Podvozje: Škripanje/ Pokanje/ Drgnjenje... - AR 147/ 156/ GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Pivka, Ljubljana

Ko sem jo kupil, je imela na števcu 69.000 km, roke pa so bile "menjane" pri 67.000. Sedaj jih ima 77.500 km.
Realno pa... who knows :?: :?: :?:
Odštevamo čas do nove alfe...
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

zivjo. ja jst sm dal tud obnovljene zgornje roke gor, pa mi skripa na desni strani za popizdit. prej mi tega ni delal, sm jih pa mogu zamenjat, ker so ble ze kr orng razluftane. po vasih nasvetih bom z maxibrilom probal odpravit to nadlezno skripanje, ce bo seveda pomagalo...sporocim kako se bo obneslo...lp :steering:
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist

Mogoče bo še vedno škripalo, ampak bo pa vsaj dišalo :lol: :lol: :lol: :lol:
andrejk
Alfist
Alfist

Se da s sprayem priti zraven brez demontaže kolesa?
jani.m
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Miren

Zivjo,
prvič tle in slučajno sm naletel na to škripanje....
Mam 147-ko in je tudi meni škripalo, samo je bil bolj plastičen zvok in sploh nism pomislu na roke. Pol pa sm pred enim tednom primu pločnik #-o in in sm mogu menjat feltno. In že k sm stiku tm dol sm še malo pogledu celo podvozje in opazu da majo obe zadnji roki luft :roll: . Ko sm pol šou k ZEGI sm mu to pokazu in je reku da je to velik problem pr alfah ker majo zelo dolge zadnje roke in je treba na to kar pazit (no, pol je še malo zapretiravu in je reku naj bi se jih menjalo na 50 000km :doubt: ) in da se v takem primeru menja kar cele roke (ena stane 40€ - pr ZEGI, če bi kej iskal bi garant najdu cenejše, ma mi itak da skozi 20% popusta, tko da se mi večinoma ne da ubadat s tem :D ), ker da je s tistimi gumicami polhno dela in ni nikol zadovoljivo popravljeno. Tko da danes grem menjat in nardit optiko in vam pol poročam če je tudi škripanje izginlo - no, zdej k je toplo itak ne škripa... :)
lp
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kaj pa POWERFLEX
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
jani.m
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Miren

hja, tale powerflex zgleda kar zanimivo... kolkr sm zastopu je to zamenjava za gumice. Ma samo en problem: cena. Vseh teh gumic na obeh zadnjih rokah je 8 in tam piše da je vsaka 16.95€, kar skupej nanese za obe moji roki... Pol pa tudi ne zastopim zakaj je cel zadnji kit 169.50€, kar pomeni da je tudi neka finta tle notr (moreš pol še kej zamenjat, ne samo gumic...). Ne vem, jst bom ostal kar pr zamenjavi rok. Je pa res da je ta powerflex najbrž dosti boljši kot obične gumice...
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Meni je danes na desni strani začelo zelo škripat.K od stare kurbe postla... :roll: .Roka je Vargalantova stara 5 mesecev...

A obstaja poleg maxibrilla :mrgreen: in silikonskega spreja mogoče kakšna mast v spreju,ki ne bazira na olju?V službi imamo mast v spreju vendar vsebuje olje...

Ne razumem kako mi lahko kar naenkrat začne škripat k noro :x Popi*du bom :x
Slika Slika Freude Am Fahren
Omero
Alfa Member
Alfa Member

Foggy napisal/-a:Koliko km pa ima prevoženih, nekam hitro so bile roke zanič?
Ko sem jo kupil, je imela na števcu 69.000 km, roke pa so bile "menjane" pri 67.000. Sedaj jih ima 77.500 km.
Realno pa... who knows Question Question Question
In na kolk naj bi se roke pravzaprav menjale? Čeprav sumim da je to odvisno od stila vožnje. Cca na 50.000?
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Naj se sploh ne bi oz. verjetno tam nekje proti 100.000 km, kolikor naj bi bila življenska doba amortizerja.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Omero
Alfa Member
Alfa Member

Alfaspider napisal/-a:Naj se sploh ne bi oz. verjetno tam nekje proti 100.000 km, kolikor naj bi bila življenska doba amortizerja.

Hmmm....fajn bi bilo če bi bilo tako. Pa je to realno al je teorija?? Od velikih sem že slišal, pa tudi tukaj berem, da je rokce menjal, pa še noben ni imel niti 80.000 ne.
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist

In na kolk naj bi se roke pravzaprav menjale? Čeprav sumim da je to odvisno od stila vožnje. Cca na 50.000?
Tudi mene to zanima, ja... Svoje cajte sem imel golfa s 300.000 prevoženimi km, pa še vedel nisem za prednje roke, kaj šele da bi imel probleme z njimi (nikoli niso bile menjane, ker je prišel avto k bajti s 50.000 km). Na Alfo pa sem zdej dal nove in sam s strahom čakam, kdaj bo spet zaškripalo #-o #-o
Omero
Alfa Member
Alfa Member

Alfa Dog napisal/-a:
Tudi mene to zanima, ja... Svoje cajte sem imel golfa s 300.000 prevoženimi km, pa še vedel nisem za prednje roke, kaj šele da bi imel probleme z njimi (nikoli niso bile menjane, ker je prišel avto k bajti s 50.000 km). Na Alfo pa sem zdej dal nove in sam s strahom čakam, kdaj bo spet zaškripalo #-o #-o
Bog ve kaj bo na temu :D Poleg alfaspiderja sem še od nekoga danes isto slišal da min. pri 100.000 :D Hmmm, ne vem, kogarkoli vprašam jih je že menjal veliko prej, zgleda je tistihle 100.000 za normalno penzjonistično vožnjo :D Bom pa zvedel prihodnji teden 100% informarcijo kdaj približno je običajno te roke menjat. Imam občutek, da serviser marsikomu kdaj dobesedno 'proda', čeprav ne rabi :mrgreen:

Alfa Dog saj si verjetno prebral, škripanje naj ne bi bilo vedno povezano z rokami, ker nekaterim 'kočija' škripa ne glede na menjavo, ampak z gumicami - maži s silikonskim mazilom
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist

Omero napisal/-a:Alfa Dog saj si verjetno prebral, škripanje naj ne bi bilo vedno povezano z rokami, ker nekaterim 'kočija' škripa ne glede na menjavo, ampak z gumicami - maži s silikonskim mazilom
Too late... :? :? Sem že dal zamenjat roke in škripanje je izginilo. So pa bile res precej zmahane, tako da mazanje sigurno ne bi pomagalo.
Omero
Alfa Member
Alfa Member

Alfa Dog napisal/-a:
Omero napisal/-a:Alfa Dog saj si verjetno prebral, škripanje naj ne bi bilo vedno povezano z rokami, ker nekaterim 'kočija' škripa ne glede na menjavo, ampak z gumicami - maži s silikonskim mazilom
Too late... :? :? Sem že dal zamenjat roke in škripanje je izginilo. So pa bile res precej zmahane, tako da mazanje sigurno ne bi pomagalo.
Potem pa ok, poročaj kdaj ti bo začelo kaj škripat :D In koliko si ti prevozil na alfi s starimi rokami?
Odgovori
  • Informacija