Pri nas spiderc niti ni, ali pa so bile predrage. Enako v tujini, ali predrage za tale moj navdih, ali pa so zahtevale veliko preveč dela. Tako da sem zadevo že odpisal in se sprijaznil s tem, da vse nore ideje pač niso izvedljive.
Med prazniki se pakiramo za izlet do Munchna, pa pravi žena, da tam okoli pa že ni nobene spiderce. Gremo hitro preverit. Ja ena pa je, direkt iz Munchna. Cena sprejemljiva, opis obeta. Ajde, dajmo pisat, saj Nemec itak ne bo odpisal kar enemu Balkancu, ki pravi, da ga avto zanima. Pa je odpisal. In žena je samo zavijala z očmi, namesto guglala ločitvene odvetnike.
Tako da kaj bi preveč govoril, smo šli pogledat, se zmenili, čez en teden pa sem šel po avto. Pa ker verjetno nobenega ne zanima samo moje čvekanje, še nekaj slik.
Najbolj navdušena pa verjetno hčerka, z mano je šla po avto, in praktično celo pot nazaj vriskala od navdušenja
Gre se pa torej za 916 Spider 2.0TS, na števcu sicer dobrih 290k km, ampak se kar dobro drži za svoje kilometre in leta. Trenutno so gor Novitec gevinde, za katere pa sem z vsakim km bolj prepričan, da letijo dol ob prvi priložnosti.
Seveda pa bo z njo tudi še nekaj dela. Barva rabi malo osvežitve, sedeži kakšno terapijo, omejevalci vrat pokajo,... ampak vozi pa se, in električna streha tudi deluje. Naj tako ostane...
Za začetek pa treba najprej spraviti čez še uvoz...