Lučka za airbag - AR 147 / 156 / GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
bosko001
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Krško

Jaz sem konektorje pod sedeži kar odcvikal in polotal kontakte. Zaščitu s skrčko, pa obesu kablčke nazaj na konektor, ki se vrti, da ne zateguje žic. Na konektorju pa piše Siemens. To sem naredu pod obema sedežema in bo zdaj baje mir! Malo je le problem spajkat, ker ni prostora.

Priporočam vsem, ki imate težave z airbag lučko!
VIPkawa
Alfa Junior
Alfa Junior

hvala za nekaj malih nasvetov...se bom se jst lotil dela čez vikend in kasneje javil, če deluje...preden grem vse to resetirat.
tito156: sicer pa alfe kot avta ne grajam, je super...kar se tice elektronike pa mogoce res ni toliko izpopolnjen. Recimo pri Audi, VW... do letnika 2001 takih malenkostnih napak ne opazimo, tu pa že na začetku "serejo" konektorčki ipd. Velik moj problem je tudi ta, da so pri švabekih/japoncih airbagi neodvisni, medtem ko so pr moji alfi vsi 4-je odvin od enega in pol lučka vedno sveti. Poleg elektronike me moti pr ITA se samo podvozje in slab pleh (hitra rja, končniki, zglobi kot pri zastavi,...)...Me pa veseli, da so te splosne stvari odpravl z AR 159, GT, BRERO,...tako, da bo alfa Romeo še vedno na mojem 1.mestu- seveda od letnika 2004 kar kmalu. Enako Lancia, od Fiata pa čim bolj stran :D
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

WIPkawa, pri vseh avtomobilih so airbagi povezani med seboj z računalnikom in če se pojavi napaka na enem, ne deluje cel sistem. Ni si tega alfa izmislila...
Popravljal sem že veliko karamboliranih avtomobilov različnih znamk, pa nikjer niso airbagi delovali, dokler nisem aktiviranega zamenjal in vse resetiral...
Glock
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: MB

Ima kdo kakšno predstavo, kako je lahko senzor za AB povezan z ročno zavoro?
Kot sem že pred časom omenjal, mi lučka za AB gori le tedaj, ko je zategnjena ročna zavora!

Je res da sem varnostne pasove že menjal in to sam, ampak koliko se spomnim sem v obeh stebričkih kontakte dobro pritdil, ampk kaj za vraga ima to veze z ročno zavoro....

LP
"Caution:
Nitroglycerin has the capacity to sense when a stupid or clumsy person is around and, if given a chance, it will try to kill him."
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

mozno da ti nagaja ozemljitev ( masa )
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

VIPkawa napisal/-a:hvala za nekaj malih nasvetov...se bom se jst lotil dela čez vikend in kasneje javil, če deluje...preden grem vse to resetirat.
tito156: sicer pa alfe kot avta ne grajam, je super...kar se tice elektronike pa mogoce res ni toliko izpopolnjen. Recimo pri Audi, VW... do letnika 2001 takih malenkostnih napak ne opazimo, tu pa že na začetku "serejo" konektorčki ipd. Velik moj problem je tudi ta, da so pri švabekih/japoncih airbagi neodvisni, medtem ko so pr moji alfi vsi 4-je odvin od enega in pol lučka vedno sveti. Poleg elektronike me moti pr ITA se samo podvozje in slab pleh (hitra rja, končniki, zglobi kot pri zastavi,...)...Me pa veseli, da so te splosne stvari odpravl z AR 159, GT, BRERO,...tako, da bo alfa Romeo še vedno na mojem 1.mestu- seveda od letnika 2004 kar kmalu. Enako Lancia, od Fiata pa čim bolj stran :D

če boš napako za ABS sam odpravil , se raćunalnik sam zresetira (ni ti treba vozit na servis)
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Meni je tudi nekaj kontakt za airbag pred časom ponagajal, pa se je rešilo samo od sebe - računalnik se je sam resetiral in zdaj ne sveti več tista nadležna lučka.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Pahi
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Meni se je na sovoznikov sedež vrgel (ne usedel) 110 kilogramski kolega. Rezultat: začela je svetiti lučka za airbag. Resetiranje ni pomagalo. Pomagal pa je (ta pravi) avtoelektričar, ki je razdrl, našprical, ponovno sestavil in zalepil vse kontakte. Še enkrat resetiranje in zadeva deluje b.p.
Cuore Sportivo
Kreativc
Alfa Junior
Alfa Junior

Prosim vas za predlog, h komu naj peljem Alfo v okolici Maribora, da mi naredi vse potrebno; preveri kje je prislo do napake, po potrebi "popravi" kontakte in resetira racunalnik, da bo lucka za airbag nehala svetit. Hvala.
Beny
Alfist
Alfist
Vozilo: AR147, 1.6 eco, AR147 2.0 TS, 159 2.0 mjtd sw
Kraj: Kranj

Kreativc napisal/-a:Prosim vas za predlog, h komu naj peljem Alfo v okolici Maribora, da mi naredi vse potrebno; preveri kje je prislo do napake, po potrebi "popravi" kontakte in resetira racunalnik, da bo lucka za airbag nehala svetit. Hvala.
skoraj 100% je prišlo do napake pod sovoznikovim sedežem.... Spodaj je neka el.škatlica z el. priklučk... jest sm vse skupaj pritrdil čvrsto z vezicami... in peljaj resetirat računalnik :) od takrat dela vse brez problema ( sem imel prej že problem če mi je gdo prestavil sovoznikov sedež) zdaj tega ni več

LP Beno
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Upam, da ni treba sedeža stran jemat, da prideš do tega konektorja, ker imam enak problem... :doubt: Torej, kako do konektorja in kako izgleda?
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja jaz imam tudi tak problem :? Kako gre tista crna skatlica narazen pod sedezem? Kabel vidim kam gre, samo do konektorja ne morem... A ce staknem konektor skupaj, oziroma preverim napeljavo, a bo lucka ugasnila? A je vseeno potrebno resetirat napako na racunalniku?

LP
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Potrebno je resetiranje.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Kreativc
Alfa Junior
Alfa Junior

Pri Petrovčiču so mi rešili zadevo v desetih minutah. Ob priklopu na računalnik pa je pokazalo, da je napaka na zavesi, zato je bilo treba stik popravit zadaj v prtljažniku. To me je stalo celih 20€. :D
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

5 jurjev za 10 min..jst bi tut mehanik bil [-o<
Odgovori
  • Informacija