Kaj menite o tej italijanki?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
rufus1977
Alfa Junior
Alfa Junior

premišljujem o nakupu alfe 156. na kaj moram biti pozoren pri dizlih in kaj pri bencinarjih. ta mi je zelo všeč samo malce je sumljiva cena za toliko opreme.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.a ... 622&obv=on#
Uporabniški avatar
jezand
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor
Kontakt:

alfa je ok isto bencinar kot diesel....

samo ta ni ne vem kaj.,.....

je ogromno lepših....

lp, A
------------------------------------------------------
rufus1977
Alfa Junior
Alfa Junior

jezand napisal/-a:alfa je ok isto bencinar kot diesel....

samo ta ni ne vem kaj.,.....

je ogromno lepših....

lp, A

kak so servisni intervali? pri dizlih mislim? ker izbiram med laguno2 in alfo156, pa sem bral na renault forumu,da je dosti pizdraij z njihovimi dizli-franzoci. kaj priporočate?
Uporabniški avatar
jezand
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor
Kontakt:

Poglej !!!!

Sicer vozim Alfo 156 1.8 bencin, ampak kolikor sem slišal, in imam kar nekaj mehanikov znancev, ne hvalijo ravno alfe diesel....ker jim crkujejo turbine dokaj prehitro......nova turbina stnae cca.400K SIT !!!!!!

Mam kolega, ki vozi Fiat Stilo 1.9JTD, ki je enak motor, in mu je šla turbina pri 90.000 kilometrih........

Je pa vsak nakupa vtomobila vedno UGANKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak da.......odloči se sam......jaz ti lahko povem samo dejstva....
pa ne šimfam italjanov !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sem vedno rekel : Italjana nikoli !!! Sem videl 156-tko.......pol pa sem se zaljubil v njo.....tak je to .......ne razmišljaš z možgani , ampak s srcem....

Lp ,A
------------------------------------------------------
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

No na tem forumu nas je kar precej takih, ki vozimo JTDje, pa še nihče ni pisal, da bi bile s temi motorji kakšne težave. Tudi moj že ima skoraj 120000Km pa še vedno teče brez enega samega problema.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
rufus1977
Alfa Junior
Alfa Junior

Teo napisal/-a:No na tem forumu nas je kar precej takih, ki vozimo JTDje, pa še nihče ni pisal, da bi bile s temi motorji kakšne težave. Tudi moj že ima skoraj 120000Km pa še vedno teče brez enega samega problema.
zelo pohvalno...,samo motijo me samo zeeeelllo dragi redni servisi še posebej za TS bencinarje
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

imamo pri hiši dva JTD-ja in oba delata b.p., poznam še najmanj 15 lastnikov JTD-jev (Alfa,Fiat in Opel) pa vsi delajo OK. Nisem še sploh slišal da bi kakšen bodisi motor ali turbo crknil.
Servis je na 20.000 Km.

Imamo v službi Laguno 2 in se mi zdi da je podvozje obupno slabo.
Preizkusi to, preden kupiš.
Uroš
rufus1977
Alfa Junior
Alfa Junior

pismo..v taki dilemi sem,da je že kar težko živet. ker sem dosti prebral na forumuh. sicer je 156 najlepši avto v razredu,samo nočem,da takoj po nakupu pelam na servis pa me tam skasira 100ksit za servis ali 400ksit za turbino. vem,da je to loterija.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-gdo misli da je servis za alfe drag,naj se pozanima koliko stane za audi-vw,bmw,volvo... #-o
-fiatov 1,3jtdm je motor leta,JTD motorje uporablja GM koncern (OPEL,SAAB),verjetno ker so zanič :doubt:
rufus1977
Alfa Junior
Alfa Junior

alfafil napisal/-a:-gdo misli da je servis za alfe drag,naj se pozanima koliko stane za audi-vw,bmw,volvo... #-o
-fiatov 1,3jtdm je motor leta,JTD motorje uporablja GM koncern (OPEL,SAAB),verjetno ker so zanič :doubt:
je pa res, treba definirati besedo DRAG....,ker sedaj vozim astro letnik 02 in so servisi zelllllo poceni.
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Ni ti treba paničarit glede servisov... Kar se JTD tiče - Turbine delajo bp razen če razvažaš pice... pol jo lahko zjebe :D [fajn ogreješ mašino pa ugasneš, pa spet vžgeš pa gas do daske pa ugasneš... itd ]

Pri TS je pa tako - servis je dražji ker ima pač mal več svečk :lol: , olje, filtri in ostalo pa seveda niso čisto nič dražji kot pri konkurenci... Res pa je da v Opla verjetno tankaš najcenejše olje Proton, svečke une iz Leclerca, filtr iz Interspara... Pri Alfi se tega ne dela [-( [-X Joke... mal heca mora bit.

Če kupiš dobro, bodi brez skrbi...
rufus1977
Alfa Junior
Alfa Junior

se motiš..vedno je vse original...od olja do svečk,pa še oljni filter je oplov
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

rufus1977 napisal/-a:
alfafil napisal/-a:-gdo misli da je servis za alfe drag,naj se pozanima koliko stane za audi-vw,bmw,volvo... #-o
je pa res, treba definirati besedo DRAG....,ker sedaj vozim astro letnik 02 in so servisi zelllllo poceni.
-in kaj je za tebe zelllllo poceni :?:
rufus1977
Alfa Junior
Alfa Junior

redni servis max. 40ksit
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

rufus1977 napisal/-a:redni servis max. 40ksit
-se ne spomnim da bi za alfo dal kdaj več kot ti,pa sem imel dva bencinarja in zdaj dizla :wink:
Odgovori
  • Informacija