Mam AR 156 pa mi dela na temp 70 pol sm pa u gužvi pa mam 90-110 pa pospešem na cca 100 km/h takoj zatem pa pade. Sm že upazu da pr 115 stopinj ventilator ni delu. Avto sm lahko shladu s tem da sm pržgau klimo pol jo pa ugasnem pa spet raste temp.
termostikalo , termostat , hladilnik. to preveri. pa cimprej zrihtej ker ob prevelikem segrevanju motorja se olje unicuje in kajkmalu nima vec svojih mazalnih lasnosti kot bi moral imeti. temu sledi uniceni ojnicni lezaji in pa zelo drag servis
men pri 1,9 jtd kaže temperaturo okrog 70°c, v kolonah ali hujših klancih pa
spleza na 90°c. Čez pa nikol. Kako se obnaša poleti pa ne vem k še nimam avta dolgo. Lahko da termostikalo za vklop ventilatorja ne dela. Podobno težavo sem imeu enkrat pri renoju, ko mi ni vklapljalo ventilatorja in mi je avto skoraj zakuhal
meni tudi na 1.9 jtd, temperatura skače kr malo preveč. menda pa je termostat ok. sprobal naj bi na ta način, da zjutraj k je avto mrzel, se pelješ ene 3km in potem otipaš obe cevi na hladilniku, ena mora biti mrzla in ena topla, če je to tako, potem naj bi bil termostat ok.
eDDi
Kar si pa zdele napisal pa bolj ali manj kaže na fuč termostat (zataknjen na odprtem), oz. da ti hladilnik še dobro funkcionira .
Boljše je če avtek mrzel zalufaš pustiš nekaj časa (še preden temperatura pride do 60°C) pa takrat šlataš rore.
Če je kater topel, potem rabiš drug termostat - simpl k pasulj .
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
eDDi napisal/-a:meni tudi na 1.9 jtd, temperatura skače kr malo preveč. menda pa je termostat ok. sprobal naj bi na ta način, da zjutraj k je avto mrzel, se pelješ ene 3km in potem otipaš obe cevi na hladilniku, ena mora biti mrzla in ena topla, če je to tako, potem naj bi bil termostat ok.
Obe cevi morjo bit mrzle! Ker če ena ni (zgornja) pol uhaja topla voda v hladilnik!
Jaz mam pa problem da mi kaže premalo..
Ko se mašina segreje, je na 90. pa se peljem pa slučajno pogledam pa je 70. Pa v naslednjih 10 minutah spet pogledam pa je spet 90, spet drugič samo 80, ni pa nikoli več kot 90.
to so termostati zanič.... v obeh priemrih _wolf_ pr teb 100% , mikkaa145 pa še ni dokončno prepihan bo pa kmal... Avto se more segret na 90C in bit tm skoz +-5C glede na razmere
Turtle napisal/-a:seveda.... če bo težil pol mu lepo reč: "Ok dej ga pol stran pa da vidmo če bo motor delu OK"
kar seveda ne bo ker bo voda vn tekla... ne se pustit....
zakaj nebi???
če ga ni notri je enako kot da je skoz odprt!!!
to so včasih naredili, ko ni bilo za dobit novega, stari pa je blokiral v zaprtem položaju....seveda se je mašina začela pregrevat....rešitev (zasilna) je da vržeš termostat ven....je pa problem, ker se pozimi ful počas, če sploh se segreje...
Zadnjič spremenil Gricko, dne Če Nov 09, 2006 5:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.