Lučka za airbag - AR 147 / 156 / GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

ne moraš brisat napak brez testerja
Uroš
danijelmlakar
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Meni se je zgodilo isto!
Lučka za airbage mi nonstop gori!
Sploh ne ugasne! Je pa možno da sem kaj zmrdal z stranskimi airbagi, ko sem sedeže vun šraufal, da sem naslon noter dobil!
Ampak se to ni pojavlo takoj!
Alfa 33 1.3
Alfa 145 1.6 Boxer
Alfa 156 1.8 16V
Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTDm
Alfa Brera 2.4 JTDm
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

danijelmlakar napisal/-a:Meni se je zgodilo isto!
Lučka za airbage mi nonstop gori!
Sploh ne ugasne! Je pa možno da sem kaj zmrdal z stranskimi airbagi, ko sem sedeže vun šraufal, da sem naslon noter dobil!
Ampak se to ni pojavlo takoj!
Si že ob pet jurjev (pri petrovčiču) :mrgreen:
danijelmlakar
Alfa Member
Alfa Member

Ma ne peljem Petrovčiču!
Raje se peljem v Celje k Stepančiču!
Mi je včeraj akumulator crkno, pa sem danes nalil noter skoraj 2litra tekočine, avto je bil pa pred 3 mesci na generalki pri Petrovčiču!Kupil sem ga od kolega in on je naredil to generalko, preden mi ga je prodal!
Cena generalke je seveda bila 300.000Sit, kaj so pa delali, pa mi res ni jasno!
No, zdaj vidim, kaj so delali!
Napizdli so ga!!!!
Alfa 33 1.3
Alfa 145 1.6 Boxer
Alfa 156 1.8 16V
Alfa Brera 2.4 JTDm
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist
Kraj: Lenart

Petrovčič.... lopov :-$
J T D power
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

pr men pa ne pomaga resetiranje lučke za airbag #-o
treba računalnik popravt
danijelmlakar
Alfa Member
Alfa Member

Upam da jaz ne bom imel istega problema!!! :(
Alfa 33 1.3
Alfa 145 1.6 Boxer
Alfa 156 1.8 16V
Alfa Brera 2.4 JTDm
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

danijelmlakar napisal/-a:Upam da jaz ne bom imel istega problema!!! :(
ZATO SE PA DRŽI MOJEGA NAVODILA !
Uroš
Uporabniški avatar
smoljo
Alfa Member
Alfa Member

zivjo fantje,to se je meni zgodilo ze dvakrat in sicer na sovoznikovem sedezu se je konektor zrahljal in je slo 5 jurjev.no potem sem pa to sam resil cisto enostavno.odscipnil sem konektor in potem sem kable povetal z vrstnimi sponkami.ta konektor ima nek by pass narejemn in zato ce se odklopi oz. za milisekundo razkonekta javi tisti by pass racunalniku napako.so mi z vezicam na servisu to resili,ampak le za kratko.pa sem vzel to v svoje roke.no zdaj pa je mir in polna denarnica.
srečno voznjo
VIPkawa
Alfa Junior
Alfa Junior

jebemu mast pa italjanska elektronika- japonci i švabi majo to zelo dobr pošlihtan...pred kratkim se je tudi meni prižgala lučka za AIRBAG na 145jtd-1999/11... ponoči me dobesedno moti, ko jo gledam. Zato sem se danes odpravil na pooblaščeni servis, da mi jo resetirajo. Ker imam v svoji alfi 145 limited jtd 4x airbag, je ta problem še večji. Nikoli ni bila karambolirana. Ko so mi jo priklopli na tester, je zaznal napako. Napaka, ki jo je zaznal tester/centrala je pod sovoznikovem sedežu(upor CA) in je napisalo: občasno prisotno... Jst sem tja prišel kot nepoznavalec in rekel: resetirajte mi lučko za AB. Oni pa mi povejo, da ne gre in da morm kupit nov senzor, ki pa bi me na koncu stalo vsega okoli 250 EUR(60.000 SIT). Morate pa vedeti, da v kolikor v vašem avtu(vsaj pri moji 145) sveti lučka za AB, se ne bo aktiviral noben od vseh 4 airbagov. Seveda se nism odločil za menjavo senzorja, ker je to res preveč glede na ceno avta, 25 EUR za diagnostiko AB pa sem moral kljub temu plačati za nič.
Zato me sedaj zanima ali ima kdo kej več izkušenj z naslednjim. Da ne bi po nepotrebnem kupoval senzorja, me zanima, če mogoče kdo ve, koliko močan tok teče pri sovoznikovem sedežu (velja tudi za bravo,marea...jtd). Saj mi je eden od mehanikov povedal, da se da ta upor kupiti pri vsaki elektro-trgovini, če le veš njegove karakteristike in potem to sam zalotaš doma. Tako bi potem lahko šel nazaj k AR STEPANČIČ in to resetiral ponovno, seveda uspešno- časa imam 3 dni. Baje se pa "švercerji" na to kar dobro poznajo, saj se dnevno srečujejo s temi problemi, so mi sporočili pri AR servisu.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

lahko da je tut kaksen kontakt slab. prvo preglej to. marsikateremu se je zgodilo isto.. zaradi vibracije se je kontakt zamaknil in javilo napako. fiksiras spoj in resetiras..
LP
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

VIPkawa napisal/-a: Morate pa vedeti, da v kolikor v vašem avtu(vsaj pri moji 145) sveti lučka za AB, se ne bo aktiviral noben od vseh 4 airbagov.
Hvala za opozorilo, ampak moraš vedet, da nisi odkril tople vode... :wink:
Glede jebene italijanske elektronike; pri tako starem avtu (8 let) upravičeno lahko kaj crkne pri elektroniki, ker npr pri vw, mercedesu in drugih crkne veliko prej...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-ja,pa na večini elek. sklopov piše BOSCH :wink:
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Problem je v slabem stiku na konektorju pod sedežem, recimo vroče lepilo reši problem za vedno
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Ja seveda, japonci in "švabi" majo to orng pošlihtan pa čeprav je popolnoma enako kot pri teh italijanskih "jajcih". Ravno tako se ne bo sprožil noben airbag, če je prisotna napaka na airbag sistemu.

Kot so ti povedali že prej, če je govora o konektorju pod voznikovim sedežem, je najverjetneje kriv slab kontakt v njem. Lahko namesto konektorja direktno zaspajkaš žice in problem bo po priklopu na tester izginil.

Včasih se splača tudi malo poiskat. En preprost search vrne dve zelo uporabni temi:

lučka za airbag
Lučka za airbag
Emperor of The Dark Realm
Odgovori
  • Informacija