Kam popravit?

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Ziv!

Imam par zadev za postimat. Kam priporocate (LJ in okolica) ?

1. crknilo mi je centralno zaklepanje na desnih vratih (verjetno motorcek)
2. na morju sem zadel v en stor in se mi je zvil prag na desni strani (plasticni)... verjteno bi to kdo znal popravit? Malo zafilat, da se poravna izboklina. Ali pa morda celo ven udari?
3. na spodnji levi strani sprednjega odbijaca imam podrajsano do plastike. in kar globoko. Torej nekaj za zafilat te praske.

Torej, gre vec ali manj za kozmeticne popravke ;)

4. A gre pri nihanju obratov sigurno za motorcek prostega teka? Niha namrec samo obcasno. Morda en teden precej... potem vcasih tudi nekaj tedenov ne!? Kok pride cena tega motorcka?

LP
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Glede ključavnice, če vrtiš ključ pa noče odklenit/zaklenit, ni kriv motorček temveč vložek ključavnice.
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

GTAm napisal/-a:Glede ključavnice, če vrtiš ključ pa noče odklenit/zaklenit, ni kriv motorček temveč vložek ključavnice.
Pa se da dobiti samo vlozek? Samo potem ti ga morejo narediti glede na profil kljuca ane? Al je spet to treba narocit in pride full velik? K men nobena kljucavnica ne dela, samo z daljincem lahko v avto pridem.

jebeniđankijinaparkingu.press :doubt:

LP
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Ne vem kako je z vložki, bi blo za vprašat na servisu. Na 145 od punce bom montiral daljinsko, ker se zaklepa samo iz sovoznikove strani. odklepa se pa iz obeh :?
Uporabniški avatar
blatnik
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

Jonas napisal/-a:
Pa se da dobiti samo vlozek? Samo potem ti ga morejo narediti glede na profil kljuca ane? Al je spet to treba narocit in pride full velik? K men nobena kljucavnica ne dela, samo z daljincem lahko v avto pridem.

jebeniđankijinaparkingu.press :doubt:

LP
Sam sem imel, pred letom dni, podoben problem, ampak na srečo je ostal vložek cel in so mi menjali samo ohišje, drugače bi bilo potrebno menjati komplet ključavnice in ključe, vsaj tako so mi rekli na servisu - da se ne da dobiti "univerzalnega" vložka, ki bi ga potem zmodeliral...

lp
Ostane pa ti še varianta da enostavno "zablindiraš" ključavnico in imaš samo daljinsko...
axa
Alfa Freak
Alfa Freak

Mas pa se eno bol "kmecko" varianto.....najdi kaksno 145 ki gre po delih
pa poberi vse kljucavnice dol in prosi ce ti da se kljuc zdraven.Pac
mas 2 razlicna kljuca ampak vsaj lahk odklepas pa zaklepas z njimi :)
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

GTAm napisal/-a:Glede ključavnice, če vrtiš ključ pa noče odklenit/zaklenit, ni kriv motorček temveč vložek ključavnice.
Ej... sej sem napisal, da mi je centralna crknila. Zdaj pac moram ali s kljucem ali od znotraj odpirat.

A res noben ne priporoca kaksnega kleparja?

LP
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

za plastiko? ne rabš kleparja ampak tega možaka: 01 2572 665
Zadnjič spremenil Turtle, dne Pe Avg 18, 2006 2:27 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Turtle napisal/-a:za plastiko? ne rabš kleparja mapak tega možaka: 01 2572 665
Hvala za stevilko. Bom poklical naslednji teden, ker gremo zdaj na Moto Grand Prix Brno :D
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja, sem se oglasil pri tem "plastikarju" in pravi, da ni problema. Pa tudi cenovno je zelo v redu :D

Edino kar potrebujem zdaj vedet je, kako odmontirat desni plasticni prag? Ima kdo izkusnje s tem?

PS:
Za ceno motorcka prostega teka noben ne ve? Oz. ce je za nihanje obratov v prostem teku krivo lahko se kaj drugega (ne niha vedno!) ?

LP
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Preko interneta se zelo tžko ugotovi kaj je z avtomobiliom narobe, pelji na servis in naj avto priključijo na tester. Tako boš najlažje odkril napako in ne boš po nepotrebnem menjaval dobrih delov.

Lp
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

če so isti k pr 33ki jih ma Nuvolari - Dare en kup....
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Turtle napisal/-a:če so isti k pr 33ki jih ma Nuvolari - Dare en kup....
TS in boxer motor nimata enakega motorčka prostega teka.

Lp
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Razmisljam, da bi jo k Toniju na Ig peljal. Pa ima on to uradni servis za alfe ali "samo" obvlada alfe? Ne bi rad peljal kaksnemu popoldancu, ki potem nima ne priklopa na racunalnik in kaksnega posebnega orodja za alfe oz. ne ve tocno kateri deli pripadajo posameznem letniku in modelu!

LP
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uradni servisi pol kurca niso vredni. 100x bolse ti bo on naredu, ker res dela s srcem in veseljem, kot pa nek "kao" majstor, ki se skriva za tisto podkupljeno usrano licenco in sterilno razkuzeno delavnico!

LP
Odgovori
  • Informacija