barvanje alfe

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

krištof
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni

Rad bi nekaj nasvetov ali kaj narediti v primeru, ko ti prebarvajo cel avto od zunaj, seveda rdeča barva. Ampak..... barva od zunaj je lepa svetla rdeča, notranjost vrat in okvir vrat ter vsi ostali deli kateri so pokriti z vrati havbo ali z čim dugim , pa je temno rdečo, vse to pa so delali 3 tedne. Avto pa je bil samo potolčen od toče. Po domače rečeno so mi zjebali avto.

Kako naj se še vozim z takim avtom. :(

Seveda avta nisem prevzel....še.

help!!!
Beny
Alfist
Alfist
Vozilo: AR147, 1.6 eco, AR147 2.0 TS, 159 2.0 mjtd sw
Kraj: Kranj

krištof napisal/-a:Pozdravljeni

Rad bi nekaj nasvetov ali kaj narediti v primeru, ko ti prebarvajo cel avto od zunaj, seveda rdeča barva. Ampak..... barva od zunaj je lepa svetla rdeča, notranjost vrat in okvir vrat ter vsi ostali deli kateri so pokriti z vrati havbo ali z čim dugim , pa je temno rdečo, vse to pa so delali 3 tedne. Avto pa je bil samo potolčen od toče. Po domače rečeno so mi zjebali avto.

Kako naj se še vozim z takim avtom. :(

Seveda avta nisem prevzel....še.

help!!!
To se pravi so oni tebi pobarvali avto z drugo barvo kot je bil orignal avto al se motim?

LP
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: 50.000km od Ribata

zahtevaj da nekako odpravijo te neskladnosti. verjetno so delali prehod in pac meglica laka potegne za sabo to da barva izgleda bolj temna oz. nima sijaja.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
krištof
Alfa Junior
Alfa Junior

rekli so oz se zgovarjajo da je št prava in da so tisto barvo zmešali......
ampak baje, kot je znano rdeča barva potemni in bi se mogli držati temne barve in iskati temen odtenek. vsaj mislim tako...
ampak da ti to delajo 1 mesec...ma dej dej....
krištof
Alfa Junior
Alfa Junior

avto je komplet od zunaj pobarvan na novo...
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

krištof napisal/-a:avto je komplet od zunaj pobarvan na novo...
Jaz sem namenoma dal celo špricnt, ker je bila zbledela - roza! barvali so mi na riginal in prehodi se skoraj ne poznajo! Mogoče so re kaj falili!
Je pa res, da čez 1 leto tega ne boš več videl, imel boš pa praktično nov avto!

Ciao Alfista!
Slika
Beny
Alfist
Alfist

krištof napisal/-a:rekli so oz se zgovarjajo da je št prava in da so tisto barvo zmešali......
ampak baje, kot je znano rdeča barva potemni in bi se mogli držati temne barve in iskati temen odtenek. vsaj mislim tako...
ampak da ti to delajo 1 mesec...ma dej dej....

Oni morajo zadevo popravit, če so pa tolk tupi da ne morjo prevert barve predn barvajo je pa to njihov problem... ti si pripeljal avto da ga spravijo v original stanje... in zato jim tudi plačaš oz zavarovalnica.Avta ti ni treba prevzet.

Kar se pa barve tiče če so ti barvali z akril barvo (barva ki ima umešan že lak) bo res malo potemnela od sonca, ampak samo če ga neboš zaščitil (polirne paste in take zadeve)

Dej probej za primer najdt kake slikce na netu za kakšne barve gre ( zanima me kakšne barve je avto bil in kakšne je sedaj)

LP
krištof
Alfa Junior
Alfa Junior

alfica je lakirana.... torej rdeča podflaga ter 2x lak....razlika je vidna že z prostim očesom....drugače barva katera je zdaj...je perfektna..ampak z napakami: pomaranča, silikoni, ter smetke pod lakom da ne govorimo o praskah papirja ker niso dobro spolirali..
Beny
Alfist
Alfist

krištof napisal/-a:alfica je lakirana.... torej rdeča podflaga ter 2x lak....razlika je vidna že z prostim očesom....drugače barva katera je zdaj...je perfektna..ampak z napakami: pomaranča, silikoni, ter smetke pod lakom da ne govorimo o praskah papirja ker niso dobro spolirali..
To nimajo kaj, avto mora bit lep

Praskah papirja? na laku ali pod lakom, Če je na laku jim je še barva stekla, kar se da lepo popravit...če je pod lakom je pa mal teži popravt(ponovno barvanje) Pomaranča je skoraj zmerom prisotna, vsaj vratih blatnikih ... mora pa bit minimalna... smeti morajo pa tudi odstranit...
Gdo to plača? ti ali zavarovalnica? in kam si avto peljal?
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kdo ti je pa tako šlampasto naredil? Je treba delit še z ostalimi, da se jih bodo drugi na daleč izogibali!

Jaz moram pohvalit Batiča iz Ajdovščine, ker mi je stvar naredil res tip top! No so ene 2-3 napakice a skoraj nevidne!

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
krištof
Alfa Junior
Alfa Junior

vse to vem ....praske so na laku ko so popravljali pomarančo. pomaranča je na bokig strehi prvi havbi....samo en košček na strehi je lep gladek. Ma bom bil rajši tiho kam sem peljal....že tako si delajo sramoto za pooblaščen servis...žalost!!!
Beny
Alfist
Alfist

kakor kol že napak ne sme bit,no kakšno se že spregleda kot je napisal alfista, ampak res očitnih ne sme bit... kako je pa v primeru če ne sprejme reklamacije, a je kšna uradno pot?

Zdj morm pa v službo

LP
krištof
Alfa Junior
Alfa Junior

plača pa zavarovalnica....ampak ni štos v tem...avto mora biti kot prej!!!!!!!!
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

krištof napisal/-a:plača pa zavarovalnica....ampak ni štos v tem...avto mora biti kot prej!!!!!!!!
Ben povej vsaj s kakega konca kokoši je ta pooblaščenc?!

Ciao Alfista :D
Slika
Uporabniški avatar
bombnik
Alfist
Alfist

rdeča berva mislim da,rosso 130 pri alfi (75,155,145...)zelo hitro obledijo in jo ne moreš niti spolirat ker ima čez brezbarvni lak,če ti je barvanje plačala zavarovalnica so ti barvali samo tisto ki je bilo poškodovano in so ti namešali barvo po številki barve ki jo ima tvoj avto,kajti obledelega odtenka se neda namešati,zato je verjetno prišlo do vidne razlike :doubt:
Odgovori
  • Informacija