166 2.4jtd vs 2.0 V6 TB

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

Zanima me glede tega avta kakšna imate mnenja. Sem še študent, tko da glih rednega dohodka nimam. In me zanima kaj bi bl priporočal? KAkšna je poraba pri jtd in kakšna pri tb? pri registraciji je razlike skoraj 100k sit (to je glede na 50%).
In če bom kupoval ta avto ga bom imel cca 5 let, tako da me zanima še vaše mnenje kaj bi se najbol splačalo?
Pa upam da ne bo zdej kreganja pa ne vem kaj še vse...ni 100% da bom kupoval ta avto, sam vaše mnenje me pa vseeno zanima.

LP, Dejan
Uporabniški avatar
roadking
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

dva zlo različna motorja, predvsem v6 tb je znan po problemih. vsekakor pa gre precej bolje tb
Jeep Cheeroke 4.0 Laredo
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dejan156 napisal/-a:Zanima me glede tega avta kakšna imate mnenja. Sem še študent, tko da glih rednega dohodka nimam. In me zanima kaj bi bl priporočal? KAkšna je poraba pri jtd in kakšna pri tb? pri registraciji je razlike skoraj 100k sit (to je glede na 50%).
In če bom kupoval ta avto ga bom imel cca 5 let, tako da me zanima še vaše mnenje kaj bi se najbol splačalo?
Pa upam da ne bo zdej kreganja pa ne vem kaj še vse...ni 100% da bom kupoval ta avto, sam vaše mnenje me pa vseeno zanima.

LP, Dejan
Jest osebno se nagibam k 2,4 jtd varianti, predvsem zaradi nižjih stroškov registracije in nižje porabe. Z 2.0 turbo se še nisem vozil samo po moje mora bit očitna razlika v performansah napram 2,4 jtd - zdaj je pa čist od tebe odvisno kaj ti več pomeni pri avtu. Edini problem je ker so rabljene jtd v osnovi ene 500 jurjev dražje od tb variante.
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Matr, tole pa je izbira ja, najprej se odloči za kaj boš avto rabil, potem se boš lahko odločil ali dizel ali bencinc, za kratke relacije delat je dizel neumnost
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

avto bom imel za vsakdanjo rabo, in seveda poleti je večina relacij, pozimi pa je vsakega po mal. Res je da bi mel seveda raje bencinarja kot dizla, sam vzdrževanje je mal veliko pri TB, sploh glede na to da sm še študent.
Pri jtd, me zanima a so kakšne težave z njimi, al so vse od 98 naprej enake, in niso nič drugačne od teh novejših, razen v tem da so imele 136hp, 140hp in 150hp.To je razlika v mašini, vse ostalo pa je bilo nespremenjeno? Kako se pa kej giblje poraba pri jtd?
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

to je notmalno da je poraba pri jtd pod 10 litrov na sto, pri tb pa je nad 10 litrov na sto, razlika v porabi je več kot 5 litrov je pa tud razlika v hitrosti, pospeških itd..
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Moj glas gre za 2.4 JTD. Gre zelo dobro in je precej tišji od 156.
Slika
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

TB 8)
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Verjetno imam js malo pomešane pojme...

* EDITED BY AUTHOR *

Moj glas definitivno gre dizlu.
Če razmišljaš o turbaču - torej ga boš tiščal - in bi rad navor (ker dvomim da se boš pribijal po "normalnih" cestah 130++ km - torej dizl, ker bencina bo turbač s pribijanjem kar fajn pupal.

študent... brez dohodka... 166 2.4JTD ali 166 2.0TB ?
Ubogi naši študenti...
Potem bi jih rada pa država še obdavčila... kako si upa kaj tako groznega... kaj bodo pa jedli?
Zadnjič spremenil Unicorn, dne To Feb 21, 2006 10:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Unicorn napisal/-a::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Verjetno imam js malo pomešane pojme...
Če se odločaš med tema dvema "ladijskima" variantama, pol prosim ne jamraj da si še študent, ok? Ni veliko ljudi v naši deželi tvoje starosti, pa tudi precej starejših ne, ki bi takšen avto sploh vozili. Nimam nič proti temu - še več - vesel sem zate, da boš to zmogel, ampak malo razmisli kaj si vprašal. To sta takorekoč top modela pri Alfi in vsak izmed njiju pač zahteva svoje vzdrževanje - to pa tudi stane. Večji avto - večji stroški (pa naj kdo obrne kakorkoli želi). Morda imam malo slab dan - česar res ne bi smel stresat na forum in smetit teme... pa vseeno
Moj glas definitivno gre dizlu.
Če razmišljaš o turbaču - torej ga boš tiščal - in bi rad navor (ker dvomim da se boš pribijal po "normalnih" cestah 130++ km - torej dizl, ker bencina bo turbač s pribijanjem kar fajn pupal.

študent... brez dohodka... 166 2.4JTD ali 166 2.0TB ?
Ubogi naši študenti...
Potem bi jih rada pa država še obdavčila... kako si upa kaj tako groznega... kaj bodo pa jedli?
reku sm da sm študent brez rednega dohodka, ne da sm brez dohodka.Pač trenutno vse kar prislužim bo šlo za avto, tako da ne vem, a te daje fovšija al pa ne vem kaj je tle narobe. Glede stroškov pa vem da bojo večji kot zdej k jih nimam skoraj nič, razen redni servisi in bencin. V vsakem primeru ap mislm met avto saj ene 5 let tko da se glede na to tud odločam. za TB sm pa zato vprašu ker 2.0 ts se mi zdi da ne zadostuje za tako velik in težk avto.Jaz upam da če je tako kot sem mal spremljal na forumu da bo pri JTD poraba cca 8 litrov.

LP
Uporabniški avatar
alfasebastjan
Alfa Member
Alfa Member

Se pridružujem predhodnemu mnenju. Če si še študent brez rednega dohodka se raje ozri za kakšnim manjšim alfinim modelom, ker denarnica brez sponzoriranja ne bo vzdržala vzdrževanja 166ke . Večji avti so praviloma precej dražji za vzdrževanje, čeprav so lahko tudi manjši, če se pri nakupu nat...š.

Če pa že vztrajaš je pa ziher cenejša JTD-jka. Z enim tankom boš naredu skoraj 1x več kilometrov, da o zavarovanju ne govorim. 2,0 TB je v nadražjem razredu, 2,4 JTD pa 2 nižje (100KW).

A si kej razmišljal kje jo boš pred faksom parkiral :D
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

razmišljam med 156 in 166. Obe sta mi zelo lepi, sam 156 je notr mejhna glede na 166. Ko bom kupil avto, potem ne bo več tak problem...vem da bom mogu met neki našparanga za vsak slučaj, ker vedno lahko kej crkne...sam med 156 in 166 mislm da ni nekih bistvenih razlik v vzdrževanju.
Za enkrat me zanimajo še mnenja, ker čez ene 3-4 mesce bom pa že mal bl resno gledu za tem avtom.
Tko da vaša mnenja so dobrodošla še naprej.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Kupi si to kar se ti lušta , in to je to ; tvoj keš tvoja roba, popušil ga boš pa tak al tak !
Uroš
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

odločitev je vedno na koncu od tistga ki kupuje. Samo za mnenja sm pa vseen vprašal, še bl bi mi blo v pomoč če bi kdo kej več napisu glede 166 2.4 jtd (100kW)....glede porabe, vzdrževanja, kaj vse je do sedaj menju, na kaj nej bom pozoren ko bom šou gledat avto...itd :)
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

Kupi si TB,pa jebeš stroške,sej tudi študent ne boš večno! :mrgreen: 8)
Čez 2 leti se bova z TBji peljala :wink:
Odgovori
  • Informacija