poceni chipanje?

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

http://www.vizual.si/tuning.html

Tukaj so konkretne števike in nič ne piše do 20Km.... tko da...da garancijo da je res tolk kokr propagira?
samsoneti
Alfa Junior
Alfa Junior

jaz sem povedel realno preiskušeno v praksi kako je. s čipom in ostalimi zadevami. mislim da senica pri dolu ter rsr kar se tiče čipanja sta maijstra. vesta kaj delata da zadeva dela. kar se tiče pa kajenja avta je normalno za disla. men je zdaj že kar dobr kadil pa ne da bi blo kaj narobe z avtom ampak se je servis bližal. naftni filter usran kot bi tanku direkt iz naftovoda ne pa na črpalki pa sem ga menu pred 30000km. zdaj pa spet mal pokadi prej je bil pa kar oblak pa dela kot ura švicarska valda.naj kadi pa bo mal masten sam da laufa a kdo pozna da je šla komu turbina pri 1.9jtd-nenenen. ?kaj pa vw1.9tdi pa bmw2.0d jajajajajajaj. ni jih mal!!!???
fiatmaister
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

-ma ne vem,mene vedno bolj mineva da bi jo čipal,glede na to da sem se odločil,da bom je vozil kolk dolgo bo šla :doubt:
samsoneti
Alfa Junior
Alfa Junior

ja to vsak sam ve kako pa kaj. drgač nima kaj bit če ti rsr dela ali kak ki res ve za kaj gre. drugače pa ti jtd motorji delajo preko 600000km. poznam enega ki je imel 720000km pa je motor še vedno delal. jaz jih imam 155000 računam tja okol 350000km ga bom prodaju. če so redni servisi nima kaj bit. to ni jugo
fiatmaister
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Turtle napisal/-a:http://www.vizual.si/tuning.html

Tukaj so konkretne števike in nič ne piše do 20Km.... tko da...da garancijo da je res tolk kokr propagira?
Tole je pa že res ugodno, samo kje za boga pa je to?
9251 Tišina? A je že kdo čipal tam, ozr vsaj slišal za to firmo.
Meni namreč deluje na "vaški mojster" varianto.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bass napisal/-a:
Turtle napisal/-a:http://www.vizual.si/tuning.html

Tole je pa že res ugodno, samo kje za boga pa je to?
9251 Tišina? A je že kdo čipal tam, ozr vsaj slišal za to firmo.
Meni namreč deluje na "vaški mojster" varianto.
Iz rondoja v Radencih zavijes levo gor, gres cez vse rokave reke Mure in potem prides v kraj Tisina, malo pred Petanjci ce se ne motim..

LP
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

še en iz unga konca, sam da ma ta baje TRI leta garancije

http://www.bolha.com/oglas1364474
Uporabniški avatar
dejanka1
Alfa Member
Alfa Member

Turtle napisal/-a:še en iz unga konca, sam da ma ta baje TRI leta garancije

Sam tale ponuja tuningbox, kar pa je s****!
Lp, D.
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

a je ze kdo cipal m-jetko pri chiptuning.si? me mika in rabim kaksno informacijo.
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

dejanka1 napisal/-a:
Turtle napisal/-a:še en iz unga konca, sam da ma ta baje TRI leta garancije

Sam tale ponuja tuningbox, kar pa je s****!
-ti to veš iz prakse :?:
-poznam nekoga ki se že dolgo vozi z tem BP :wink:
racingboy
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Unec
Kontakt:

q_verde napisal/-a:a je ze kdo cipal m-jetko pri chiptuning.si? me mika in rabim kaksno informacijo.
Pri njih sem čipal Stilota m-jet ki ima isti motor kot ta alfa. Avto je šel full bolje in tudi na porabil je manj ampak je bil pa problem ker potisna in sklopka nista zdržali tega navora in je kmalu začelo drseti in vrteti v prazno, tako da sem kmalu dal nazaj original program.
"Misliš, da obstaja neka meja. Ko se je dotakneš, se nekaj zgodi. Šele tedaj veš, kje je tvoja meja."
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tale chiptuning je daleč od poceni čipanja:

"Cena z 20% DDV 549 EUR 131760 SIT
Opcijsko zavarovanje (garancija) 199 EUR 47760 SIT
Športni zračni filter 79 EUR 18960 SIT"

Če mene vprašate, so cene kar lepo duple, na račun nekega "rezimeja".
Edina "tuning" firma z omembe vrednim ugledom pri nas je Akrapovič, v njegovi senci pa še DeVito.

Garancija(standard) mi je pa naravnost smešna, tudi premium varianta je bedarija, glede na to, da bo pri jtd-ju šlo vse prej kot motor. Če ti bo šla sklopka se bodo pa itak zgovarjali na normalno obrabo delov, za kar ne moreš uveljavljati garancije:

"STANDARD:
Naša standardna garancija velja izključno na motorni računalnik in zagotavlja pravilno delovanje 2 leti z možnostjo podaljšanja.
Seveda vam bomo radi pomagali z našimi izkušnjami in sodelovanjem s pooblaščenimi servisi tudi izven garancijskih okvirov.

PREMIUM:
Kot novost v Sloveniji pa vam opcijsko nudimo garancijo oziroma zavarovanje chip tuning storitve, ki za dobo 2 let in do 100.000 prevoženih km krije vso morebitno škodo na motorju in pogonskem sklopu, ki bi bila povzročena zaradi povečanja zmogljivosti. Strošek zavarovanja se giblje med 190 in 290 EUR. Za več informacij se pozanimajte v naši poslovalnici."
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

racingboy napisal/-a:
q_verde napisal/-a:a je ze kdo cipal m-jetko pri chiptuning.si? me mika in rabim kaksno informacijo.
Pri njih sem čipal Stilota m-jet ki ima isti motor kot ta alfa. Avto je šel full bolje in tudi na porabil je manj ampak je bil pa problem ker potisna in sklopka nista zdržali tega navora in je kmalu začelo drseti in vrteti v prazno, tako da sem kmalu dal nazaj original program.
thanks igor,

po kolkih km pa ti je sla? jaz delam zelo malo km s to alfo in bi jo vecinoma vozil lepo, saj imam najvec km mestnih, ko se peljem zjutraj v sluzbo in z avtom ne divjam, ker se se ni masina zagrela. za vikend, bi si pa privosco kak hiter ovinek. Delam pa cca 20k km letno.
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
racingboy
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Unec
Kontakt:

To mi je začelo delati že po cca 5000km, ko pa sem dal nazaj serijski program pa je stvar zoped delovala kot prej.
"Misliš, da obstaja neka meja. Ko se je dotakneš, se nekaj zgodi. Šele tedaj veš, kje je tvoja meja."
ari
Alfa Junior
Alfa Junior

Jz sem svojo 147 1.9 140 multijetko peljal k www.chiptuning.si pred pol leta, ko je bil še skor nov avto. Dal so mi ga tud na valje, tko da dobis realen dokazen kaj so naredili in koliko si dejansko pridobil.
pridobil sem +25 konjev in 60Nm navora, avto pa se sedaj čisto drugače pelje. sta tudi krivulji navora in moči veliko lepše oblike.Več so mi pa rekli da ni priporočljivo ker lahko začne vibrirat vztrajnik.
vmes sem naredil že 43 000 km večinoma po tujini in tud šparam je ne in vse dela brezhibno. tko da tud naslednji avto ki pride v kratkem ( bo zal bmw :) coupe ) bo šel prec na obisk tja. Za cene se da pa marsikaj zmenit. pa še na original mi ga dajo brezplačno vsakič ko mam servis, da se ne vidi da je bilo kar optimirano. Avto je služben in noben ne ve zakaj gre meni tako bolje kot ostalim #-o :wink:
Zadnjič spremenil ari, dne Sr Dec 06, 2006 11:47 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori
  • Informacija