Kot nekateri veste sem v petek koncno prevzel svojo alfo. 158 1.8 TS, letnik 98 (prva registracija marec 99), lux oprema, 118k prevozenih (98% da realno, prvi lastnik je za pozimi imel terenca), barva rosso proteo... V glavnem alfica mi je zaenkrat izjemno vsec in jo sele spoznavam, slikice pridejo ko se malce otopli in jo scistim tako, kot se zagre.
Danes v tem neverjetnem snezenju pa se je pripetilo nekaj, kar nisem pricakoval. Najprej sem posteno skidal mamin avto in parkirno mesto, nato celi parkplac za alfo, potem se mesto kjer je bila prej parkirana. Vse skupaj cez dve uri neprestanega kidanja, moram priznati da sem pri koncu ze skoraj zasvical skozi jakno.
V glavnem, ko sem se vsedel v alfo da jo prestavim, se je celotna notranjost v trenutku neverjetno zarosila. Vklopil sem klimo in jo dal na maksimalno temperaturo ter nacin prepihovanja nastavil na maksimalna stekla (kadar se klima itak sama vklopi) ampak ni kaj prevec pomagalo. Sprva se ventilator sploh ni hotel maksimalno zavrteti in je spuscal neki cuden zvok, potem ko sem se malec igral z nastavitvami in vklapljanjem/izklapljanjem avta je zadeva zacela delat tako kot se zagre. Medtem pa so se sipe tako fejst zarosile, da se je kondenz zacel nabirati na steklih stevcev in celo lesenem volanu (!!!). Valjda da sem k vsemu skupaj primogel tudi sam ker sem se vsedel v avto presvicanj kot konj, ampak vseeno sem nekako mislil, da suho krozenje kline precej pripomore k takim zadevam. Povrhu se luft kar ni in ni hotel segreti, sicer sem stal na mestu ampak sem videl avte, ki kljub temu nimajo tezav in se zelo hitro ogrejejo tudi v prostem teku. Sumim da je kriv termostat ki itak ne dela pravilno ker se avto nikoli ne ogreje na normalnih 90 stopinj.
Enivej, ce ima kdo kaksno idejo kaj bi lahko bilo narobe, naj se prosim oglasi. Sam sumim filter za prezracevanje notranjosti, morda bi lahko bilo kaj narobe tudi s samo klimo? Ali pa je kriv termostat ker ni pustil motorju da se ogreje in posledicno tudi klima ni mogla delati?
Vnaprej hvala.