Alfa Romeo 147 bencin (TS) ali dizel (JTD)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
yani
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor - velenje

Pozdravljeni!

No tud mene je že pred kr neki časa zagrabil neki virus, ki mi ne da mira. ALFA VIRUS! :D

Odločil sem se da bom v bližji prihodnosti si nabavil alfo 147 (jeseni).
Zanima me predvsem računica glede goriva, sam delam okrog 1000 km na mesec, pa se ne morem odločit med ts mašino in jtd.

Vem da bi za dizla dal kr neki več denarja, sm a se potem to tudi splača (poraba in servisi). Sm po eni strani pa delam zelo malo km (vožnja v službo je samo okrog 4 km), pa tud sem slišal da se dizli zelo pozno ogrejejo.

Koliko majo povprečje porabe ts mašine (1.6 in 2.0), povprečje pod 10 bi še prebavil na račun boljšega zvoka kot pri dizlih. 8)

Hvala za vse uporabne odgovore!
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Glede na to da bi potem takem na leto naredil okoli 12000km se ti dizel ne splača. Poraba bencinarjev okoli 9, dizel pa okoli 6,5. Kar znese v celem letu 300l bencina več pri bencinarju (približno v enem letu prišparaš 75000 SIT na bencinu + še drobiž kar je dizel cenejši). Dizel pa je seveda v osnovi dražji in se boš kar neki časa mogu vozit da boš na profitu. Je pa dizel mašina manj problematična, saj pri ts motorjih radi crkujejo varijatorji, lmm-ji, svečke so drage pa še bi kaj našel. Pri dizlu so problemi ponavadi le pri egr ventilu, ki pa se ga da elegantno rešit brez velikih stroškov. Ko pa boš avto prodajal boš seveda več dobil za dizla. Jaz bi raje vzel dizla. Pa še to: če ti dizel postane prešibak ga počipaš pa takoj dobiš 20+ konjev.
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

kr dizla uzam :P
V8
yani
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja mi je že več ljudi reklo da dizla, da mam potem več od njega, tud kar se prodaje tiče. Mam še kr neki časa, tak da bom temeljito premislil.
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

za 4 km do šihta se ti pa res ne splača dizla k se še ogreje ne
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

JTD je sicer skoraj neuničljiv, ampak za tako malo kilometrov predrag pri nakupu.

Pri 12000km bi jaz gledal za bencinci.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo napisal/-a:JTD je sicer skoraj neuničljiv, ampak za tako malo kilometrov predrag pri nakupu.

Ja to zej govori de bo delal 1000km/mesec.

Ko bo kupu alfico, jih bo delu 5000km/mesec :)
Garantirano!
:D
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

creed555 napisal/-a:
Teo napisal/-a:JTD je sicer skoraj neuničljiv, ampak za tako malo kilometrov predrag pri nakupu.

Garantirano!
jup drži! sem si tudi jaz to rekel..... zdej pa #-o
V8
yani
Alfa Junior
Alfa Junior

8AK napisal/-a:
creed555 napisal/-a:

Garantirano!
jup drži! sem si tudi jaz to rekel..... zdej pa #-o
:D :D :D

Bi reku da bi to držalo. Mi je kolega dal svojo za vozit, pa me je moral kr fajn prepričevat, da sem potem šel ven iz avta.
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jst mam sicer 156, ampak je mašina enaka kot pri 147, in imam 2.0 TS, pa mi ni žal da imam bencinarja, ker vleče super, poraba je zelo ugodna, glede na to kar avto ponuja, in pri toliko km kot jih delaš ti na mesec/leto, se ne splača kupovat dizla. Vsaj jaz bi se na tvojem mestu odločil za bencinarja.
No pa še poraba je za enkrat odkar mam avto povprečna 9.2L na 100km.
\°/
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

To je čist individualna odločitev. Statistike zanesljivosti pričajo dizlu v prid, je pa od tebe odvisno. Dobro potegneta oba ;)
Če te mika tuning, je to pri turbodieslu lažje in ceneje, saj ga za 60-70k načipaš iz 115konj na 150. Registracija je pa še vedno enaka :mrgreen:
Poraba bojda tudi, nekateri trdijo, da se celo zniža zaradi boljšega izkoristka goriva.
Kakorkoli obrneš, 147 je najboljši avtomobil za razumen denar v svoji klasi.

P.S: Dodal bi še, da ima jtd v 147 presenetljivo "bencinarski" občutek, dober zvok (ja, prav si prebral) in obilico linearnega navora.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-če kupuješ rabljeno je itak vse odvisno od cene avta in ohranjenosti,ker če primerjaš cene 147 dizel vs bencin,lahko najdeš približno enake cene bencinarke kot dizela,potem se sam odločiš kaj ti bolj ustreza glede na ponujeno :doubt:
-za 4km do službe ti nobena bencinka ne bo pila manj kot 10,ampak tudi dizel ne kaj dost manj od 8 :doubt: ,ampak sigurno boš peljal tudi druge relacije in bo poraba tudi nekaj nižja,v vsakem primeru dizel pije do 3l manj kot bencinar
-dizel ima več prednosti v primerjavi z bencinom,kot so ti že drugi napisali
-jaz bi dal prednost dizlu :wink:
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist
Kraj: Lenart

Pravo debato al dizla al bencinarja lahko spremljuš tukaj;
http://www.racunalniske-novice.com/foru ... c&&start=0
Kako delajo! :mrgreen:
J T D power
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

moja mati ma 147ko 1.6 t.s. (120 KM). prav tako naredi na leto okoli 15k km (letos sigurno več ker je prač alfica nova :D ). vozi se pa v službo ki je odaljena 8 km. avto se kar hitro ogreje in je sigurno bol primiren za krajše razdalje.

je pa gotovo dizelc bol uporaben in porabi 3 litre majn. z 1.6 motorjom če nimaš vsaj 4000 obratov ni šanse da kaj prehitiš.
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pri vsaki TS mašini morš met saj 3000 obratov da lepo prehitiš :) Takrt šele avto oživi, do takrat pa je avto uporaben za normalno vožnjo :) Od 3000 naprej pa ne več, k če pridš čez 3500, pol prideš tud do 7000 :D No saj pr men je tko...pa pod 3000 je sam ko je mrzla, ko pa se segreje pa je skos nad 3000 :lol:
\°/
Odgovori
  • Informacija