imam AR 147 selespeed,in mi je danes med vožnjo s tempomatom utripala lučka 5- v tej prestavi sem vozil, ko sem nadaljeval vožnjo je blo vse normalno,prestavljal sem brez problema v glavnem bp.Če ima kdo kej izkušenj s selespeedom oz. če kdo ve kaj to pomeni al je to normalno al ne itd... bi bil hvaležen za info.
pozdravljeni!
imam alfo 156 selespeed 2000 letnik, in ko vozim v 5 prestavi mi začne utripat rdeča lučka (najbrž menjalnik) in piska, ko pa vozim čez 90km/h v peti,pa neha utripat in piskat, kdo ve kaj bi lahko bilo? tnx
jaz sem imel enak problem na 147 2.0TS selespeed.
Menjalnik dol, menjali so mi vilico pete prestave in od takrat je bil mir. Sem pa kar nekaj časa vozil tako da je lučka utripala, potem je bilo pa zmeraj slabše.... metalo je ven iz prestave zmeraj bolj pogosto.
danes sem bil pri serviserju, je rekel da se lučka mogoče prižiga tudi zaradi abs-a, upam da ni nič kaj takega, ker menjalnik dejansko zelo lepo prestavlja in za v 5. prestavo se ne čuti nobene razlike in gre normalno,pa tudi ven ne meče iz prestave....sem kar prestrašen...(
Imam isti problem, v vzvratni prestavi in peti mi utripa prestava in lučka za avtomatski menjalnik, v prvi in drugi prestavi pa samo utripa indikator prestave
Ali so to samo senzorji ali je potrebna nova kalibracija menjalnika ali pa je kaj hujšega??
Poleg tega me pa zanima, kdo bi to znal dobro popraviti oz. kdo je strokovnjak za te menjalike?
Hvala!!
When I drove 156 for the first time I cought myself waiting on the stop light and smiling like a lunatic.
damhel napisal/-a:jaz sem imel enak problem na 147 2.0TS selespeed.
Menjalnik dol, menjali so mi vilico pete prestave in od takrat je bil mir. Sem pa kar nekaj časa vozil tako da je lučka utripala, potem je bilo pa zmeraj slabše.... metalo je ven iz prestave zmeraj bolj pogosto.
KOliko so pa kaj bili stroski popravila. Namrec, tudi jaz sem vceraj peljal mojo selespeedko(147) na servis, sicer nimam takega problema kot si ga imel ti,verjetno je pri meni se hujse, ker v menjalniku nekaj "ruži".. kot bi nekaj se bruslo.. stroski bojo verjetno ogromni(bog ne daj)...
baro777 napisal/-a:pozdravljeni!
imam alfo 156 selespeed 2000 letnik, in ko vozim v 5 prestavi mi začne utripat rdeča lučka (najbrž menjalnik) in piska, ko pa vozim čez 90km/h v peti,pa neha utripat in piskat, kdo ve kaj bi lahko bilo? tnx
Baro, ali ti je uspelo popravit napako na Selespeed menjalniku oz. elektroniki in če, kateri mojstri so zrihtal in koliko si odštel...
ter kaj je bilo ???
hvala za odgovor in lp,
Pj
Don't take life too serious, you'll never get alive out of it....