Nas bodo čez 10 let alfe še sploh zanimale????

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Danes smo 6. januarja 2007 in med drugimi lepimi željami za novo leto je bila tudi želja, da bi bilo to leto malo hladnjše kot so bila leta pred njim. 15 najtoplejših let v zadjih 100 letih je bilo namreč od leta 1991 do danes.

Žal očitno s to željo ne bo kaj veliko. Pšenica je že veselo pokukal aiz zemlje kakor je tudi prav, vsekakor pa tudi mnogo preveč, drevesa v gozdovih so se začela prebujati, trobentice in zvončki pa veselo cvetijo. Kaj o za vse letine pomenilo, če februarja zapade sneg in se temperatura spusti pod -10 pa si tudi tisti, ki vam to ni blizu verjetno znete predstavljati.

Kakšne so spremembe bom na kratko pokazal z naslednjimi slikicami.

Slikano danes 6. 1. 2007; trobentice pred hišo

Slika

Slikano danes 6. 1. 2007; drevesa so tik na tem, da bodo pognala liste

Slika

Švicarski ledenik, slikan v različnih časovnih obdobjih.

Slika

Največja doslej staljena ploskev ledu, zaliv Larsen. Velikost približno Francije, Nemčije in Švice skupaj.

Slika
Slika

Nas bodo po vsem videnem alfe res še zanimale čez kakšnih 10 let???
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

No pa da še tu napišem Koliko in v kakšnem času je bilo totalnih vremenskih sprememb v zmeljini zgodovini? Človek in njegovo onesnaževanje je kot prdec v rimski kolosej. Je pa tale zima ista kot tista 89 ko sem dobil nove sanke in jih nisem mogel preizkusiti :)
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Zanimiva tema.
Glede na podnebne spremembe bodo morali pri alfi začet z proizvodnjo čolnov in gliserjev, saj bo kmalu vse pod vodo :mrgreen:

Mislim da bomo lahko vsi srečni če bomo sploh dočakali kako spodobno starost, saj so z višanjem temperature pogoji za različne epidemije idealni.
Vode bo vedno več, ker se led počasi taja, ampak na žalost bo vedno manj pitne, ker smo naravo že konkretno zasmetili.

Aja pa da ti še odgovorim, ne vem kako alfo bom imel čez 10 let, saj me te nove nikakor toliko ne pritegnejo kot stare, upam samo da naredijo kako dobro GTA različico, da jo bom čez deset let kupil vso zgonjeno in zmetal v njo vse svoje finance :rofl: #-o
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

Si predstavljate še pet takšnih zim!? To ne bo dobro...
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
rapbit
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: lublana trnovo

letos bomo kr dobr popikani od komarjev ... začnite delat zalogo pipsa :doubt:
meu bi use kar ma križ pa kačo u krogcu!!!!!
-----------------------------------------------------
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

kje si pa to slišau :oops:

lp
rapbit
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: lublana trnovo

ja ne bo jih pozeblo .. mraz pozimi pobije mrčes...
ki ga leto ni in ga verjetonne bo? :?
kdaj si nazadnje decembra pobijal komarje po sobi?!
no jaz sem letos jih :doubt:
meu bi use kar ma križ pa kačo u krogcu!!!!!
-----------------------------------------------------
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

klimatske spremembe so bile in bodo tudi brez onesnazevanja. ze mogoce da smo pospesili naravni cikel z onesnazevanjem, pa vendar bi se enako dogajalo tudi brez nas.
zadnjih sto let opazovanj klimatskih sprememb je premalo da bi lahko dokazali da smo ali nismo krivi za globalno segrevanje ozracja.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Eh, tople zime so bile tudi prej, govoriti o global warmingu pa je čisto brez veze. Segrevanje in ohlajanje je pač naraven cikel, trenutno smo v fazi segrevanja.
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Se čisto strinjam s krucymucy-jem in stuntz-em. :)

Trenutno aktualna tema, ki se dobro prodaja. :lol:

Za večino ljudi velja: "Kar rečejo na TV že mora bit res" (izjava iz Garfildove risnke). :lol:
Aja pa zadnje čase Trontelj res same traparije kvasi. :?

PS
Povprečna letna temp. pada in to že kar dosti let. :wink:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

zimska pa raste... torej čez 100 let bo le še en letni čas :lol: bojo naši potomci živeli kot tisti ki živijo v tropih 8)
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Narava se skozi spreminja, zakaj že je bila ledena doba in pred ledeno dobo je bilo obdobje vročine..... In tudi zemlja ni večna, tudi človeštvo bo izumrlo, zakaj bi se sekirali in poizkušali nemogoče. Pač ne bo življenja čez par 100 ali 1000 let. Ali bo kdo od vas prikrajšan? Ne.

Lp
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

Ma glavno da zelenkoti vlečejo keš od ekologije. Jest če bi bil na naftni ploščadi pa zagledam greenpeace bi jim zašpilu dobrodošlco na kazga brovninga :D
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

O ja, smo kr sami krivi za ta kaos! CO2 je glavni negativni dejavnik segrevanja, itak jasno! Preveč se ga puhne v ozračje, preveč ilegalne seke gozdov, premolo filtracije!! Posledice bomo vsi občutli in to veliko prej kot čez 100 let!
BTW ne rabim gledat televizje, da bi opazil da nekaj ne štima; trobentice nam cvetijo in to že vse skozi od oktobra! Klima je hudo ferdrebana ja! Ob 14h je bilo na Ptuju +13 stopinj smo pa 7jan. moj bog!! Tistim, ki so si pa letos kupli sezonsko smučarsko karto za na pohorje pa, nisem čist nix fauš! #-o
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Vse kar se piše je po svoje res, vseeno pa mene štiri neizpodbitna dejstva vedno znova begajo in mi že zelo dolgo časa ne dajo miru.

1. Koncentracija CO2 in temperatura ozračja sta linearno povezana.

2. Trenutno koncentracija CO2 v zraku je več ko 200% višja kot kadarkoli v zadnjih 650000 letih. (za dalj nazaj ni mogoče natančno dokazati koncentracije, ampak saj je že to mnogo daljša doba kakor mi sploh obstajamo)

3. Na svetu praktično ni raziskave, ki ne bi podpirala teze, da je človek kriv pospešenemo segrevanju ozračja in da se to tudi dejansko ne dogaja.

4. 56% vseh medijskih objav o globalnem segrevanju je ali da se to ne dogaja, da mi ne vplivamo na ozračje, da spremembe niso omembe vredne in v podobnem smislu. Zadnji skeptičen znanstven članek v enakem smislu je bil napisan leta 2001. Isti znanstvenik je že leta 2003 spremenil svoje prepričanje in izrazil drugačne zaključke svojih raziskav. Danes na svetu ni več strokovnjaka na tem področju, ki bi bil skeptik.

Te 4 stvari mene vedno begajo in ker se sam ne morem ukvarjat z raziskavami na tem področju si lahko mnenje ustvarim samo po tistem kar preberem. Ker o tej problemati berem praktično samo strokovno literaturo sem pač na strani stroke, ki pa vsi vemo kaj trdi.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Odgovori
  • Informacija