VARJENJE KAROSERIJE

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Zna kdo od udeležencev foruma variti karoserijo. Na moji alfeti bi bilo potrebno zvariti par novih delov na karoserijo, večinoma čisto ravne ploščice, razen seveda novih pragov. Seveda me zanimajo tudi vaše izkušnje koliko takšno varjenje običajno stane pri avtokleparjih!
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
GT
Alfa Member
Alfa Member

jojoj

kaj te maš takega za varit? po večini ti bo tisti ki ti bo to varil točkovno varil.
pa maš sploh varilni aparat?

kolk plačaš pa se bo verjetno kaj našlo :lol:
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Če pelješ h kermu na servis te bo kr drago pršlo, men je kolega pomagu pa sva pr 33ki skor pol podna zamenala, ne vem če me je vse skup pršlo 5k z materialom.
Walter de' Silva
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kranj

Jaz znam še iz srednješolskih časov. Samo pločevina mi je še najslabše šla od rok. Sem skoz same luknje delal. :mrgreen:

Pa obvezno k mojstru s tem ali pa mojstra k tebi in to z kvalitetnim varilnim aparatom. (Ne to ni tisti mičken z tako debelo hrapavo elektrodo! Variš z varilno žico pa še eno jeklenko z CO2 ima gor!)
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Walter de' Silva napisal/-a:Jaz znam še iz srednješolskih časov. Samo pločevina mi je še najslabše šla od rok. Sem skoz same luknje delal. :mrgreen:

Pa obvezno k mojstru s tem ali pa mojstra k tebi in to z kvalitetnim varilnim aparatom. (Ne to ni tisti mičken z tako debelo hrapavo elektrodo! Variš z varilno žico pa še eno jeklenko z CO2 ima gor!)
Vem kako se varijo karoserije, mislil sem, če kdo od vas ve koliko to približno pride!
GT
Alfa Member
Alfa Member

nisi reku da hodiš na strojni faks.?

si se pozanimal če bi ti slučajno kdo znal to zavarit?

verjetno mate laboratorij za varjenje al ne? pa se mogoče zmeniš za projektno nalogo al paseminarsko.

nevem no probat ni greh.

kdo pa vam je formulo varil mogoče bi ti on zavaril al vam je kaka firma to varila?

al pa poglej malo po salamonu tam boš verjetno kakega varilca našu.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

GT napisal/-a:nisi reku da hodiš na strojni faks.?

si se pozanimal če bi ti slučajno kdo znal to zavarit?

verjetno mate laboratorij za varjenje al ne? pa se mogoče zmeniš za projektno nalogo al paseminarsko.

nevem no probat ni greh.

kdo pa vam je formulo varil mogoče bi ti on zavaril al vam je kaka firma to varila?

al pa poglej malo po salamonu tam boš verjetno kakega varilca našu.
Formulo so varili na Trenu in v Ekomu, pa ni treba vprašat koliko to stane! Pa še cele je iz fi25,4mm cevi, kar je nekaj čist drugega kot pločevina. Bom že našel koga za variti, samo ne bom iskal po faksu, ker bi rad, da je narejeno brez napake! :lol:
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vsak malo boljši vaški klepar ti bo znal prepiksnat avto, najboljši so kakšni taki, ki popravljajo stara jajca, kakšne jugote, kadete... imajo veliko izkušenj. Takih stvari na uradnih in večjih servisih ponavadi ne delajo in zato nimajo izkušenj
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Na koncu bom itak najverjetneje sam moral variti tista dva pragova in zadnja vrata, ker se bo vsem zdelo premalo. Drugače pa mi naj še kdo reče kakšno preko alfe. Avto je bil odpeljan 11/1999 in je do 1/2004 stal zunaj pa nima niti pikice rje na podih, blatnikih in nikjer, razen pragov in zadnjih vrat. Poznam pa prestižne avte, ki niso videli čistaga neba pa jih je treba iz treh skup varit in sestavljat. ker so tako rjavi. Pa so bili letnik 1975. Torej samo eno leto starejši!
GT
Alfa Member
Alfa Member

lepo to. kaj po tem takem nimate nobenga sposobnega na faksu? :roll:

joke

ja sam če pa maš sam zadnja vrata pa pragova ja potem pa tak nebi stalo dosti. verjetno mate tam okoli kakšnega kleparja pa daj njemu pa je. za samo pragova in zadnjih vrat glede kleparije se pa ja nebi smel obremenjevat. jaz sem mislu da maš cel avto za "poflikat". :mrgreen:

pa je skrivnost kater avto ma že toliko rje da ga je treba iz treh sestavit? :roll:
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

MB tip 115

220D

Hvala bogu, da ni treba celega avta flikat! :D
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

TEO, mislim da bo najbolje ce ze znas varit, da bos prej na enem(al pa na vecih) avtu probal(bos menjal npr prag), da se bos nauco in si bos potem sam na svojem zavaril, bos previden in bo dobro, kot pa da bos enmu dal ki ga ne poznas in bo mislil samo na to da bo "lepo" naredil in na kes ki ga bo dobil zato
Uporabniški avatar
edis
Alfa Member
Alfa Member

lohk ti to kolega nardi je enmu 128tko poden zamenu
AR164procar
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Hvala, a sem že našel enega mojstra!
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

[quote="Teo"]Hvala, a sem že našel enega mojstra![/quote]

samo da je pravi da ti bo lepo porihtu
Odgovori
  • Informacija