Nastavitev luči / žarometov - AR 147

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Macau, SAR China

Pozdravljeni

Danes sem opazil da mi desna luč sveti popolnoma dol ( pozicija 3 ), leva pa normalno, ne dela pa mi tudi nastavitev luči na obeh straneh. Ali je to kaj v povezavi ali čisto naklučje. Motorčka za pomik se ne sliši, varovalka pa je OK.
Ima mogoče kdo kako idejo.

LP
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

preglej kontakte ce so vredu.
Uporabniški avatar
the_febo
Alfist
Alfist
Kraj: Bled

Že nekaj časa mi obe luči na 147ki svetita previsoko, kot vidim(slišim) se motorček za pomik ne premakne, razen ko se ga dotaknem nekaj ropota, situacija je enaka na obeh straneh.
Ali mogoče kdo ve kako se motorček vzame z luči brez da bi odstranil celo luč?
bo potrebno menjati?cena?

hvala za odgovore
cuore sportivo
Slika
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Kot je meni znano, je to redna hiba luči GT/147. Meni ne dela motorček v levi, tako da je leva stalno na max. višini, desno se pa da spuščati.

Samega motorčka ne moreš zamenjati. Treba je kupit novo luč.

Vem, da smoked headlights pridejo 200€ - par, navadne so pa pomoje tam-tam.
Uporabniški avatar
the_febo
Alfist
Alfist
Kraj: Bled

:doubt: :evil:
v prvi fazi bi rad najprej vzel motorček ven in pogledal kaj je s kontakti, ker se sliši neko ropotanje ko se ga dotaknem!?
ali se da vsaj "ročno" nastaviti položaj? ker 200€ je #-o
cuore sportivo
Slika
Uporabniški avatar
Eddis
Alfa Member
Alfa Member

Luc z elektro motorckom se da dobiti za piclih 61€ po komadu... sicer ni original...

Dokaz: http://www.silux.si/index.php?page=shop ... &Itemid=43
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

to kaj ponuja silux je luč ki je NAMENJENA za el. nastavitev. samega motorčka pa ni zraven.

motorček stane nekje 40-60 eur, kar pa bi pomenilo da je cena luči 20 eur? kar je pa skoraj neverjetno.

lahko pa tudi jaz ponudim luči za 60 eur

ali pa črne za 150 eur PAR !

so pa vse luči brez motorčkov !
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Uporabniški avatar
Eddis
Alfa Member
Alfa Member

To pa res nebi vedu a pride zravn motorcek al ne, se pa splaca poklicat in se pozanimat...
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Motorčka ni. Kvaliteta teh DEPO luči ni ravno najboljša in v mojem primeru sem jih moral vrniti, ker je snop na maksimalni višini še vedno svetil v tla. Le malo več kot meter od avta. Odnos je bil korekten le požreti moraš poštnino v obe smeri. Tko da če ti to ni problem lahko poizkusiš.

Motorček se pa da odstranit tudi ne da bi ven potegnil luč. Je pa treba pazit kako, da ne pretegneš zatiča ker potem ne bo več nikoli držal. Tko za info, motorčke lahko potegneš tudi iz razbitih luči, ki pa jih ponavadi ni malo.
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

firma depo dela luči za zelo hvaljenega nemskega proizvajalca FK, pa še mogoče za katerega drugega. Zato ne vem zakaj bi bile te luči slabe kvalitete? To da pa snop ni vredu svetil, to se lahko zgodi pri katerihkoli, razen verjetno pri hella ki pa so caa 200 eur komad se mi zdi.
Jaz do sedaj nisem imel še nobenih problemov z depo lučmi, pa sem jih prodal že kar nekaj (ne samo za alfe).
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

mikkaa145 napisal/-a:firma depo dela luči za zelo hvaljenega nemskega proizvajalca FK, pa še mogoče za katerega drugega. Zato ne vem zakaj bi bile te luči slabe kvalitete? To da pa snop ni vredu svetil, to se lahko zgodi pri katerihkoli, razen verjetno pri hella ki pa so caa 200 eur komad se mi zdi.
Jaz do sedaj nisem imel še nobenih problemov z depo lučmi, pa sem jih prodal že kar nekaj (ne samo za alfe).
No ja dopuščam možnost, da sem imel res smolo. Kakorkoli že za mojo 156 so bile luči povsem neuporabne.
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nisem našel podobne teme, zato si bom sposodil tole.
Skratka, pridem danes zjutraj do avta, ga prižgem, in me je najprej razveselil z ABS in ASR sysfem failure - zdej vem, da je zima.

Ko pa sem prišel pred šiht, se skobacam iz teh jajc, pa opazim, da gorijo kratke luči. Grem nazaj, preverim stikalo, vrižgem avto nazaj, ga ugasnem, prestavljam med dolgimi/kratkimi - nič ne pomaga. Sem moral odklopit žico iz obeh žarnic, da nebi gorele do izpraznitve akumulatorja.
Mislim, WTF.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

O_O

Ponavadi je za tele ABS ASR VDC sranja kriv akumulator. Če ti pa luči gorijo potem pa poglej rele za kratke luči... mogoče se je "zašvasal" ali pa je notri voda in je zmrznil... ali kaj podobnega.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja mislim da obstaja podobna tema pod 159 ko so enemu gorele kratke luci non stop. Verjetno je res nekaj z relejem. Probaj menjati ze relejem za dolge luci.

LP
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Akumulator sem menjal lansko leto.

Kje pa se nahaja rele :oops: :?:
Odgovori
  • Informacija