156 1.9JTD Polomljeni deli, potrebujem pomoč!

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
contagio
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni! Pred nekaj časa sem kupil ta avto od fizične osebe. Nisem bil pozoren na vse podrobnosti, saj sem nujno potreboval avto.#-o Sedaj pa, ko je toplo ze nekaj časa opažam, da z avtom ni vse vredu, saj je zelo glasen (izrazit zvok turbine), ko ga zaštartam se motor zelo strese, klima sploh ne funkcionira in pri agresivnješi vožnji računalnik izpiše napako motor control system failure in potem gre avto še največ 120km/h in ima pospeške kot moj star bicikel.:x Zato sem se odločil, da vržem bolj podroben pogled pod pokrov motorja, in glej ga zlomka kaj sem odkril. Avto je bil očitno razbit do hladilnika in nato pocarsko popravljen. Zanima me kateri deli so uničeni in kaj manjka pri klimi, ter kje bi lahko te dele čim ceneje dobil in si popravil avto. Za lažjo predstavo težav sem stanje tudi fotografiral in slike prilagam v obliki zip arhiva na tem download linku (dobrih 5mb) http://www.megaupload.com/?d=VC7SMCJJ
Zadnjič spremenil contagio, dne So Maj 13, 2006 6:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Sicer 156 jtd ne poznam, samo gledena slike, je tista cev s čepom samo odvečna odprtina, ki je bila zamašena na sesalni cevi (mogoče ni prava sesalna cev za tvoj avto in je bila tako prilagojena).
Če pa gledam, kako izgleda škatla zračnega filtra, potem je velika verjetnost, da je uničen MAF (merilec pretoka zraka-montiran direktno na pokrov filtra), ker je pojedel vso svinjarijo, ki je letela mimo filtra. Pa turbina in motor verjetno nista več tipi topi.
Kar se pa klime tiče, pa povej če imaš spredaj dva ali en hadilnik, ker na slikah se vidi kompresor in nekaj cevi ampak nisem siguren če imaš spredaj hladilnik.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
contagio
Alfa Junior
Alfa Junior

en hladilnik manjsih dimenzij je v blizini sprednjega levega kolesa, ampak je po mojih laicnih opazanjih povezan z cevjo vecjega premera na turbo...
brundo
Alfa Junior
Alfa Junior

Tisti mali hladilnik je intercoler za hlajene zraka, ki gre v motor preko turbine.
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor
Kontakt:

Naj ti nekdo daje malo po gasu, ti pa poslusaj pri intercoolerju ce ti kje gre mogoce kaj zraka ven. Lahko gres tudi do RSRja, ki baje lahko to zmerijo.

Kolegu je na Pasatu podobne stvari delalo (avto ni sel kot je treba, vcasih se je vklopil "safe mode" in avto ni hotel iti vec kot 120. To se je dogajalo samo pri vecjih obremenitvah).
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

contagio napisal/-a:en hladilnik manjsih dimenzij je v blizini sprednjega levega kolesa, ampak je po mojih laicnih opazanjih povezan z cevjo vecjega premera na turbo...
Za intercooler preveri cevi ali kaj spušča oz. če spušča sam intercooler.

Hladilnik za klimo je pa pred tistim za vodo (ponavadi skoraj enakih dimenzij).

Pa škatko za filter obvezno zamenjaj. Tista cev pa ne vem za kater avto je lahko to namenjeno, ker ePER kaže cev od filtra do turbine z samo enim dodatnim priključkom, ki pa je precej manjšega premera.

Za nove dele pa ... hmmm verjetno avto Triglav v Ljubljani, za rabljene pa malce avto.net prebrskaj
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
quattro
Alfa Junior
Alfa Junior

seveda pa ves, da je prodajalec se 6 mesecev po nakupu odgovoren za vse napake, ki jih laik ne more odkriti, ce ti jih ne pove. najprej ga pozovi, da ti zadeve popravi sam.
morda se malo zagrozis s kakimi pravnimi ukrepi.

to, da bos sam rihtal, se vedno ostane kot zadnja moznost.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Boh ne daj ga pelat na kak servis... :|

...Drgač pa na RSR ne merjo tega, saj men niso hotl, pa so poslal na Beja servis..
Odgovori
  • Informacija