Alfa Romeo 147 bencin (TS) ali dizel (JTD)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
mkonci
Alfa Junior
Alfa Junior

Lep pozdrav,

Sem nov na tem forumu. Ogledujem alfo 147, pa me zanima kakšne so izkušnje, se nakup splača itd.

Podatki o avtu:
Alfa romeo 147
Letnik 2003
1.9 JTD
prevoženih 51.000 km
Športni videz, vsa oprema (metalic črna, rdeče usnje, 3 vrata, tempomat, ASR,ABS, 6 airbag, radio CD, litke 215/55, 2 x avtomatska klima...)

cena cca: 9.500€

Bila je rahko razbita spredaj, levo maska, blatnik, luč, havba, sprožena oba prva airbaga... Motor je bil nepoškodovan, razen ena cevka se je snela iz zatiča sem jo videl ko je bila razbita (sosed mehanik Smile)

Prosil bi vas če lahko napišete vaše izkušnje s tem modelnim letom, kako so kaj mašine. Kaj menite o ceni. No kot sem prebral na forumu, me v kratkem potem čaka veliki servis (kolikšna je okvirna cena, kam se splača dat to zrihtat, uradni servis, domača delavnica?)
Vsi komentarji dobrodošli.

LP, Matej
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Če sta bila oba AiB sprožena pol lih ni blo rahlo trčenje...no če so dobr popravl...nima bit kej narobe....

Go for it...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Pa zakaj velik servis??
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Miholl napisal/-a:Pa zakaj velik servis??
Verjetno leta - 5 let ali ... km
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
neo
Alfa Junior
Alfa Junior

hm mam 147 2.0 ts.,.,.,.,.,.,.,,..,. valda jtd in to je vse ok sam k se vsedem v mojo zacnem prehitevat pri obratih 4000 pa do 7000 sam vlece pol je to druga stvar. pa še neki .,., na olje treba pazit .,.,,.,.,.,. ja pa radjo ugasni ko kups 2.0 ts da cuješ zvok k prtisneš na 6 000 :mrgreen:
skill? HIGH!
neo
Alfa Junior
Alfa Junior

stari ne vem men se zdi cena mal previsoka , al pa sm jst sam sreco mel k sm mojo kupu za 7 350e letnik 2002, 71 000km , no k jo kups pa takoj na original servis ... priporocam zego all pa kej druzga... da ti avto nastimajo in precekirajo, pa 500e za servis ok........ no glede na to da je alfa k f1 to ni dosti.,.....
skill? HIGH!
mikko
Alfa Member
Alfa Member

Kupi 1.9JTD Mjet. Če si šparoven.
Če pa rad uživaš, pa 2.0TS ;)
Zvok na visokih obratih je pa res lep za 4valjnika =D>
mkonci
Alfa Junior
Alfa Junior

Za veliki servis sprašujem, ker bo imela alfa 5 let in nikakor ne želim, da bi kak jermen preperel in mi zje #-o mašino.

Neo a praviš, da je cena visoka, kolk pa misliš da bi morala biti. Ko veš da je bila razbita?
neo
Alfa Junior
Alfa Junior

stari ne vem kok bi cena morala bit, ma itak nema veze vazn je to dati bo avto dobr sluzu in ti nudu cim vec uzitkow. =D>
skill? HIGH!
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Štore

Ne vem zakaj pa nihče ne pomisli na bencinca in plin. Kupiš bencinca, predelaš in se voziš za pol cene. Jaz sem z svojo Xsaro naredil cca. 60kkm in bil zelo zadovoljen. Diesla sem kupil samo zaradi tega ker je bencinca predelanga na plin težko prodati. In to predvsem zato ker še vedno večina ljudi misli da bo avto kar eksplodiral, kar pa še zdaleč ni res.
In če se že toliko govori o kvaliteti olja, ali je kdo pogledal barvo olja v motorju po recimo 8500 km. Pri plinu je slika takšna:

Slika
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Bearex napisal/-a:Ne vem zakaj pa nihče ne pomisli na bencinca in plin...
Verjetno zato, ker v mojem primru pomeni 130 km za na pumpo (pa sigurno še komu) in nazaj, potem mi pa ostane še za 300 km. :doubt:

Pa da je cena vgradnje kar visoka.
Da o ničnem prtlažniku ne govorimo (rezerve jez ne mislim ven metat in vozit okoli z neko purpen dozo :? ).
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

No ja če si z gorenjske potem je problem, ampak Ljubljana in primorski konec je pa kar dobro pokrit z pumpami. In nekoč v daljnji prihodnosti bo solidno pokrita cela Slovenija :lol: - Vsaj tako pravijo na Petrolu.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Bearex napisal/-a:No ja če si z gorenjske potem je problem, ampak Ljubljana in primorski konec je pa kar dobro pokrit z pumpami. In nekoč v daljnji prihodnosti bo solidno pokrita cela Slovenija :lol: - Vsaj tako pravijo na Petrolu.
JAz bi takoj stvar predelal na plin, samo je zame prva pumpa mislim da šele v sešani al tm nekje!! To je pa cca 70km v eno smer!
Res katastrofa, da tukaj na goriškem ni nobene te zadeve.

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Baje da je takoj čez mejo :mrgreen:
Slika
Alfista
Addicted to Alfa