diski 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lož

Zdej mam na alfi spredaj navadne enojne diske.A je to sploh original?Ker se mi čudno zdi da bi mela alfa letnik '00 enojne diske-recimo vw polo 1.0 letnik 94 ima že hlajene.
A obstajajo za 1.8 ts hlajeni diski (če že niso original)?
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Dobri "enojni" diski so lahko boljši od slabih hlajenih.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

156 ima prisilno hlajene diske spredaj, vsi modeli. Raj zapelji do kaksnega serviserja, da ugotovi kaj zaboga se je dogajalo s tvojim avtom.
Emperor of The Dark Realm
black
Alfa Freak
Alfa Freak

bass napisal/-a:Dobri "enojni" diski so lahko boljši od slabih hlajenih.
to nedvomno

Men se vseen čudno zdi da so navadni diski gor.Pa itak jih morem zamenat ker očitno tisti,ki je menjeval ploščice ni očistil in namazal vodila ploščic in se zunanja ploščica ni ''vsedla'' pravilno in zato ne obrablja diska pravilno (kakšen cm ali malo več od zgornjega roba je rjavo) :doubt:
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Kakor je razvidno iz katalogo so bile nekatere 1.6, 1.8 in 1.9 JTD z navadnimi diski, nekatere so pa imele ventilirane. :-s

Za ploščico pa lahko, da je bil prej disk neenakomerno obrabljen in je sedaj z novimi ploščicami problem ali pa kot si že napisal se zatikajo, lahko je pa preoblem v sami čeljusti. :doubt:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

El Barto napisal/-a:Kakor je razvidno iz katalogo so bile nekatere 1.6, 1.8 in 1.9 JTD z navadnimi diski, nekatere so pa imele ventilirane. :-s

Za ploščico pa lahko, da je bil prej disk neenakomerno obrabljen in je sedaj z novimi ploščicami problem ali pa kot si že napisal se zatikajo, lahko je pa preoblem v sami čeljusti. :doubt:
Jaz sem skoraj prepričan, da tudi nimam ventiliranih diskov na 156 1.8. Ko so menjali ploščice se sicer nisem prav poglabljal, moram jutri še enkrat preverit. Sem pa z zavorami zelo zadovoljen, ne tresejo in se ne pregrevajo, tako, da bom ob menjavi obdržal isti tip diskov.
Slika
Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

SHadowX napisal/-a:156 ima prisilno hlajene diske spredaj, vsi modeli. Raj zapelji do kaksnega serviserja, da ugotovi kaj zaboga se je dogajalo s tvojim avtom.
Ni res. Vsi šestaki in dizlaši imajo hlajene, modeli s štirimi cilindri pa imajo solidne. Predvsem starejši letniki. Na moji 1998 1.8 TS so solidni, 280mm premera in če se ne motim 15mm debeline.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

luni napisal/-a:
SHadowX napisal/-a:156 ima prisilno hlajene diske spredaj, vsi modeli. Raj zapelji do kaksnega serviserja, da ugotovi kaj zaboga se je dogajalo s tvojim avtom.
Ni res. Vsi šestaki in dizlaši imajo hlajene, modeli s štirimi cilindri pa imajo solidne. Predvsem starejši letniki. Na moji 1998 1.8 TS so solidni, 280mm premera in če se ne motim 15mm debeline.
Res je, prehitro sem bleknil prvi letniki so imeli polne 15mm debele diske v navezi z motorji 1.6 TS, 1.8 TS in 1.9 JTD. Mocnejsi modeli so imeli 22mm ventilirane diske.

Nisem vedel, da kdorkoli sploh se uporablja neventilirane diske sploh v tem razredu avtomobila, ce pa to ni neumnost tovarne ...
Emperor of The Dark Realm
black
Alfa Freak
Alfa Freak

Pa če dam hlajene diske gor morem tud čeljusti menjat?
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tudi čeljusti, seveda
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Hmmm, sam čudno tole, moja bivša 145 1.4TS l.97 je imela hlajene, pa da jih 156 nima :doubt:
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Stara zaloga, pa so moral nekam dat :wink:
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
black
Alfa Freak
Alfa Freak

Diske in ploščice sem kupu včeri in danes zamenjal vse skup.Diski Brembo ploščice Ferodo.Res je kot je en napisal da pri 1.6,1.8 in 1.9 jtd so enojni pri ostalih so hajeni.

zaradi te zadeve sem zamenjal vse skupaj:

Slika
disk je bil na zgornjem robu rjav kakšen cm ali malo več

ampak sem debelo pogledu k sm vidu to :-s
Slika
vijaki ki držijo pesto na premniku so pobrušeni od diska :|
Ni tako kritično ampak me zanima zakaj se to dogaja...
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

SHadowX napisal/-a:
luni napisal/-a:
Res je, prehitro sem bleknil prvi letniki so imeli polne 15mm debele diske v navezi z motorji 1.6 TS, 1.8 TS in 1.9 JTD. Mocnejsi modeli so imeli 22mm ventilirane diske.

Nisem vedel, da kdorkoli sploh se uporablja neventilirane diske sploh v tem razredu avtomobila, ce pa to ni neumnost tovarne ...

Poglej konkurenco iz leta 98 v tem razredu pa ti bo še bolj slabo. Passata na primer.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Kolk si dal?
Odgovori
  • Informacija