Evo pri 146 ti je situacija naslednja:
Če hočeš twin spark vzam vsaj 1.6 bo več užitkov sam so stroški večji (npr. svečke), če hočeš pa boxerko pa nobene dobre ne boš dobil, ker jih lastniki ne dajo. Če pa boš že dobro dobil lahk pričakuješ da ti bo glavno gred zagrabl, pa na olje morš pazit.
drgač pa je zakon avtek in da res užitek v vožnji fenomenalen.
men osebno pa je lepši od 145.
Jaz imam alfico 146 1.6 TwinSpark, probleme sem imel s cukanjem ampak to sem rešil z nakupom novega lmm (kopija). Ko sem zamenjal lmm sploh nisem mogel verjet da je ta avtek tolk hitr. Drugače je pa lep za vozit, všeč mi je ker ima zadek in tudi ni prevelik. Pri normalni vožnji ti mora piti okoli 8,5 litra na 100 km. Da boš kupil alfico bencinarja in se boš peljal z 6 litri na 100 km pozabi. Kakšni deli so pa res dragi za to alfico, svečke so 40 jurjov, lmm kopija je 55 jurjov, origanal je 110 jurjov. Kar se pa tiče ostalega npr. ploščice, diski, pa ni kake panike glede cene so čist normalne.
mitjaz napisal/-a: Če pa boš že dobro dobil lahk pričakuješ da ti bo glavno gred zagrabl.
No no no... tolk hudo pa spet ni...
Boxer je zelo vzdržljiv motor, je pa res da ko lučka za olje posveti je že prepozno... Če dobiš tako ki je imela vedno dovolj olja, ti nima kej crknt... Za moje pojme je to en najbolj zanesljivih motorjev (pomoje bolj kot Twin Spark) rabiš samo malo posluha za avto...
eni mate res slabe izkušnje, sam izjema ne potrjuje pravilo...
AlfaGTA napisal/-a:"AlfaMonster": lmm kopija je 55 jurjov, origanal je 110 jurjov.
Kakšna kopija merilca ? Kje si pa to dobil ?
Kar jaz vem, je original npr. za mojo 156 1.6ts bil 240 evrov !!!!!
Kje si ti ceno 110 jurjev dobil !?
Hvala za odgovor
lp
Za tvoj avto je cena originala res taka kot si rekel, kopijo pa dobiš za 22 jurjov. Boscheva številka modela je pri tebi najverjetneje 0281002309 in ima 5 konektorjev, moj lmm ima 4 konektorje in boscheva številka je 0280217111. Poklical sem pa kar nekaj številk, od avtoromiha v celju pa do herkulesa v ljubljani...
AlfaGTA napisal/-a:"AlfaMonster": lmm kopija je 55 jurjov, origanal je 110 jurjov.
Hvala za odgovor
lp
Za tvoj avto je cena originala res taka kot si rekel, kopijo pa dobiš za 22 jurjov. Boscheva številka modela je pri tebi najverjetneje 0281002309 in ima 5 konektorjev, moj lmm ima 4 konektorje in boscheva številka je 0280217111. Poklical sem pa kar nekaj številk, od avtoromiha v celju pa do herkulesa v ljubljani...
Dunstar napisal/-a:kakšna je razlika v porabi med 1,4 in 1,6 ts.A je res da 1,4 več spije?pa še kakšna je razlika v registraciji in pri pospeških???
Pomoje kake velike razlike v porabi ni, kot je pri pospeških. V knjigici pa piše da pri 80 km/h 1.6 manj papca kot 1.4 TS, kolk je pa to res pa nevem...
[quote="przlend"]
Dobiš ga za 19K novega (kopija) v Žalcu!![/quote]
Takega ki sem jaz hotel imajo v Žalcu samo original od Boscha in stane 110 jurjov. Sem pa našel kopijo v Ljubljani za 55 jurjov.
Hvala za odgovor
lp
Kakšno Alfo imaš ti ?
Bom jaz pr nas pogledal ceno...