lybra JTD

Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati,...
Odgovori
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist
Vozilo: Lancia Lybra 2.4jtd, 2004

Alfaman69 napisal/-a:Kje pa najdem ta senzor, ker očitno je problem v tem. Ko dam kontakt mi recimo pokaže da olja ni, nato pa kontakt ponovno odvzamem in ga ponovno vklučim pa mi kaže, da je olje na maximumu.
Pri meni je bil enak problem, včasih je bilo olja dovolj, včasih pa se je prižgala lučka za prenizek nivo olja. Kje se nahaja senzor za nivo olja pa ti nebi znal točno povedati, upam da ti bo kdo drug ki ve kje je. (poglej če je kak senzor tam kjer olje meriš s šibko)
igor31
Alfa Junior
Alfa Junior

no bojsi zdej sem pa jaz tud lybro kupil !!1,9 jtd letnik 04 upam,da mi bo dobro služila!!sam navodila bi mogel kje dobit

lp igor
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist

Ali imajo lybre kaj opozorila na servisne intervale, ki jih je potem treba resetirat?
igor31
Alfa Junior
Alfa Junior

mislim,da ne nisem pa čist pripričan!!jaz sem lybro kupil je imela 115.000km sem jo na servis peljel in to je to.servis se pa dela na 15.000 km.če se motim me popravite!!
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist

Ali je to možno kar je napisano v tem oglasu, navigacija v slo jeziku in pokrita slo, a kdo o tem kaj ve:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1438585
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Ja, če imaš garmina na steklu nalepljenega :lol:
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist

To se mi zdi že bolj realno, samo nič ne piše da bil garmin zraven, ponavadi imajo lybre že original navig. sistem (seveda ne vse).
Uporabniški avatar
Tečko
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

123 napisal/-a:Ali je to možno kar je napisano v tem oglasu, navigacija v slo jeziku in pokrita slo, a kdo o tem kaj ve:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1438585

Ja tale Lybra tud original navigacije nima kar slike poglej, tolk da verjetno dajegarmina zraven :rofl:
twister22
Alfa Member
Alfa Member

Pa sej ma navigacijo na sredinski konzoli, al je tist ekranček zarad lepšga tm :wink:
Uporabniški avatar
Tečko
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

twister22 napisal/-a:Pa sej ma navigacijo na sredinski konzoli, al je tist ekranček zarad lepšga tm :wink:
Glej takole je: z navigacijo je takale konzola na sredini http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1412803#

brez navigacije pa je takale sredinska konzola http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1357963#
doberman
Alfa Junior
Alfa Junior

In če greš pogledat izdelovalca gps software vgrajenega v Lancie:

http://www.navteq.com/

vidiš da lybra nima pokrite slovenije recimo.
petrck
Alfa Junior
Alfa Junior

tisti k mate lybre vas prsim za kkšno mneneje.
zanima me zvočna izolacija, kko se avto nasploh obnese, žre kaj olja?

pa opazu sm (popravte me če se motm) da nobena lybra nima na noter v avtu cd predvajalnika. no v enih oglasih piše da majo cd veksler. no jst bi rabu cd player v avtu. zanima me kako bi se dal to rešt in kolk bi stal?

Thks
doberman
Alfa Junior
Alfa Junior

Sam imam lybro 2.4jtd in sem izredno zadovoljen. Poraba z mojim načinom vožnje je 6.9 litrov, vsaj tako pravi računalnik :wink:, to povprečje je izračunal iz 6000 prevoženih km. Po mestu se poraba dvigne na 8 lit. Olja zaenkrat ni popila še čisto nič. Izolacija in sama izdelava notranjosti je odlična, sedeži bi lahko bili malo boljši ampak to je limuzina zato se sedi bolj "foteljsko". Pa tudi 2.4 motor je "5cilindraš" in se ga v kabini skoraj ne sliši :wink:

Cd vekslerja nimajo vse, je pa zato možno dobit nadomestek oz. mp3 player ki se ga priklopi namesto tega. Tudi sam si ga bom privoščil v bližnji prihodnosti. Več si lahko preberete na spodnjem linku:

http://www.loudlink.eu/
jureme
Alfa Junior
Alfa Junior

Zivjo vsem,
no zdj sm koncno se jest odlocen da kupm takole zvalco. Lancia Lybra 2.4 JTD. Moj Fiat pac...pocas zelo izdihuje. Sj je fajn sluzu, ampak ko je clovk vec casa pr mehankarju kot pa pri punci je ze nekje problem. Odlocam se torej za 2.4 masino, letnik avtomobila pa nekje okoli 2004.

Torej... ker ze nekaj casa nism kupoval avtomobila... sem ZELO zaskrbljen. Posebi pri vseh teh vrtenjih kilometrov pa vsega... Na forumu sem sicer vse prebral, ampak se vseeno (al pa lih zato) sem zelo zaskrbljen.

Kot vidim, se tele Lybre ne prodajajo najbole, zato me skrbi prvic to, da bo avto stal ze kar nekaj casa - to seveda naceloma ni problem, le ulaufat ga je treba - ampak problem nastane pri testni voznji, saj bo tam neutecen. Kako vedt a je le neulaufan al je res kej narobe z masino/menjalnikom/...? Za tisti problem pri speljevanju (ne spomnim se tocnega dela, ki je pogosto problematicen, nekje med sklopko in menjalnikom) sem slisal, da je potrebno biti pozoren. Je se kaj taksnega bolj ocitnega?

Pri masini se ponavad pogleda mal, kako zgleda olje - ce je kej vode zraven, potem ze sam izgled - ce je vsa mastna pa tako. Se splaca pri telih dizlih bit se na kaj posebej pozoren? Kaksna ideja kako se lahko preveri klimo najbol?

Drug problem je seveda, kako najbol sigurno sledit zgodovini avtomobila? Slisal sem (na splosno, ne samo za Lancie), da se servisne knjige tud ponarejajo in to znotraj servisov - je na tem kaj resnice? Je klicanje po servisih iz servisne knjige zadost dober pokazatelj zgodovine?

No, ko bom nekako prisel cez ti dve stvari, ga bom verjetno peljal se na pregled h mehankarju. Se splaca AMZSjeva storitev - ali pregledajo zares zadost podrobno, al je to bolj fasada?

Kdo mogoce ve za kaksno vredu Lybro, ki bi se prodajala? :)

Hehe... no oprostite za tale vprasanjsko/razmisljujoc post - ampak ze komaj cakam, da se vsedem v mojo...upam da bo tako preprosto, da bom takoj zacutil katero kupit :) Ampak prej pa se tole neprijetno opravilo... izbiranje avtomobila. Gulp.

LP, Jure
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist

Zanima me kako vam deluje pomik prednjih stekel pri lybri, ali je na voznikovi strani avtomatski?
Odgovori
  • Informacija