Menjalnik (5 st.) 1.9 JTD 8V - AR 147/ 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pozdravljeni!
Danes se peljem zvečer domov in ob odprtem oknu zaslišim nenavaden zvok. Ko menjam iz 2 v 3 se ob spustu sklopke zasliši kot bi malo škrtnilo in potem ob pospeševanju se sliši kot bi škrtalo, kot bi zobniki ribali. Če spustim gas neha. Vse skupaj je zelo potiho in slišalo se je samo ob odprtem oknu. Isto se dogaja v četrti brzini.
Kaj bi lahko bilo? To semizdi da ni normalno.
Aja pa na mestu se malo sliši potisni ležaj.
Če ima kdo kako idejo bi bil vesel. To je moja prva alfa in nebi rad da se že začneju burke. Že s prejšnjim avtom sem bil razočaran.
L.P.
Drager
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Preprost odgovor : POJDI NA SERVIS, po možnosti k Zegi ali Stepančiču.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
alfist2
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Grosuplje

jst pravm da pejt na servis pa ti bojo tm pomagal use zrihtat:)
LA BELLEZZA NON BASTA
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

Cisto mozno da je potisni lezaj, vendar potisni lezaj bi bilo slisati v vseh prestavah ne samo v tretji.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
rapbit
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: lublana trnovo

isto se men na 33ki dogaja že kako leto s tem da se pri meni sliši to v 1,3,5, torej ko je ročka naprej...
istro tudi z potisnim ležajom ... pa ko sem ga peljal do tonia (na kurešček) mi je rekel da to ni potisni ležaj... da je menjalnik (+ verjetno zjahani nosilci motorja... -- nima tok veze pri prestavljanju in škrtanju ampak pri ropotanju ...)
tko da.... meni se siecr ne splača oz bolje rečeno nimam $$

ti pa kar pelji na servis....

pogruntal sem pa tudi to da mi škrta zato ker mi prestavno ročko ne nastavi v najbolj pravilen položaj .. zato jo zdj kadar pohorim v teh prestavah kar sam naštimam točno... .. meni gre preveč naprej.. zato jo mla nazaj potisnem.. (pol cm približno ..vrh ročke)
blisk
Alfist
Alfist

Itak je znano da 33-ke imajo od k...a menjalnik #-o ......ravno tako na moji škrta menjalnik.. ....če daš na hitro u rikverc isto zaškrta.......pa če jo daš u prvi do obratov v rdečem polju in pol menjaš u drugo ravno tako zaškrta #-o ......skratka nikakav menjalnik.....dokler dela dela =D>
Alfa-potenza italiana
rapbit
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: lublana trnovo

ja to itak sam jst govorim da ko je že prestavljeno in ko pohodim se zgleda use tok trese al kaj da mi rpopota šalthebr... škrta...
blisk
Alfist
Alfist

rapbit napisal/-a:ja to itak sam jst govorim da ko je že prestavljeno in ko pohodim se zgleda use tok trese al kaj da mi rpopota šalthebr... škrta...
Sem razumel kaj si hotu povedat :wink: .....sam sem pač še napisal moje iskušnje s škrtanjem :)
Alfa-potenza italiana
Mojca2476
Alfa Junior
Alfa Junior

Kupujem si Alfo 147 1,9 jtd.. Imam že nagledano, rezervirano (pri avto hiši) vendar sva z prijateljem pri testni vožni ugotovila, da menjalnik ne prestavlja, kot bi moral, vse ostalo je ok.. Namreč iz 5 v 4 ne prestavi v neutral normalno ampak ga moraš prestavit dol, v levo in nato v četrto. Isto je, ko prestavljaš iz 3 v 2. V glavnem prestavljanje iz 5 v 4 ne poteka gladko. Zdej ne vem, ali je to kakšna hiba alf oz. kaj bi bilo narobe? Lahko zahtevam, da mi to popravijo, preden ga kupim? Na to napako sem jih opozorila in povedala, naj to pregledajo vendar nočem, da bi me kaj "nasrali" in rekli, da je to zaradi tega, ker avto nekaj časa stoji.
Avto je letnik 2003 in ima 230.000 prev.km. Velik servis je bil narejen, prav tako mi nudijo 1 mesec garancije in se mi zato zdi malo bolje kupiti avto v avto hiši, saj je to priznana avto hiša in nek preprodajalaec..
Hvala za pomoč..
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

je morda kakšn link do oglasa?
Slika
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Kaj točno pomeni "ne prestavlja gladko"? Prestavna ročica ne "skoči" na sredino ali ne gre v prestavo?
Mojca2476
Alfa Junior
Alfa Junior

Binji napisal/-a:Kaj točno pomeni "ne prestavlja gladko"? Prestavna ročica ne "skoči" na sredino ali ne gre v prestavo?
Ne skoči na sredino..
Mojca2476
Alfa Junior
Alfa Junior

Gregson007 napisal/-a:je morda kakšn link do oglasa?
Linka ni več, je že zbrisan oglas, ker ga imam že rezerviranega. Dala sem 200 eur za rezervacijo (aro), pa vseeno raj ostanem brez teh 200 eur, kot pa da se "naserem" za 2000 eur.. Odvisn seveda, kaj je narobe in koliko bo popravilo stalo..če mi bodo mogoče oni to popravili. Ker nekaj očitno ni ok, kaj pa je narobe, pa ne vem..
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

sam vodilo na menjlniku je za podmazat pa bo ok.
Mojca2476
Alfa Junior
Alfa Junior

Na servisu so pogledal menjalnik, olja v je dost, tako da ne vejo, kaj bi to blo. Zgovarjajo se na malce trši menjalnik pri alfah in pa, da je avto nekaj časa stal..
Je pa dokaj moteče pri vožnji, sej tko kot pravim, iz 5 prestave gre v neutral le na sredino ne skoči menjalnik in ga je treba ročno dati malce v levo in nato dol v 4 prestavo..
Odgovori
  • Informacija