Moderator: Tehnika moderatorji

-ne vem kako je pri JTD (zaenkrat),ampak pri TDI je to tipičen primer,ko je merilec pretoka zraka fuč,pa tudi pri končni se precej poznaales17 napisal/-a:Da izkoristim to temo za eno podobno vprašanje!![]()
Imam občutek, da moja Alfica (156 2.4 jtd l.2001) nekako bolj slabo vleče. Sumim turbino samo se mi zdi, da se vseeno malo čudno obnaša. Občutek imam, da gre avto pri hladnejši zunanji temperaturi nekoliko boljše in še to ... do 2k obr.7min ne da veliko od sebe, potem kr lepo potegne za kratek čas (mislim, da je to OK), potem pred 3k pa spet kot, da bi ji vzel 50 km kr spusti. Sicer končna hitrost je ~ OK samo se mi zdi, da bi moral avto bolj potegnit, ker ko greš npr. prehitevat najprej lepo potegne potem pa kr kot, da ji zmanjka. Bil sem na servisu in je mehanik rekel, da je ni nobenih težav z elektroniko po priklopu na tester. Rekel je tudi, da lahko, da turbina bolj slabo polne!

Membrana je zraven turbine povezana z njo preko "štangice", na njo pa gre tudi zevka iz kompresorskega dela turbine. Ona regulira, koliko izpušnih plinov, oz. kako morajo it na turbino, da dosega optimalen tlak.alro napisal/-a:Kje pa se nahaja ta membrana ? V sami turbini al kje ? Namreč nekaj podobnega se dogaja meni zadnje čase, pa tudi po menjavi lmm -ja se ni nič spremenilo......samo še bolj kadi.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost