Nega usnja

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Zanima me, kako negujete usnje v svojih avtih, ali obstaja kakšna posebna zadeva za to? Predvsem me zanima za usnjene volane in pa prestavne ročice.
Uporabniški avatar
superleggera
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Jauerburg

Oj,jest mam tud leder v alfi,pa mi je en ti penkrat rekel da naj bi položil mokro oz. vlažno krpo na sedeže da se odprejo pore,pa to pustiš nekaj cajta potem pa namažeš s kakim sredstvom za nego usnja.Eni mažejo tudi s Solea kremo.Res pa je da jaz še nič od tega nisem probal.Lp.
Senza cuore saremmo solo macchine
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

superleggera napisal/-a:Oj,jest mam tud leder v alfi,pa mi je en ti penkrat rekel da naj bi položil mokro oz. vlažno krpo na sedeže da se odprejo pore,pa to pustiš nekaj cajta potem pa namažeš s kakim sredstvom za nego usnja.Eni mažejo tudi s Solea kremo.Res pa je da jaz še nič od tega nisem probal.Lp.
Sam ne z solea kremo, pa takimi forami. Če koga specifično zanima, pravzaprav, če bi hotel dati kemično očistiti avto (tudi sedeže) lahko javi na zs, da sporočim cifro tipa, ki se ukvarja s tem.

Za moj avto je dela neko kremo za nego usnja, ki se vpije v usnaje, da ostane prožno, potem pa z suho cunjo zbrišeš, da se enakomirno nanese.
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

A ta krema je ok tudi za volan in pa prestavno ročico?
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jst sem sedeže namazu z NIVEA kremo in zgledajo res super! Sedeži se mal bl svetjo so pa ful mehkejši. Sam jo je pa kar tezko namazat ker je precej gosta krema!! In pa na logotip AR ki je vsit na sedežu ne smeš namazat ker rata temnjejši!! Preizkušeno!

Nism pa mazal volana in usnja okol prestavne ročice.
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GTAm napisal/-a:A ta krema je ok tudi za volan in pa prestavno ročico?
Ponavadi se volan in prestavna ročica samo očisti, ker tam usnje ni nikoli "suho", saj z rokami vedno nanosimo gor en kup umazanije, če pa vozi avto ženska, pa sploh ni blema, ke nanosijo en kup enih krem z svojimi šapkami. :mrgreen:
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Odvisno ker usne je. Al je trd al mehek, vsak ma svojo pasto. Nikakor ne špricat z maxi brilom ali kaj podobnega ker rata kot plastika čez nekaj časa. Najbolj sigurna je posebna pasta za usne, ki se jo namaže gor in pa obriše čez nekaj časa. Za dolgotrajno lepoto pa vsake tok časa res gor dat vlažno krpo pa pol namazat.
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
dejan84
Alfa Member
Alfa Member

Sori k odpiram staro temo, ampak glih iščem neki v zvezi s sedeži in sm ponesreč tole odrpu.

Sem pa slišal, da je za nego usnja dobro mleko. Jap, ne se smejat - resno - mleko :D Predvsem pri barvanem usnju naj bi preprečilo, da se oguli in razbarva.
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dejan84 napisal/-a:Sori k odpiram staro temo, ampak glih iščem neki v zvezi s sedeži in sm ponesreč tole odrpu.

Sem pa slišal, da je za nego usnja dobro mleko. Jap, ne se smejat - resno - mleko :D Predvsem pri barvanem usnju naj bi preprečilo, da se oguli in razbarva.
Ja kak deci ga pa še po tepihu zliješ in avto pustiš zaprt kak teden na soncu, potem pa uživaš v vonjavah. :mrgreen:
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Upam da misliš mleko kot kremo.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Ja mleko-krema je kul.....Alpsko pa ne tok :D
Uporabniški avatar
AlfaForEver
Alfa Member
Alfa Member

Super ideje sam jaz se vedno ne morem iz vasih postov razbrat kaj bi bilo dobro za usnjene sedeze. ;)
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

AlfaForEver napisal/-a:Super ideje sam jaz se vedno ne morem iz vasih postov razbrat kaj bi bilo dobro za usnjene sedeze. ;)
Tudi po drugih forumih sem zasledil, da usnje v avtu mažejo z NIVEA mlekom za telo.
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Damijan napisal/-a:
AlfaForEver napisal/-a:Super ideje sam jaz se vedno ne morem iz vasih postov razbrat kaj bi bilo dobro za usnjene sedeze. ;)
Tudi po drugih forumih sem zasledil, da usnje v avtu mažejo z NIVEA mlekom za telo.
Saj če zadevo pogledaš striktno s tehničnega vidika, je bilo usnje nekoč koža od nekega živega bitja, tako da mleko za telo ne more ravno škoditi
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Ne vem kako je s tem ampak sem pa tud sam slišal, da eni mažejo sedeže z navadnim, torej kravjim, mlekom. Bojda naj bi dal v mlačno vodo kako kapljico ali dve in nato s tem prebrisal. Žal ne znam poračat ali zadeva deluje ali ne ker nimam usnjenih sedež v avtu :(
Odgovori
  • Informacija