v kratkem bom moral menjat zavore na svoji alfi in me zanima, ce ima kdo kaksne posebno dobre izkusnje z dolocenim proizvajalcem. sam do sedaj namrec se nisem imel zavor, katere ne bi tresle (na 33ki cele 3 komplete ter vsi so tresli!!!!), zato me zanima, ali je bolje placati malo vec ter kupiti zavore kot se zagre ali je vseeno bolje kupiti preverjeno kombinacijo original diskov + ferodo ploscic? nekaj sem gledal ate ter ebc vendar nikjer ne najdem prodajalne z docticnim materjalom.
Jest sem imel ATE power diske in ATE ploščice, pa se čist v redu obnese, kupiš jih pa v trgovini zraven pralnice na autocomercu. po 30.000 km ni še nič treslo
My choice je 100% Tarox diski in Sinterjeve (ali še bolje Icer) ploščice...Imam jih na 155 in se avto ustavlja kot nor, pregreti je diske takorekoč nemogoče (dirkališče mogoče), edino ploščice precej hitro izginjajo...
Kronično tresenje je zelo pogosto posledica nepravilne montaže diskov. Naležno površino diska na pesto je potrebno očistit do kovine, kar pomena da je treba odstranit tudi rjo, potem pa tudi ni slabo ce se to ploskev namaže s termo obstojno mastjo za zavore.
Obenem, pa je pametno preveriti hod zavornih čeljusti, če se brez truda vračajo. Ko smo pa že pri čeljustih pa je še pametno očistit površine po katerih se gibljejo ploščice in ne brusit ploščice same, saj to čez čas stvar le poslabša(na stičnih površinah ploščice zarjavijo in se zatikajo).
Ob takšni sicer malo bolj pedantni a pravilni montaži zavor, se doseže, da ne tresejo(razen če se zaradi hudega pretiravanja skrivijo diski) obenem pa tudi da zavore zdržijo par 10k km dlje, tako ploščice kot diski.
SHadowX napisal/-a:Kronično tresenje je zelo pogosto posledica nepravilne montaže diskov. Naležno površino diska na pesto je potrebno očistit do kovine, kar pomena da je treba odstranit tudi rjo, potem pa tudi ni slabo ce se to ploskev namaže s termo obstojno mastjo za zavore.
Obenem, pa je pametno preveriti hod zavornih čeljusti, če se brez truda vračajo. Ko smo pa že pri čeljustih pa je še pametno očistit površine po katerih se gibljejo ploščice in ne brusit ploščice same, saj to čez čas stvar le poslabša(na stičnih površinah ploščice zarjavijo in se zatikajo).
Ob takšni sicer malo bolj pedantni a pravilni montaži zavor, se doseže, da ne tresejo(razen če se zaradi hudega pretiravanja skrivijo diski) obenem pa tudi da zavore zdržijo par 10k km dlje, tako ploščice kot diski.
Poleg navedenih vzrokov tresenja bi dodal še nepravilno uporabo na novo nameščenih diskov prvih nekaj (cca 500 ali kakega čez) kilometrov...
sleby napisal/-a:in kako naj potem ugotovim, ali so res zviti diski ali je kaj drugega?
drugace pa sem ze skoraj odlocen da bom vzel tiste karbonske ploscice od sinterja, le za diske se se nisem odlocil.
Hmmm. Karbon bi ti skorajda odsvetoval. V hladnem vremenu se prvih nekaj kilometrov ne boš mogel ustavit...V toplejšem sicer tudi ne, ampak vseeno prej začne funkcionirat...Ne vem, raje premisli, razen če imaš zjutraj res kako dolgo relacijo v navadi in ti ni panike prvih nekaj kilometrov dobesedno po jajcih peljat.
hm, 7km imam do prvega semaforja pa se cesta je naravnost. tko da ni neki veliko bremzanja:) sem pa mal bral po netu (zup forum, honda forum) in je folk kar zadovoljen z sinterjevimi ploscicami.
sleby napisal/-a:hm, 7km imam do prvega semaforja pa se cesta je naravnost. tko da ni neki veliko bremzanja:) sem pa mal bral po netu (zup forum, honda forum) in je folk kar zadovoljen z sinterjevimi ploscicami.
Glih to da ni veliko bremzanja ni segrevanje bremz No ja, kakorkoli že, itak se boš sam odločil, jaz ti samo posredujem svoje izkušnje s temi ploščicami. Ima pa Sinter tudi ploščice brez primesi karbona zraven, ki so tudi za moje pojme odlične. Karbona pa nočem več ne za na cesto, niti za dirkališče...
KArbon je za zaprto progo k sam na premzah visiš da majo jajca konstantno temperaturo in se obnašja predvidljivo je pa lušno k je kaka dolga ravnina vmes in se sranje ohladi :D:D:D
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me )
stuntz napisal/-a:KArbon je za zaprto progo k sam na premzah visiš da majo jajca konstantno temperaturo in se obnašja predvidljivo je pa lušno k je kaka dolga ravnina vmes in se sranje ohladi :D:D:D
No, ravno o tem govorim. Za na cesto so pa idealne za kako Planino navzdol al pa kej podobnega