turbina

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
valentino46
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0

Mene pa zanima če je normalno da mi na okrog 2000 obratov, ko dam gas, piha? Rekl so mi da to ni nč kej tazga sam se mi zdi da kr dost piha
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Avto?
Motor?
Letnik?
145 QV,33,145,147,159 TI
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Vem , da je bla pogosta napaka vijak ki je preluknjal cev ki gre od turbine na interkuler! Ne vem al je blo samo pri 1.9 jtd 16v ali tudi 8v!
Kaj ti avto vleče kaj slabše? jaz ti predlagam dvignit avto in pogledat. Cev je vidna od spodaj.

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
valentino46
Alfa Member
Alfa Member

Avto se mi zdi da normalno vleče. AR147 1.9jtd 03 mam avto. Po moje se bom jutr kr do Stepančiča zapelu da mi pogleda za vsak slučaj. A mi lhk to kej turbino zjeba al pa karkol druzga?
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

nekje ti pusca ena cev in zrak mimo piha. lahko da je strgana ali pa samo sneta
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist
Kraj: Lenart

Pri moji alfi mi je počla cev turbine in se je pojavlo malo olja tam ko je počeno, zanima me kak to vpliva na turbino? Verjetno zdaj ni dobro avta vozit s počeno cevjo, ne? mogoče ve kdo kolk e stane ta cev? Prosim za pomoč! #-o
J T D power
Uporabniški avatar
ales17
Alfa Junior
Alfa Junior

Da izkoristim to temo za eno podobno vprašanje! :wink:

Imam občutek, da moja Alfica (156 2.4 jtd l.2001) nekako bolj slabo vleče. Sumim turbino samo se mi zdi, da se vseeno malo čudno obnaša. Občutek imam, da gre avto pri hladnejši zunanji temperaturi nekoliko boljše in še to ... do 2k obr.7min ne da veliko od sebe, potem kr lepo potegne za kratek čas (mislim, da je to OK), potem pred 3k pa spet kot, da bi ji vzel 50 km kr spusti. Sicer končna hitrost je ~ OK samo se mi zdi, da bi moral avto bolj potegnit, ker ko greš npr. prehitevat najprej lepo potegne potem pa kr kot, da ji zmanjka. Bil sem na servisu in je mehanik rekel, da je ni nobenih težav z elektroniko po priklopu na tester. Rekel je tudi, da lahko, da turbina bolj slabo polne! :?:
Uporabniški avatar
ales17
Alfa Junior
Alfa Junior

Še eno zanimivo zadevo sem opazil! Če postopno dodajam plin (gas) veliko bolje vleče avto kot pa, če samo pohodim do konca! :doubt: :?:
Je že imel kdo podoben primer? :?
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

ales17 napisal/-a:Da izkoristim to temo za eno podobno vprašanje! :wink:

Imam občutek, da moja Alfica (156 2.4 jtd l.2001) nekako bolj slabo vleče. Sumim turbino samo se mi zdi, da se vseeno malo čudno obnaša. Občutek imam, da gre avto pri hladnejši zunanji temperaturi nekoliko boljše in še to ... do 2k obr.7min ne da veliko od sebe, potem kr lepo potegne za kratek čas (mislim, da je to OK), potem pred 3k pa spet kot, da bi ji vzel 50 km kr spusti. Sicer končna hitrost je ~ OK samo se mi zdi, da bi moral avto bolj potegnit, ker ko greš npr. prehitevat najprej lepo potegne potem pa kr kot, da ji zmanjka. Bil sem na servisu in je mehanik rekel, da je ni nobenih težav z elektroniko po priklopu na tester. Rekel je tudi, da lahko, da turbina bolj slabo polne! :?:
-ne vem kako je pri JTD (zaenkrat),ampak pri TDI je to tipičen primer,ko je merilec pretoka zraka fuč,pa tudi pri končni se precej pozna :doubt:
Uporabniški avatar
ales17
Alfa Junior
Alfa Junior

Kaj pa to, da, če pazim in lepo počasi dodajam gas se mi zdi, da gre skoraj tako kot bi morala, če pa pohodim do konca potem pa opazno manj vleče! :roll:
Exorcist
Alfist
Alfist
Kraj: Brežice

En manjši moteč problemček...

Ko vžgem avto se sliši kratek žvižg, mogoče dva. Je to kaj narobe s turbino? Med vožnjo se drugače sliši vse normalno, tisti sikajoč zvok. Gre za AR 156 2.4 letnik 99 s 170k kilometri...
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Včeraj sem slišal za en zelo zanimiv primer. Sodelavec ima Audija 2,5 TDI. Avto je že kar nekaj časa kadil in šel tako bolj povprečno. V zadnjem času pa je začel čedalje slabše vleči. Mehanik je vseskozi pravil da elektronika nič ne kaže in da turbina sigurno ni kriva. Menjal je tudi LMM in isto, avto ni in ni vlekel. Sledilo pa je končno odkritje da je strgana membrana na turbini. Problem je sicer bil da se membrana ne prodaja kot rezervni del in jo je mehanik zvohal nekje rabljeno. Avto zdaj gre ko sneta sekira in nič ne kadi. To je bil vzrok problemov pri njemu, če pa se pri JTD-jih pojavlja isto pa ne vem. Se pa splača preverit

LP
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Kje pa se nahaja ta membrana ? V sami turbini al kje ? Namreč nekaj podobnega se dogaja meni zadnje čase, pa tudi po menjavi lmm -ja se ni nič spremenilo......samo še bolj kadi :doubt: .
Slika
bosko001
Alfist
Alfist
Kraj: Krško

alro napisal/-a:Kje pa se nahaja ta membrana ? V sami turbini al kje ? Namreč nekaj podobnega se dogaja meni zadnje čase, pa tudi po menjavi lmm -ja se ni nič spremenilo......samo še bolj kadi :doubt: .
Membrana je zraven turbine povezana z njo preko "štangice", na njo pa gre tudi zevka iz kompresorskega dela turbine. Ona regulira, koliko izpušnih plinov, oz. kako morajo it na turbino, da dosega optimalen tlak. :D

L.p.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Sklepam da je to ta stvarca označena s puščico (turbina ne vem od katerega avta je):

Slika
Slika
Odgovori
  • Informacija