Ko je motor hladen občasno trokira

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Edmund
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,
Gre za Giulietto 1,4 Turbo Multiair 170KM. Avto je star 13 let in ima prevoženih 130.000 km, redno je servisiran in ima opravljena dva velika servisa.
Problem je v tem, da občasno, ko je motor hladen, takoj po zagonu začne trokirati - občuti se kot bi delal s tremi valji.
To običajno traja cca 1- 2 minuti, potem pa se stanje normalizira. Pri tej napaki se prižge tudi oranžna lučka za motor.
Ta napaka se vedno pojavi samo pri hladnem motorju, ali pa tudi, če avto večkrat samo premikam in je motor še hladen.
Opisana napaka, se običajno pojavi enkrat mesečno.

Prosim za komentar zgoraj opisane napake.
Hvala in lep pozdrav,
Edmund
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Mislim, da se poslavlja MultiAir enota ...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Edmund
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,

Glede na zgoraj opisane težave z Giulietto je verjetno res problem z Multiair enoto. Zdaj pa me zanima, ali se da problem mogoče rešiti z čiščenjem MA enote in menjavo mikro filtra. Zanima še me, kako poteka to čiščenje in gdo ga izvaja.

Že vnaprej najlepša hvala za vse informacije
Uporabniški avatar
Spyke
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Loka pri Mengšu

Zdravo,
Tudi jaz imam cudne simptome, imam giulietto 1.4 ma 170km, prevozenih cca 230kkm. Sedaj pozimi ko je bilo hladno in hladen motor je avto trokiral, ko se je segrel je bilo ok. Vceraj popoldan ko sem prizgal avto je zopet trokiral in se prizgala lucka za motor ko sem speljal avto ni imel moci je trokiral in lucka za motor je utripala. Danes po priklopu na tester je bilo ugotovljeno da ena svecka ne dela, po zamenjavi le te je avto delal normalno.

Kaj bi bil lahko vzrok da je svecka pregorela?

Lani Julija je bila zamenjana multiair enota.
Manjkalo je nekaj antifriza ene 0.4l in pa 0,7 olja
Uporabniški avatar
Spyke
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Loka pri Mengšu

Danes zjutraj avto lepo užgal nobenega problema, popoldne vožnja iz Lj medtem ko sem hotel pospešiti tam nekje pri 2,5 vtljajih avto močno zatrokira, lučka se ni prižgala nobena laufa normalno. Zgodilo se je 3x vsakič ko se je hotelo pospešiti.

Ima kdo kakšno idejo.

Kako preverim da je bila multiair enota res menjana 1,5k€ ni malo.
Uporabniški avatar
HyperJack
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147
Kraj: Tam kjer so medvedi
Kontakt:

Si še kaj ugotovil, meni se je to tudi včeraj zgodilo na povsem isti način, vendar se ni prižgala lučka za motor.

Res, da avta nimam dovolj dolgo, da bi lahko povedal, ali je to slučajno muha enodnevnica.

156 000km prevoženih
Do 125 000 servisiran na uradnem..
Manj komentarjev kot dobiš pod svoj avto, lepši je.... saj ni stvari ki bi ti jo lahko skritizirali..word!
Odgovori
  • Informacija