kako preveriti če je bil števec zbit????

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

zanimam se za nakup alfe 156 jtd 2002
avto ima 70k km in je uvožen iz belgije. no zdaj je lastnik slovenec,ki ga je kupil leto nazaj in je takrat imel 60k km. avto je ohranjen v nul

samo mi je tko sumljivo to s kilometri. on vem da me nebi nategnil,,samo lahko so že njega prej. sicer baje ima servisno knjigo,,samo to je blažev žegen.

kaj naj naredim!
če ga priklopimo na glavni računalnik bi se mogoče videlo,,samo so verjetno tud tam spremenili.
ali se to kje vidi?
ali se lahko to išče kje po belgiji?

me ne moti tudi če ima 120k km,,,samo da vem kolko ma,,da potem vem delati servse in ostalo

upam da mi bo kdo lahko pomagal?
vem da je to večno uprašanje!

p.s. aja zici,,ročke,,,pedala,,usnej je kot novo
Beny
Alfist
Alfist
Vozilo: AR147, 1.6 eco, AR147 2.0 TS, 159 2.0 mjtd sw
Kraj: Kranj

Če te skrbi za servise ja najbol da ga greš sam ponovno nares (velik servis) saj veš na čem si...

Kar se pa tiče kilometrov, če je narejeno tako kot je treba ni mogoče ugotoviti, če je previt...

LP
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Če je bla servisirana na poogžblaščenih servisih ( leasing avto ), lahko zveš z mailanjem v belgijo.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

ce pravis, da je usnje in vse ostalo kot novo, potem mislim da bi morali biti kilometri kar realni. sicer pa naredi velik servis in bos brez skrbi.
Slika
Glock
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: MB

Pro & contra....

4 leta star avto z jtd mašino, bi naj imel po neki logiki malo več km, ampka spet ni nujno.
Usnje je dokaj trpežen in obstojen material, zato naj te ne kupuj zgolj z očmi.
Če je prodajalec ič ne skriva, peli avto z njim na pooblaščen servis, in naj se naredi en inšpekcijski pregled. nekatere stvari ki se pri velikih servisih menjajo , se vidijo. če je vse BP, pač plačaš tistih par evrov za eno uro dela, če ne naj se lastnik vozila lepo sam znajde...

je pa res, da če avto kupiš, in se na pooblaščenem servisu vidi da je avto imel več km, se da ukrepati (z pravenga vidika mislim :lol: )

Pa vzam telefon ali pa sedi za računalnik in kontaktiraj z Belgijo. tisti klic te ne stane veliko...

daj, za hec snami akumulator, nekateri avtoservisi v tujini na dno akumulatorja nalepijo skrito servisno nalekpo, kej se mogoče vidi da je že bil narejen servis na toliko in tolkiko km.... (to je pogosta prakasa pri BMW)

Način je veliko da skriješ in odkriješ, ali da rešiš zagato.
Piši na PM če rabiš kak info.
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ON tip je kupil avto iz belgije, nekje v lj pri eni firmi. za njega vem da je zelo pedanten človek in je vse pregledal v nulo,,saj je takrat šel gledat ogromno alf.
mene ne skrbi za njega. to kaj so delali prej z avtom. baje se z belgije res dobijo še najbolši avti,ampak nikoli ne veš.

kako naj kontaktriram v belgijo,,a prek številke sašije na uradni servis?

aja pa kaj naj bom najbolj pozoren pri afah

2002
1.9 jtd
116km

vsa oprema brez navigacije
bose zvočniki
nova armaturka...

zanima me to ali pozna kdo koga ka bi mi lahko pogledal v loge prek sašije

hvala za pomoč
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Prek šasije boš ugotobvil edino kdaj je bil avto izdelan, prva registracija, oprema ki je na avtomobilu,.... in take stvari. Sam sem tudi kupil alfo ki je bila pripeljana iz Belgije in sem dva meseca okrog spraševal in gledal če se da na kak način ugotovit al so realni km al ne. Naj bi se dalo edino tako, da en uraden servis pošlje zahtevek v tovarno kjer NAJ BI imeli neko bazo podatkov, pa še to more bit 100% da je bil avto servisiran na uradnem servisu. Te podatke pa naj bi imeli samo v tovarni in ni kot pri nekaterih (bmw mislim da ma) da lahko to preveri že en pooblaščen prodajalec, ki ima dovoljen pogled v bazo podatkov. No, ko sem na koncu celo mislil da bom kaj zvedel, pa mi je ta, ki mi je rekel da lahko to preveri, začel ponujat da mi on zrihta eno tako alfo, kar pa ni bil moj interes, tako da sploh ne vem al se to da res preverit pri Alfi al ne. Verjetno je res edin način, da bi ti dobil podatke kje je bil avto kupljen in servisiran (v Belgiji) in pisal ali poklical tja, pa še to je vprašanje ali bi ti kar tako dali ven podatke al ne.
Slika
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

kje je avto ?
Uroš
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kako misliš kje. ima ga en tip ka je kolega od mojega sodelavca.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

KRAJ, ker če je kje blizu mene ga lahko greva skupaj pogledat !
Zadnjič spremenil Uroš, dne Ne Jan 14, 2007 8:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uroš
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

A je bil Pri Luminary kupljen? Tam imajo skoraj vsi uvoženi prevertene kilometre, razen če je 1-2 leti star je malo verjetno da so preverteni.

Lp
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

V nemčiji avto prodajo, ker ima dosti kilometrov in je svoje odslužil, v belgiji pa zato, ker jih je v to prisilil zakon. Tako je možno, da so to realni kilometri in je nakup tega avtomobila dobra izbira. Vseeno pa dobro preveri.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Sej fora je v tem, da v tujini kilometrov ne vrtijo, vrtijo jih pri nas.
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

doma sem iz gorenske--žiri

avto pa se nagaja v idriji,,,15km od žirov.

zakaj jih je prisilil zakon?

aja na avtu je zdaj v enem letu zamenjal samo eno tesnilo na mašini,,ker je malo olje se videlo okoli roba. kot sm napisal je natančen človek.
bom se pa pozanimal kje je avto kupil.
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

THOR napisal/-a:doma sem iz gorenske--žiri

avto pa se nagaja v idriji,,,15km od žirov.

zakaj jih je prisilil zakon?

aja na avtu je zdaj v enem letu zamenjal samo eno tesnilo na mašini,,ker je malo olje se videlo okoli roba. kot sm napisal je natančen človek.
bom se pa pozanimal kje je avto kupil.
Zakaj jih je prisilil zakon ne bom ponovno tu pisal, ker to enim tu na forumu ne odgovarja in raje berejo samo tisto, kar je njim všeč. Druga niti nočejo videt...
Če je avto dober, ga kupi. In nam ga čimprej predstavi.
Odgovori
  • Informacija