Zdej mam na alfi spredaj navadne enojne diske.A je to sploh original?Ker se mi čudno zdi da bi mela alfa letnik '00 enojne diske-recimo vw polo 1.0 letnik 94 ima že hlajene.
A obstajajo za 1.8 ts hlajeni diski (če že niso original)?
bass napisal/-a:Dobri "enojni" diski so lahko boljši od slabih hlajenih.
to nedvomno
Men se vseen čudno zdi da so navadni diski gor.Pa itak jih morem zamenat ker očitno tisti,ki je menjeval ploščice ni očistil in namazal vodila ploščic in se zunanja ploščica ni ''vsedla'' pravilno in zato ne obrablja diska pravilno (kakšen cm ali malo več od zgornjega roba je rjavo)
Kakor je razvidno iz katalogo so bile nekatere 1.6, 1.8 in 1.9 JTD z navadnimi diski, nekatere so pa imele ventilirane.
Za ploščico pa lahko, da je bil prej disk neenakomerno obrabljen in je sedaj z novimi ploščicami problem ali pa kot si že napisal se zatikajo, lahko je pa preoblem v sami čeljusti.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
El Barto napisal/-a:Kakor je razvidno iz katalogo so bile nekatere 1.6, 1.8 in 1.9 JTD z navadnimi diski, nekatere so pa imele ventilirane.
Za ploščico pa lahko, da je bil prej disk neenakomerno obrabljen in je sedaj z novimi ploščicami problem ali pa kot si že napisal se zatikajo, lahko je pa preoblem v sami čeljusti.
Jaz sem skoraj prepričan, da tudi nimam ventiliranih diskov na 156 1.8. Ko so menjali ploščice se sicer nisem prav poglabljal, moram jutri še enkrat preverit. Sem pa z zavorami zelo zadovoljen, ne tresejo in se ne pregrevajo, tako, da bom ob menjavi obdržal isti tip diskov.
SHadowX napisal/-a:156 ima prisilno hlajene diske spredaj, vsi modeli. Raj zapelji do kaksnega serviserja, da ugotovi kaj zaboga se je dogajalo s tvojim avtom.
Ni res. Vsi šestaki in dizlaši imajo hlajene, modeli s štirimi cilindri pa imajo solidne. Predvsem starejši letniki. Na moji 1998 1.8 TS so solidni, 280mm premera in če se ne motim 15mm debeline.
SHadowX napisal/-a:156 ima prisilno hlajene diske spredaj, vsi modeli. Raj zapelji do kaksnega serviserja, da ugotovi kaj zaboga se je dogajalo s tvojim avtom.
Ni res. Vsi šestaki in dizlaši imajo hlajene, modeli s štirimi cilindri pa imajo solidne. Predvsem starejši letniki. Na moji 1998 1.8 TS so solidni, 280mm premera in če se ne motim 15mm debeline.
Res je, prehitro sem bleknil prvi letniki so imeli polne 15mm debele diske v navezi z motorji 1.6 TS, 1.8 TS in 1.9 JTD. Mocnejsi modeli so imeli 22mm ventilirane diske.
Nisem vedel, da kdorkoli sploh se uporablja neventilirane diske sploh v tem razredu avtomobila, ce pa to ni neumnost tovarne ...
Diske in ploščice sem kupu včeri in danes zamenjal vse skup.Diski Brembo ploščice Ferodo.Res je kot je en napisal da pri 1.6,1.8 in 1.9 jtd so enojni pri ostalih so hajeni.
zaradi te zadeve sem zamenjal vse skupaj:
disk je bil na zgornjem robu rjav kakšen cm ali malo več
ampak sem debelo pogledu k sm vidu to
vijaki ki držijo pesto na premniku so pobrušeni od diska
Ni tako kritično ampak me zanima zakaj se to dogaja...
Res je, prehitro sem bleknil prvi letniki so imeli polne 15mm debele diske v navezi z motorji 1.6 TS, 1.8 TS in 1.9 JTD. Mocnejsi modeli so imeli 22mm ventilirane diske.
Nisem vedel, da kdorkoli sploh se uporablja neventilirane diske sploh v tem razredu avtomobila, ce pa to ni neumnost tovarne ...
Poglej konkurenco iz leta 98 v tem razredu pa ti bo še bolj slabo. Passata na primer.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.