Alfa vs. ostali avtomobili

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: 50.000km od Ribata

Poleg elektronike me moti pr ITA se samo podvozje in slab pleh (hitra rja, končniki, zglobi kot pri zastavi,...)
podvozje - je super. menjavo parih gumic na vsakih nekaj let pa odtehta v prvem ovinku
slab "pleh" - lahko nastejes znamke, ki imajo boljsi "pleh"?
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

No pleh ni tako slab...145ke so pocinkane :wink: Če pa je kje kaj rje...je blo pa verjetno kaj razbito...

Kar se tiče podvozja v svojem razredu eno boljših v tem času, ko so jo izdelovali...pa tudi dosti novejših avtov ji ne konkurira :wink:

Roke so pač potrošni material...hebat ga...sam odtehta dobra lega :D
145 QV,33,145,147,159 TI
VIPkawa
Alfa Junior
Alfa Junior

italjan, zima in sol na cestah ne gre skup... to bo rekel vsak mehanik, ki se malo bolj spozna in tisti, ki je popravljal različne avte. Nove so super, ko sm jih gledal v salonu pred tednom, stare pa se še res niso mogle primerjat z Nemci do leta 2001. Vse je nekaj rjavel-moja hvala bogu skoraj nč, ker ni bla nikol udarjena. Imam strica, ki dela optiko+komplet mehaniko na primorskem in mi je rekel samo to: ITA imajo JTD vrhunsko dober in dizajn, NEM in JAP pa vse ostalo. Torej vse, kar se ne vidi. JAP so od leta 2006 pravi mojstri. Ko mu je lastnik TOYOTE AVENSIS pripeljal avto in rekel, naj zamenja ploščice pri 100.000 km, mu je odgovoril: tu nimam kej menjat, ker niso niti minimalno obrabljene :D zamislite to ne! UPAM, DA JE TAKŠNA AR GT in BRERA IN ZAGOTOVO BO MOJA ČEZ MAX. 2 LETI. Sam prej morm pa še to airbag lučko rešit :D
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

k ze govorite o elektroniki na renualtih je 80 procentov napak na elektroniki
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
VIPkawa
Alfa Junior
Alfa Junior

o tem pa sploh ne bi rad govoril :D katastrofa- vsaj scenic, megane in laguna! Tut delnica jim močno pada- še malo pa jih bo DACIA prehitela
Uporabniški avatar
Tečko
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

VIPkawa napisal/-a: ITA imajo JTD vrhunsko dober in dizajn, NEM in JAP pa vse ostalo. :D

Ti svetujem da kupiš mercedesa ker boš v njem dobil vse naj kar rabiš in sicer zato ker so kupili licenco JTD motorjev in ne boš imel problemov s podvozjem... itd :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostane ti le še problem dizajna :( :( :(
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

VIPkawa napisal/-a:hvala za nekaj malih nasvetov...se bom se jst lotil dela čez vikend in kasneje javil, če deluje...preden grem vse to resetirat.
tito156: sicer pa alfe kot avta ne grajam, je super...kar se tice elektronike pa mogoce res ni toliko izpopolnjen. Recimo pri Audi, VW... do letnika 2001 takih malenkostnih napak ne opazimo, tu pa že na začetku "serejo" konektorčki ipd. Velik moj problem je tudi ta, da so pri švabekih/japoncih airbagi neodvisni, medtem ko so pr moji alfi vsi 4-je odvin od enega in pol lučka vedno sveti. Poleg elektronike me moti pr ITA se samo podvozje in slab pleh (hitra rja, končniki, zglobi kot pri zastavi,...)...Me pa veseli, da so te splosne stvari odpravl z AR 159, GT, BRERO,...tako, da bo alfa Romeo še vedno na mojem 1.mestu- seveda od letnika 2004 kar kmalu. Enako Lancia, od Fiata pa čim bolj stran :D

Sem malo razdelil temo, pa že v naprej, da povem, kar bo kregarije se briše!!!!!!!

Menda smo sposobni eno kulturno normalno debato o konkurenci in naših lubicah
:mrgreen:
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

VIPkawa napisal/-a:italjan, zima in sol na cestah ne gre skup... to bo rekel vsak mehanik, ki se malo bolj spozna in tisti, ki je popravljal različne avte. Nove so super, ko sm jih gledal v salonu pred tednom, stare pa se še res niso mogle primerjat z Nemci do leta 2001. Vse je nekaj rjavel-moja hvala bogu skoraj nč, ker ni bla nikol udarjena. Imam strica, ki dela optiko+komplet mehaniko na primorskem in mi je rekel samo to:

Kaj nej rečm...Alfe so zmer ble qu..c :mrgreen: :doubt:

Lej mehankarji vem, da ne marajo Alf, ker so zajebane za šraufat, kar se tiče dostopnosti, posplošujejo pa tisti ki stvari ne poznajo in ne znajo šraufat...

Stare so se še kako lahko primerjale z nemci...sicer me pa res zanima kaj od nemcev je tep tok super duper avto, da ne more ob bok AR???

VIPkawa napisal/-a: JAP so od leta 2006 pravi mojstri. Ko mu je lastnik TOYOTE AVENSIS pripeljal avto in rekel, naj zamenja ploščice pri 100.000 km, mu je odgovoril: tu nimam kej menjat, ker niso niti minimalno obrabljene :D

Toyota je namenjena popolnoma drugačni vožnji ter uporabi kot Alfa Romeo je pa res, da imajo izredno debele diske, saj tastare corole so bile za izredno dolgo časa.

Na te stvari jst gledam tako, da je pač pripravljen za drugačno uporabo, drugačnim ljudem...
145 QV,33,145,147,159 TI
sport
Alfist
Alfist
Kraj: P.G.

VIPkawa napisal/-a:Ko mu je lastnik TOYOTE AVENSIS pripeljal avto in rekel, naj zamenja ploščice pri 100.000 km, mu je odgovoril: tu nimam kej menjat, ker niso niti minimalno obrabljene :D zamislite to ne!
Povej mi kdo tojoto avensis tko voz kot se vozjo alfe.
VOZI HITRO IN RESKIRAJ ! ! !
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

ta je dobra. to si morem zapomnit. pri 100.000km niso bile zavorne ploscice niti malo obrabljene. :lol:
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

VIPkawa napisal/-a:Poleg elektronike me moti pr ITA se samo podvozje...
Ne vem kakšno je podvozje na tvoji 145-ki, samo po mojem imajo že 156-ka in 147-ka zelo dobro podvozje.
WIPkawa napisal/-a:Ko mu je lastnik TOYOTE AVENSIS pripeljal avto in rekel, naj zamenja ploščice pri 100.000 km, mu je odgovoril: tu nimam kej menjat, ker niso niti minimalno obrabljene :D zamislite to ne!
V mojih rokah bi tudi pri Toyoti ne zdržale 100.000km.....garantiram. Po drugi strani pa imam 80-letnega soseda, ki bi mu verjetno tudi pri Alfi ploščice zdržale do 100.000km+, ker glede na vožnjo sploh ne vem če ima kdaj potrebo bremzat :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

Wipkawa, samo to; razmišljaj, preden kaj napišeš... Na tem forumu ni veliko otrok, je pa ogromno izkušenih ljudi, ki se precej spoznajo na te stvari... :wink:
33-fonda
Alfist
Alfist
Kraj: NG-Solkan

tud v mojih ne :lol: .....ne moreš primerjat kolk zdržijo ploščice,ker to je vse odvisno od stila vožnje,če so diski narezani tolko manj :wink:
Enemu starčku bodo lahko zdržale tudi 200.000 jurju kilometrov. :wink:
ko peštam.Alfa rešuje mene in jst rešujem njo....Popolno sožitje :)
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Lej mehankarji vem, da ne marajo Alf, ker so zajebane za šraufat, kar se tiče dostopnosti, posplošujejo pa tisti ki stvari ne poznajo in ne znajo šraufat...

Kaj je pa zajebano glede Alf pri šravfanju ? Poglejte si Audija in pa vse Francoze pa boste vidli kaj je zajebano.

:lol:
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
33-fonda
Alfist
Alfist
Kraj: NG-Solkan

word...se strinjam.......prekleti francozi..nikoli več -mai piu
156 je prijatu nrdil komplet glavo...samo torxe in nek ključ(za fazo) je blo treba kupit...s tem da ni nikoli prej šraufal twinsparka :|
ko peštam.Alfa rešuje mene in jst rešujem njo....Popolno sožitje :)
Odgovori
  • Informacija