alfetta

Vse o oldtimerjih, izkušnje, obnova,...
bo
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Čist tko iz firbca me zanima ali se po naših cestah še voz kakšna Alfetta-limuzina?
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

vrjetn se.....definitivno pa ena stoji pri strajnarju in čaka junaka, ki bo naredil obnovo...
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Se! Enkrat sem za Bežigradom srečal nekega strica z v pikico ohranjeno alfetto iz zadnje serije.

Za tisto, ki stoji pri strajnarju pa je rekel da se bo ponucala za dele ne pa za restavrirat. Samo to je bilo kako leto nazaj, pa lahko da je ze kaksna druga tam.

Ena bela (če ni to ista kot tista pri strajnarju) pa je služila nekomu kot taxi in je bila parkirana v Dravljah in Kosezah.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Strajnar ma plavo rm, pa načeloma na prvi pogled ne zgleda ok , sam je pleh presenetljivo cel, polg tega ma večino delov....sam cajt pa dnar manjka uni alfeti :D
titibl
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

pri nas ima en stric alfosud zelo konkretno ohranjeno pa reva stoji pod kozolcem in je noče prodat.groza.
salve
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-na hrvaškem v Lovranu je ena alfetta limuzina,bordo rdeča,kot nova,ta zgodnji model,po mojem okusu =D>
-upam da bo vedno v pravih rokah :wink:
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

A nima forumaš AK eno Alfetto?
Slika
ak
Alfa Junior
Alfa Junior

Ne, Veloce, nikdar nisem imel alfette. Sem pa nekoc povpraseval po njej ampak sem zal prisel do zakljucka da je pri nas z njimi zelo ubogo. Kot ste ugotovili je ena zrihtana v Lj ki se zelo malo vozi in je vprasanje ali bo kdaj naprodaj potem pa se tisti dve pri Strajnarju (bela, mislim da brez motorja, bivsi taksi) in modra ki je dejansko kar dobro ohranjena. Verjetno jih je se nekaj ampak jaz zanje ne vem. Z veseljem bi kaksno vpisal v register starodobnih AR!

Je pa alfetta dober sporten avto: prvi AR transaxle, dobri motorji, misicasta oblika... mislim da je podcenjen avto!

Kaj pa giuliette?
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

ja ena gulietta 2.0 se je prodajala na avtonetu (Maribor) in je zgledala super!
tista modra od strajnarja ma pa obupno notranjost medtem ko je pleh kar dober. ta bela je pa ena velika žalost :(
heh drgač bi pa tut jst kako mel. najraj tastaro (berlino) 2.0 (da o GTV izvedenkah ne govorim :mrgreen: )
V8
blisk
Alfist
Alfist

Sam neki....tista giulietta 2.0 ki se je prodajala na avto.net je mela zadnji pogon? =D> ....pa nasploh me zanima za vse giuliette če so mele zadaj pogon?
Alfa-potenza italiana
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

blisk napisal/-a:Sam neki....tista giulietta 2.0 ki se je prodajala na avto.net je mela zadnji pogon? =D> ....pa nasploh me zanima za vse giuliette če so mele zadaj pogon?
alfetta,gulietta,90,75 so vse na RWD in so mehanično takorekoč iste
V8
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Vse alfe do suda, so imele zadnji pogon. Pa še potem večina do alfe 155.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
blisk
Alfist
Alfist

Hvala za info :) .....se mi je pa zdelo da je mela večina starih alf zadaj pogon ja =D>......sam je pa res škoda da niso še 33-ke delali na zadnji pogon ker to bi bilo res fajn za vozit,no so pa vsaj permanentko 4x4 nardili,sam zame ni to to 8)
Alfa-potenza italiana
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Oh ja kje so tisti časi Alfett .... :-k

Alfetta
Slika

Alfetta II
Slika

GT
Slika

Po moje ena najbolj duhovitih reklam za avtomobile. GTV6
Slika

Giulietta
Slika

75 America 8)
Slika

90
Slika
V8
blisk
Alfist
Alfist

Taprva alfetta je res prava lepotica =D> ....druge so ze bol "škatlaste" oblike,samo so vseeno lepe :)....gt pa je krasota med krasotami =D>....tale 75 america pa je prava kombinacija 8)
Alfa-potenza italiana
Odgovori
  • Informacija