alfa 33...nč jasn

Tehnična teme o modelih 33, 75 in starejših

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

No situaciaj je taka...dons se peljem po obvoznici cca 100km/h in avtu kr na enkrat padejo obrati, in tud ko sm dal gas...sm držu stopalko za gas do konca pa so obrati čist počas narast (z zakasnitvijo) do 4000 rpm, več ni šlo.....nato pa ko sm spustu gas so obrati padl na 0 pa se je avto ugasnu.
To se mi je nardil že pred kakšnim mescom....tako da je zdej to že drugič.
Ko pa sm avto pustu 5 min stat, pa ga potem vžgal, dela kot da ni blo nič. Zdej pa mi ni jasn kaj bi to lahko blo, ker se bojim da mi to spet nardi...Rad bi to popravu a se mi tud sanja ne kaj bi lahko to blo.
Tnx vsem za odgovore.
LP, Dejan
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Sklepam, da nekaj z bencinom.
Morda je bencinski filter zamašen in ne pride dovolj bencina, ali pa je morda že pumba za benz "šibka".
Nestrokovno mnenje.

LP Joseph
MG
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sam kk so ti lahk obrati padli na 0, ce si meu v prestavi. sj masina takrat sama zene, al si sklopko stisnu?
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pumpo za bencin sm menju pred 2 mesci, res da sm dal rabljeno gor, sam upam da to ni ane...

MG...k sm se pelu pa sm dal ga ni blo efekta....avto je upočasnjeval k da bi spustu gas....pa sm pol stisnu sklopko da bi saj čimdlje pršou, do izvoza....takrat mi je pa crknu :(

To mi je že nardil pred cca 1 mescom pa pol od takrt do dons nobenga problema, zato mi je čudn kaj bi lahko blo, ker da kr crkne, pol pa dela kot da ni nč...
Rad bi pa to čimprej popravu...tko da hvala za vse odgovore vsem ;)
MG
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja ce si dal gas pa ni blo nc, pol je to najbrs neki z bencinom. al pa tut ne. pomoje je lahk pumpa (al pa kak slab stik na pumpi - da ni kej vredu nataknjeno ko si jo menju), kak filter za bencin (preslab pretok - sam pol ti nebi normalno vzgal, pa skos bi ti slabo delu), lahk je tut cinspula (da ni blo vziga - sam tut ne vem ce crkne, da bi pol spet delala), pol je pa lahk se ker od vseh senzorjev, da kej steka, pa je dal elektroniki tako informacijo, da ni nc bencina spricala noter. ne vem. skoda da nimas stevca za tlak bencina, bi takoj vidu. zdj, lahk ga namontiras noter, pa ko se ti naslednic to zgodi bos takoj vedu a je pumpa al ne.
Zadnjič spremenil MG, dne Če Sep 01, 2005 9:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Major9
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domzale

Mogoče maš pa kakšen slab kontakt pri bencinski pumpi in neha delat, tko da to mal poglej!!
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

cinšpulo sm menju lansko leto, pumpo mi je menju alfatuner pred cca 2 mesci...bom jst mal pogledu kontakte pa vse....sam če bi blo to neki časa pa da bi probavu kaj je bi še nekak šlo. Tko pa ko neki časa dela pol pa kr na 1x to nardi pol pa spet dela kot da ni nč....zato sploh ne vem kako nej iščem napako, ker takrt k bi kej probavu "popravt" ne bi vedu kaj nej nardim, ker vse dela. Samo tist trenutek mi crkne, pol pa deluje vse bp.
Sej morm avto pelat mal do alfatunerja pa upam da bo on kej najdu pa mi porihtu.
Drugač bom pa jutr vse kontakte pogledu pa spucu pa upam da bo delal tako kot mora.
LP
Uporabniški avatar
Major9
Alfa Freak
Alfa Freak

To je mene enkrat BMW 320 zajebavu, neki časa je pumpa delala, pol je pa kr naenkrat crknu, če sem ga pa čez ene 10- 15 minut pržgal je pa spet normalno delal.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

menjaj bencinsko pumpo....sm mel podoben primer.....Več ti lahk tud Nuvolari pove
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Mam jz podoben problem na 155. Ko sm šel na morje mi je avto začel cukat, ko sm pohodu sklopko so obrati tok padl da je avto crknu. Sm ustavu zadevo mal pogledu, itak ni blo nč vidt, pol sm se pelu naprej in čez pol ure se zgodba spet ponovi. Vpol leta kokr sm lastnik je blo to prvič in zadnjič, sam noben ne ve kaj bi to blo. Nord prav da LMM, ker mi tud mrzu cuka in mi obrati padejo tok da mi je avto že parkrat crknu. :oops: Je pa po moje neki z dovodom zraka v motor pr teb in pr men.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

žival napisal/-a:Mam jz podoben problem na 155. Ko sm šel na morje mi je avto začel cukat, ko sm pohodu sklopko so obrati tok padl da je avto crknu. Sm ustavu zadevo mal pogledu, itak ni blo nč vidt, pol sm se pelu naprej in čez pol ure se zgodba spet ponovi. Vpol leta kokr sm lastnik je blo to prvič in zadnjič, sam noben ne ve kaj bi to blo. Nord prav da LMM, ker mi tud mrzu cuka in mi obrati padejo tok da mi je avto že parkrat crknu. :oops: Je pa po moje neki z dovodom zraka v motor pr teb in pr men.
men tut ko je mrzu padejo tok obrati da vcasih crkne.
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Turtle....bencinsko pumpo si mi ti prodal pred 2 mesci pa si reku da je dobra....tko da ne vem no...če je pa zdej zanič že pa kr neki...

Major9....kaj pa si naredu pol da je blo ok, oz kaj je bla okvara da ti je to delal, kar men zdej dela.

Ko je mrzu avto mi nikol ne padejo tok obrati da bi crknu...mal padejo, sam ne da bi crknu.

LP
Uporabniški avatar
Major9
Alfa Freak
Alfa Freak

Sej pravim mogoče maš nekje slab stik in zato crkne.Preveri kontakte, lahko pa da ti tud kakšna varovalka nagaja!!
Bmw- ja nisem mel za na cesto, smo se sam mal po pisti vozil, tko da ko je crknu sem mal počaku pa mal sem po varovalkah tolku, pol je pa spet zalaufu, sam verjeten je bil nekje prekinjen stik, ker ko si dal kontakt bencinska pumpa ni delala (bila je tišina),ko pa je dobila stik si slišal da dela. Pa tud pri Roverju sem mel podoben problem, so bili pa kontakti malo zažgani in mi je zaradi tega kar enkrat crknu. Najprej sem mislu da je šla pumpa, pol sem pa podru, pa jo probu na 12 V, pa je delala normalno. Tko da sem sam nazaj zmonteru, pa še zdaj dela.
Uporabniški avatar
Major9
Alfa Freak
Alfa Freak

Aja drugač pa če ti bo še enkrat tko naredu, pa takrat ko ne dela posluš če ti bencinska pumpa dela ali ne!!
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja ko je crknu, pa takoj ko sm dal kontakt se je pumpa slišala, tko da je delala. Sam k sm ga pa hotu pržgat, je pa sam verglal, vžgal pa ni. Po cca 2-3 min sm pa spet probu pa je takoj vžgal, tako kot mora. Bom jst mal pogledu kontakte pa vse mal, sam da najdem kej časa, ker skos delam, pa pol ko se že dela tema, se mi res ne da podirat pa na luči delat. Upam da mi čez vikend uspe mal pogledat pa upam da tud kej poštimat.
Odgovori
  • Informacija