Odpiranje prednje haube na AR156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

156SW
Alfa Member
Alfa Member

A mogoce ve do kdaj so imele 156tke tezavo z "samodejnim" odpiranjem pokrova motorja in ali je bil zaradi tega kaksen vpoklic?

lp
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Vpoklica ni bilo, butasti italijani to tretirajo kot potrošni material, če ne čistiš, podmazuješ oz. zamenjaš si sam kriv... #-o Ne vem katere spadajo v to kategorijo, za tvojo (torej 2001) sem skor prepričan, da je med njimi... ne vem pa a se mehanizem odtrga, al se zarad rje samo ne zaskoči in je potem posledica da se odpre.

Zanimiv in uporaben link:
http://www.juretic.com/Alfa_Romeo_156/
156SW
Alfa Member
Alfa Member

Pri meni ni bilo do vceraj nobenih tezav. Ko pa sm hotel vceraj odpreti haubo da bi natocil vode za vetrobransko sipio se ni dala takoj odpreti. Ko mi jo je uspelo odpreti sm celoten mehanizem podmazal in nasprical. Danes pa ko sm bil na avtocesti se mi je zdel volan nakam "lahek". ko sm mal bolje pogledal predse sm videl da haubo mal dviguje.... ko sm jo ponovno zaprl se mi to ni vec zgodilo. Zdaj pa resnicno ne vem a je problem v mehanizmu.... lahko pa da sm jo "samo" pozabil zapreti. Sm pa nekje zasledil da so nekateri imeli isto tezavo - kr potrjuje link
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

To se je dogajalo tudi pri nas - so že bili primerki na avto.netu ko so prodajali razbito 156 zaradi odprte haube... Tko da pozornost sigurno ni odveč.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Problem je v tem, da je treba s havbo kar močno zaloputniti, čeprav izgleda, da je zaprta se zna zgoditi da ni. Dvojno preverjanje ne bo škodovalo.

Lp
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: MarburgAnDerDrau

Ko jo zapreš, jo probaj potegnit gor, da se prepričaš. Tudi meni se je to enkrat na začetku zgodilo (da se je med vožnjo odprla na prvo stopnjo), zdaj pa vedno preverim in ni problema.
156SW
Alfa Member
Alfa Member

Jz sm trenutno mal zgubil zaupanje. Vsak dan sm 2x na avtobahnu zato me kr mal skrbi sploh pa zarad tega kr je obicajno full prometa. Jutri bom celotno stvar se 1x pregledal in ce se mi bo treba bom tudi mehanizem zamenjal, ceprav tuki stane 1 ura dela od 60 do 90€ na pooblascenem servisu, je pa se vedno veliko ceneje kot pa "odprta" hauba. A mogoc kdo ve za kaksen primer kjer bi odtrgalo zapiralni mehanizem?
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

Večkrat jo zapri tako, da jo od polovice spustiš, pa preveri, pa če je ne boš mogel "na silo" odpret, je vredu.
156SW
Alfa Member
Alfa Member

thanks zaodgovore. Sm pa najdel tudi ta link: http://www.autobild.de/aktuell/reportag ... el_id=6896
Kot kaze je tezava v "samo" neocisceni iz nepodmazani kljucavnici.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Tole (copy paste iz alfa156.net):
Slika
Pa še rezultate si lahko pogledate na :http://www.alfa156.net/ pod - Tips - in potem .: Bonnet catch :.

Aja pa to JE problem ... tudi na moj ije bila potrebna temeljitega čiščenja in potem podmazovanja.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

hello, ja kar se tiče tezav s havbo....men se je tud ze ene trikrat zgodil pr 156, da se mi je kr sama od sebe odprla...bil sem kr mal začuden nad tem, kok se lahko to zgodi, saj zna bit zlo nevarno. pol sm mal nastelu mehanizem, mislim da je fiksiran s tremi vijaki in ga mal premakneš gor/dol, pač boš vidu kdaj se najleps zapre. pa seveda ga obenem tud mal namazes s ksno mastjo. jst sm to naredu tko in zaenkrat ze kr neki casa nimam vec tezav s tem. tok za informacijo, lep pozdrav.
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Sicer nimam problemov s zapiranjem in odpiranjem ampak ker nisem vedel kam naj stlačim vprašanje, sem ga dal sem.

Ko zaprem haubo, se mi sliši neko brnenje, a kdo ve kaj bi to bilo? oz a je to nenormalno ali normalno?:)
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

mogoče vzmet?
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Nevem, samo bolj me spominja na električno brnenje. je pa tudi res da se najbol na glas sliši ravno tam ko je "srce". in tisto brnenje traja nekje cca30sek.
Uporabniški avatar
B.I.S.H.O.P.
Alfist
Alfist
Vozilo: Fiat 500L 1.6 mjt 120KM Cross
Kraj: Vodice

Tudi pri moji Lybri se sliši to brnenje po tem, ko avto ugasnem. Mislim, da je tam pri hladilniku nek rele ali kaj že, ki brni, po cca 30 sek. pa ugasne ja!
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED
Odgovori
  • Informacija