.
Ker avta ne vozim vsak dan, mi je sedaj ob nižjih temperaturah tudi gorela lučka ob zagonu avtomobila kak kilometer vožnje, avto vžge normalno. Če vozim vsak dan tega ni.
S testerjem sem uspel ugotovit da lučka gori, kadar napetost pade pod cca 11.5V na ugasnjenjem avtu. Med vožnjo mi potem normalno polni s 13.5V+
Avto je 2017 letnik in še prvi akumulator. Start stop ne dela že nekaj časa, ampak lučka ne gori. Če gretje zadnjega stekla ne dela ne vem, ker ga ne rabim uporabljat.
Ko se je to pogosteje dogajalo, ugotovil da mi IBS charge status kaže 0% in po vožnji pride le do nekaj % zraven, tako da je ob naslednjem zagonu čez kak dan bil zopet 0%. Kakšno letno nazaj ko sem nazadnje gledal je bil na okoli 80%.
Pred nekaj dnevi mi je po eni neumnosti uspelo izpraznit akumulator do mrtvega, da je kazal samo 6V, tudi polnilec ga ni zbudil. Ko mi je uspelo zagnat avto, je napetost normalno zrastla, in tudi IBS se je "zbudil", sedaj mi po nekaj dneh kaže 25%, je pa res da nisem nekaj dosti vozil ampak akumulatorja nisem dodatno polnil s polnilcem. Očitno se je IBS resetiral. Sedaj čakam kdaj bo prvič zopet lučka.
Trenutno je akumulatorski booster dodatna oprema v mojem avtu
Poizkusi z odklopom - kabla za nekaj časa, če je opcija še odklop IBS-a na - terminalu.
Giulia-IBS-Start stop, niso v najboljših odnosih. Nekateri so imeli podobne težave pri dokaj novih avtomobilih, tako da slab akumulator sigurno ni bil krivec.