Primadiesel

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Fish <><
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana-Vrhovci

Na Pertolovih črpalkah bodo eurodiesel zamenjali z novim primadieslom.

Izboljšane lastnosti:

- aditiv za izboljšanje detergentne sposobnosti goriva
- aditiv za zmanjšanje korozije
- aditiv za lažje in hitrejše izločanje vode iz goriva
- aditiv za manjše penjenje
Forza Italia
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: kranj

pomoje se prav veliko ne bo poznalo. spet ena marketinška akcija, kot prejšnjo zimo za diesel, ko sta se šla omv in petrol...je pa to sigurno zdravo za nas, potrošnike, samo čakam še, da bodo tolk daleč, da si bodo začeli zbijati cene, ko bo seveda vlada to pustila. :)
"It's all about pushing my limits"
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Forza Italia napisal/-a:pomoje se prav veliko ne bo poznalo. spet ena marketinška akcija, kot prejšnjo zimo za diesel, ko sta se šla omv in petrol...je pa to sigurno zdravo za nas, potrošnike, samo čakam še, da bodo tolk daleč, da si bodo začeli zbijati cene, ko bo seveda vlada to pustila. :)
Tole odebeljeno bo največji in pomojem nepremostljiv problem.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Vse je $$$ .....tko da zakja bi blo vladi OK, da mi manj pokurmo? Ni finančnega razloga, edina možnost je da to drugod po EU uvedejo pol bomo pa "mogl" tud mi...
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Turtle napisal/-a:Vse je $$$ .....tko da zakja bi blo vladi OK, da mi manj pokurmo? Ni finančnega razloga, edina možnost je da to drugod po EU uvedejo pol bomo pa "mogl" tud mi...
Manj pokurimo? A se kaj manj voziš? Jaz se ne, pa to debato sem imel že parkrat s kolegi, pri katerih je isto...Žal je tako, da nam lahko liter 95ke dvignejo tut na 300 SIT, pa se bomo še vedno vozili, navadili smo se na ta luksuz avtomobila in ga vzeli za potrebo...Država pa se raznim trošarinam in podobnim obdavčitvam ne bo odpovedovala, saj je kar lepa krpica na luknji proračunske vreče. No ja, razen mogoče kak % pred volitvami :wink:
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

GTA lover napisal/-a:
Turtle napisal/-a:Vse je $$$ .....tko da zakja bi blo vladi OK, da mi manj pokurmo? Ni finančnega razloga, edina možnost je da to drugod po EU uvedejo pol bomo pa "mogl" tud mi...
Manj pokurimo? A se kaj manj voziš? Jaz se ne, pa to debato sem imel že parkrat s kolegi, pri katerih je isto...Žal je tako, da nam lahko liter 95ke dvignejo tut na 300 SIT, pa se bomo še vedno vozili, navadili smo se na ta luksuz avtomobila in ga vzeli za potrebo...Država pa se raznim trošarinam in podobnim obdavčitvam ne bo odpovedovala, saj je kar lepa krpica na luknji proračunske vreče. No ja, razen mogoče kak % pred volitvami :wink:
Jaz se vozim manj in tudi po gasu stiskam zdaj bolj nežno... :doubt:
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Govorim o temu da bi manj porkuru, če bi mel primadizel namest eurodizla... nisem mislu, da se bom kej manj vozu....
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GEISTERFAHRER napisal/-a:
GTA lover napisal/-a:
Jaz se vozim manj in tudi po gasu stiskam zdaj bolj nežno... :doubt:
Čestitam, meni pa ne rata :(
Uporabniški avatar
Fish <><
Alfa Member
Alfa Member

Fora primadiesla je na vzdržavanju sistema za gorivo, predvsem vbrizgalnih šob in visokotlačne črpalke, na katerih se naj bi nabiralo manj koksnega ostanka, kar pomeni manj zamašene šobe in s tem posledično manjša poraba ter daljša življenska doba (zadeva se nanaša predvsem na commonrail motorje in ... -ne vem še katere - se pravi novejše). Če bo držalo, boste pa sami povedali. Prodaja naj bi se začela s 1. oktobrom.
Uporabniški avatar
dejanka1
Alfa Member
Alfa Member

Fish <>< napisal/-a:Fora primadiesla je na vzdržavanju sistema za gorivo, predvsem vbrizgalnih šob in visokotlačne črpalke, na katerih se naj bi nabiralo manj koksnega ostanka, kar pomeni manj zamašene šobe in s tem posledično manjša poraba ter daljša življenska doba (zadeva se nanaša predvsem na commonrail motorje in ... -ne vem še katere - se pravi novejše). Če bo držalo, boste pa sami povedali. Prodaja naj bi se začela s 1. oktobrom.
Če je to res, bo Petrol saj enkrat prvi pri napredku, ne pa da skoz caplja za drugimi (kvaliteta dizla, bencin OMW 100 oktanc....)
Lp, D.
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sej če bojo rusi prevzel Petrol, se znajo res kake novosti prikazat.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bjorn napisal/-a:Sej če bojo rusi prevzel Petrol, se znajo res kake novosti prikazat.
Kokr mi je znano je glih kontra....se prav bogi rusi... :D
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Turtle napisal/-a:
Bjorn napisal/-a:Sej če bojo rusi prevzel Petrol, se znajo res kake novosti prikazat.
Kokr mi je znano je glih kontra....se prav bogi rusi... :D
Kokr je men znano, gre za združevanje in ne za prevzem...
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja, nej bi šlo za združitev, ampak tako je vedno pri nas...prvo se združjo, pol pa tujci prevzamejo firmo. In mi smo mala ribica proti temu ruskem gigantu.
Uporabniški avatar
Fish <><
Alfa Member
Alfa Member

Samo morte pa vedet, da so to samo aditivi. Samo gorivo ostaja enako. Petrol bo dobavljenemu gorivu samo domešal aditive, s čimer se spremeni sestava in kvaliteta goriva. Veliko je dvomov o tem, da ni to samo marketinška poteza. Naj bi bilo 50:50 (marketing:kvaliteta goriva).
Pokazalo se bo, ko bo primadiesel v uporabi.
Odgovori
  • Informacija