Na Pertolovih črpalkah bodo eurodiesel zamenjali z novim primadieslom.
Izboljšane lastnosti:
- aditiv za izboljšanje detergentne sposobnosti goriva
- aditiv za zmanjšanje korozije
- aditiv za lažje in hitrejše izločanje vode iz goriva
- aditiv za manjše penjenje
pomoje se prav veliko ne bo poznalo. spet ena marketinška akcija, kot prejšnjo zimo za diesel, ko sta se šla omv in petrol...je pa to sigurno zdravo za nas, potrošnike, samo čakam še, da bodo tolk daleč, da si bodo začeli zbijati cene, ko bo seveda vlada to pustila.
Forza Italia napisal/-a:pomoje se prav veliko ne bo poznalo. spet ena marketinška akcija, kot prejšnjo zimo za diesel, ko sta se šla omv in petrol...je pa to sigurno zdravo za nas, potrošnike, samo čakam še, da bodo tolk daleč, da si bodo začeli zbijati cene, ko bo seveda vlada to pustila.
Tole odebeljeno bo največji in pomojem nepremostljiv problem.
Vse je $$$ .....tko da zakja bi blo vladi OK, da mi manj pokurmo? Ni finančnega razloga, edina možnost je da to drugod po EU uvedejo pol bomo pa "mogl" tud mi...
Turtle napisal/-a:Vse je $$$ .....tko da zakja bi blo vladi OK, da mi manj pokurmo? Ni finančnega razloga, edina možnost je da to drugod po EU uvedejo pol bomo pa "mogl" tud mi...
Manj pokurimo? A se kaj manj voziš? Jaz se ne, pa to debato sem imel že parkrat s kolegi, pri katerih je isto...Žal je tako, da nam lahko liter 95ke dvignejo tut na 300 SIT, pa se bomo še vedno vozili, navadili smo se na ta luksuz avtomobila in ga vzeli za potrebo...Država pa se raznim trošarinam in podobnim obdavčitvam ne bo odpovedovala, saj je kar lepa krpica na luknji proračunske vreče. No ja, razen mogoče kak % pred volitvami
Turtle napisal/-a:Vse je $$$ .....tko da zakja bi blo vladi OK, da mi manj pokurmo? Ni finančnega razloga, edina možnost je da to drugod po EU uvedejo pol bomo pa "mogl" tud mi...
Manj pokurimo? A se kaj manj voziš? Jaz se ne, pa to debato sem imel že parkrat s kolegi, pri katerih je isto...Žal je tako, da nam lahko liter 95ke dvignejo tut na 300 SIT, pa se bomo še vedno vozili, navadili smo se na ta luksuz avtomobila in ga vzeli za potrebo...Država pa se raznim trošarinam in podobnim obdavčitvam ne bo odpovedovala, saj je kar lepa krpica na luknji proračunske vreče. No ja, razen mogoče kak % pred volitvami
Jaz se vozim manj in tudi po gasu stiskam zdaj bolj nežno...
Jaz se vozim manj in tudi po gasu stiskam zdaj bolj nežno...
Fora primadiesla je na vzdržavanju sistema za gorivo, predvsem vbrizgalnih šob in visokotlačne črpalke, na katerih se naj bi nabiralo manj koksnega ostanka, kar pomeni manj zamašene šobe in s tem posledično manjša poraba ter daljša življenska doba (zadeva se nanaša predvsem na commonrail motorje in ... -ne vem še katere - se pravi novejše). Če bo držalo, boste pa sami povedali. Prodaja naj bi se začela s 1. oktobrom.
Fish <>< napisal/-a:Fora primadiesla je na vzdržavanju sistema za gorivo, predvsem vbrizgalnih šob in visokotlačne črpalke, na katerih se naj bi nabiralo manj koksnega ostanka, kar pomeni manj zamašene šobe in s tem posledično manjša poraba ter daljša življenska doba (zadeva se nanaša predvsem na commonrail motorje in ... -ne vem še katere - se pravi novejše). Če bo držalo, boste pa sami povedali. Prodaja naj bi se začela s 1. oktobrom.
Če je to res, bo Petrol saj enkrat prvi pri napredku, ne pa da skoz caplja za drugimi (kvaliteta dizla, bencin OMW 100 oktanc....)
ja, nej bi šlo za združitev, ampak tako je vedno pri nas...prvo se združjo, pol pa tujci prevzamejo firmo. In mi smo mala ribica proti temu ruskem gigantu.
Samo morte pa vedet, da so to samo aditivi. Samo gorivo ostaja enako. Petrol bo dobavljenemu gorivu samo domešal aditive, s čimer se spremeni sestava in kvaliteta goriva. Veliko je dvomov o tem, da ni to samo marketinška poteza. Naj bi bilo 50:50 (marketing:kvaliteta goriva).
Pokazalo se bo, ko bo primadiesel v uporabi.