159 Distinctive - spisek serijske opreme SLO/ITA

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
vlisjak
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Serijska oprema distinctive paketa za 159-ko je pri Avto T. kar precej oklescena v primerjavi s tem kar oznanjajo na http://www.alfaromeo.it.

Recimo pogresam 17 colska kolesa, ksenonske luci, pranje zarometov pa mogoce se kej ... skupaj v vrednosti okrog 400k SIT (kalkulaciji "na oko")

Res da je v ITA cena precej visja, vseeno pa me zanima ce si lahko slovenski trgovci razlagajo "distinctive" paket po svoje?

Lp
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Vsaka država ima svoje pakete opreme.

V Sloveniji so jih malo oklestili pa še to ne pri vseh modelih in so tako cenovno umestili 159 mnogo pod Audi A4 in BMW 3. Slovenska kurja pamet pač za Alfo ne bo dala toliko kot za Bemfelna ali bivšega DKWja.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

potem pa pripeljes rabljenega iz Nemcije ali Italije, pa reces da imas distinctive opremo iz tujine. Sele potem rata vse nepregledno. potem je tako ali tako boljse, da pri prodaji oz. nakupu specificiras opremo, kot pa da jo naslovis le z imenom. Lahko bi dali vsaj drugo ime npr. distinctive-slo, distinctive-at, distinctive-D, distinctive-I; ??? :lol: :lol:

najboljse je, da se startajo s podobno zgodbo z motorji: 2.0 jts-slo (130 KM/4500 min-1)

vecini je tako le pomembna oznaka na vozilu, zato si pa popajo razne GTI, turbo itd. oznake na avto. mimogrede, zadnjic sem videl staro xsaro s TDI oznako, pa rdec I je imela
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

q_verde napisal/-a:potem pa pripeljes rabljenega iz Nemcije ali Italije, pa reces da imas distinctive opremo iz tujine. Sele potem rata vse nepregledno. potem je tako ali tako boljse, da pri prodaji oz. nakupu specificiras opremo, kot pa da jo naslovis le z imenom. Lahko bi dali vsaj drugo ime npr. distinctive-slo, distinctive-at, distinctive-D, distinctive-I; ??? :lol: :lol:

najboljse je, da se startajo s podobno zgodbo z motorji: 2.0 jts-slo (130 KM/4500 min-1)

vecini je tako le pomembna oznaka na vozilu, zato si pa popajo razne GTI, turbo itd. oznake na avto. mimogrede, zadnjic sem videl staro xsaro s TDI oznako, pa rdec I je imela
Glavno, da je I rdeč :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

Jst sm pred neki casa vidu v BTC golfa 4 k je mel V9.....je
clovk obrnu 6 na 9 #-o vazn da je bila rdeca 6(9) :)
vlisjak
Alfa Junior
Alfa Junior

Se enkrat sem sel na AT (200m od doma) in jih malo povprasal, pa se je prodajalec izgovarjal na uvoznika. Mogoce ima celo prav. Strinjal se je, da je spisek "dezelne" serijske opreme za slovenijo precej krajsi kot ITA/FRA.

Izgovor da je avto pri nas cenejsi pri meni ne vzge, ker imamo 2 do 3x nizje place kot v franciji npr. (preverjeno ker sem bil v Fra zaposlen 5 let)

Pa se to: menda tudi garancija v Sloveniji ni tri leta ampak le dve, pa menda tudi servisi prva 3 leta niso vkljuceni v ceno ... (ali pa sem si jaz ze od zacetka narobe razalgal tole o garanciji in zastonj servisih ??)

Upam da bo prodaja v kur.. in bojo cez kaksno leto primorani razsiriti spisek opreme za isto ceno.

[quote="Teo"]Vsaka država ima svoje pakete opreme.

V Sloveniji so jih malo oklestili pa še to ne pri vseh modelih in so tako cenovno umestili 159 mnogo pod Audi A4 in BMW 3. Slovenska kurja pamet pač za Alfo ne bo dala toliko kot za Bemfelna ali bivšega DKWja.[/quote]
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

bo pač treba it v italijo ponjo
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

vlisjak napisal/-a:Pa se to: menda tudi garancija v Sloveniji ni tri leta ampak le dve, pa menda tudi servisi prva 3 leta niso vkljuceni v ceno ...
Čudno men je pa tko ponosno razlagal da bo garancija 3 leta + zastonj servisi... in to prav na AT-ju. 8-[
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Meni tudi so rekli, da so servisi v ceni.
Uporabniški avatar
kristijan
Alfist
Alfist

Jaz sem tudi slišal da naj bi bila garancija samo dve leti in brez vključenih servisov, zdej sem pa pogledal še v katalog od 159 ki sem ga dobil na AT-ju in odzadaj piše garancija 2 leti.
Slika
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

naj mi zdej nekdo pove zakaj bi človek kupil 159ko v Sloveniji????
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Ker je cenejša kot drugje.
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Teo napisal/-a:Meni tudi so rekli, da so servisi v ceni.
potem nima 159 bosch elektronike v sebi :? =D> :mrgreen:

ali pa bo AT bankrotiral??

bodo 3leta vsaki 159 menjali lmm in pa motorček prostega teka??
stieber
Alfa Member
Alfa Member

vlisjak napisal/-a:Se enkrat sem sel na AT (200m od doma) in jih malo povprasal, pa se je prodajalec izgovarjal na uvoznika. Mogoce ima celo prav. Strinjal se je, da je spisek "dezelne" serijske opreme za slovenijo precej krajsi kot ITA/FRA.

Izgovor da je avto pri nas cenejsi pri meni ne vzge, ker imamo 2 do 3x nizje place kot v franciji npr. (preverjeno ker sem bil v Fra zaposlen 5 let)

Pa se to: menda tudi garancija v Sloveniji ni tri leta ampak le dve, pa menda tudi servisi prva 3 leta niso vkljuceni v ceno ... (ali pa sem si jaz ze od zacetka narobe razalgal tole o garanciji in zastonj servisih ??)

Upam da bo prodaja v kur.. in bojo cez kaksno leto primorani razsiriti spisek opreme za isto ceno.
Teo napisal/-a:Vsaka država ima svoje pakete opreme.

V Sloveniji so jih malo oklestili pa še to ne pri vseh modelih in so tako cenovno umestili 159 mnogo pod Audi A4 in BMW 3. Slovenska kurja pamet pač za Alfo ne bo dala toliko kot za Bemfelna ali bivšega DKWja.
Eh, pustimo jih. Lepo počakat, da bo letnik 2006 ali 2007 star dve ali tri leta in rabljeno vozilo iz tujine.
Slika
Uporabniški avatar
blazz
Alfist
Alfist
Kraj: Logatec

OK, a je slučajno že kje objavljeno, če so se rabljeni avti zunaj npr. DE kaj pocenili zaradi recesije? Za nove vem, da so se, za rabljene pa ne vem.

Na autoscout sem gledal pa so bile 2.4 Mjet Q4 l.2007 okrog 20k EUR, kolk so bile prej pa ne vem.
ALFA 159 SW....Let the dream come true! Samo hočem dva auspuha.
Odgovori
  • Informacija