Vpoklica ni bilo, butasti italijani to tretirajo kot potrošni material, če ne čistiš, podmazuješ oz. zamenjaš si sam kriv... Ne vem katere spadajo v to kategorijo, za tvojo (torej 2001) sem skor prepričan, da je med njimi... ne vem pa a se mehanizem odtrga, al se zarad rje samo ne zaskoči in je potem posledica da se odpre.
Pri meni ni bilo do vceraj nobenih tezav. Ko pa sm hotel vceraj odpreti haubo da bi natocil vode za vetrobransko sipio se ni dala takoj odpreti. Ko mi jo je uspelo odpreti sm celoten mehanizem podmazal in nasprical. Danes pa ko sm bil na avtocesti se mi je zdel volan nakam "lahek". ko sm mal bolje pogledal predse sm videl da haubo mal dviguje.... ko sm jo ponovno zaprl se mi to ni vec zgodilo. Zdaj pa resnicno ne vem a je problem v mehanizmu.... lahko pa da sm jo "samo" pozabil zapreti. Sm pa nekje zasledil da so nekateri imeli isto tezavo - kr potrjuje link
To se je dogajalo tudi pri nas - so že bili primerki na avto.netu ko so prodajali razbito 156 zaradi odprte haube... Tko da pozornost sigurno ni odveč.
Ko jo zapreš, jo probaj potegnit gor, da se prepričaš. Tudi meni se je to enkrat na začetku zgodilo (da se je med vožnjo odprla na prvo stopnjo), zdaj pa vedno preverim in ni problema.
Jz sm trenutno mal zgubil zaupanje. Vsak dan sm 2x na avtobahnu zato me kr mal skrbi sploh pa zarad tega kr je obicajno full prometa. Jutri bom celotno stvar se 1x pregledal in ce se mi bo treba bom tudi mehanizem zamenjal, ceprav tuki stane 1 ura dela od 60 do 90€ na pooblascenem servisu, je pa se vedno veliko ceneje kot pa "odprta" hauba. A mogoc kdo ve za kaksen primer kjer bi odtrgalo zapiralni mehanizem?
hello, ja kar se tiče tezav s havbo....men se je tud ze ene trikrat zgodil pr 156, da se mi je kr sama od sebe odprla...bil sem kr mal začuden nad tem, kok se lahko to zgodi, saj zna bit zlo nevarno. pol sm mal nastelu mehanizem, mislim da je fiksiran s tremi vijaki in ga mal premakneš gor/dol, pač boš vidu kdaj se najleps zapre. pa seveda ga obenem tud mal namazes s ksno mastjo. jst sm to naredu tko in zaenkrat ze kr neki casa nimam vec tezav s tem. tok za informacijo, lep pozdrav.
Nevem, samo bolj me spominja na električno brnenje. je pa tudi res da se najbol na glas sliši ravno tam ko je "srce". in tisto brnenje traja nekje cca30sek.
Tudi pri moji Lybri se sliši to brnenje po tem, ko avto ugasnem. Mislim, da je tam pri hladilniku nek rele ali kaj že, ki brni, po cca 30 sek. pa ugasne ja!