problem pri speljevanju

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Ne vem :wink: men ko pržgem klimo prav "vzame" centimeter plina na stopalki... In je razlika če je pri pospeševanju iz 2000 obratov občutna, je pa res da je bencinar
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Pri bencinarjo se itak bolj pozna, saj nima toliko zalog navora kot dizel pri nizkih obratih :P bm kar tu vprašal - a je res, da klime ni pametno imeti prižgane nad 5000rpm?

Drugače pa je najbolje tako kot je žival napisal - rahlo pobožat gas, toliko da ne spelješ čisto brez gasa :D mislim, da to ni dobro da čisto brez gasa spelješ (tudi diesel), ker ti malo obrati padejo in to ni dobro za motor, saj je prosti tek zato, da vse sklope motorja (pumpe,....) poganja....no pa da avto ne ugasne seveda :mrgreen:
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Do sedaj še nisem opazil razlike če imam klimo vklopljeno ali izklopljeno, to je bolj, kot ne paranoja kot pa da bi kar tako na občutek opazil pri avtu z 150 konji. Pri 50 konjskem avtomobilu z majhno delovno prostornino in vožnji v klanec se res pozna, pri motorjih večje prostornine pa ni opazne razlike.
Da bi bilo pa kaj narobe z vklopljeno klimo in visokimi obrati pa ne verjamem, to je prej kaka rekla kazala fora.
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ozi napisal/-a:Pri bencinarjo se itak bolj pozna, saj nima toliko zalog navora kot dizel pri nizkih obratih :P bm kar tu vprašal - a je res, da klime ni pametno imeti prižgane nad 5000rpm?

Drugače pa je najbolje tako kot je žival napisal - rahlo pobožat gas, toliko da ne spelješ čisto brez gasa :D mislim, da to ni dobro da čisto brez gasa spelješ (tudi diesel), ker ti malo obrati padejo in to ni dobro za motor, saj je prosti tek zato, da vse sklope motorja (pumpe,....) poganja....no pa da avto ne ugasne seveda :mrgreen:
klime se same ugasnejo pri določenih obratih ravno zato, da imaš na voljo vse konje pri prehitevanju. Pri kok obratih se izklop pa ne vem.
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy napisal/-a:Do sedaj še nisem opazil razlike če imam klimo vklopljeno ali izklopljeno, to je bolj, kot ne paranoja kot pa da bi kar tako na občutek opazil pri avtu z 150 konji. Pri 50 konjskem avtomobilu z majhno delovno prostornino in vožnji v klanec se res pozna, pri motorjih večje prostornine pa ni opazne razlike.
Da bi bilo pa kaj narobe z vklopljeno klimo in visokimi obrati pa ne verjamem, to je prej kaka rekla kazala fora.
ti lahko pokažem v mojem pa boš vidu razliko, mam pa 104 konje. Pri mtki v 75konjskem 1.4 citroenčku C3 je razlika skoraj neopazna.
seveda pa je lahko pri meni kej narobe, avto pa je le letnik 1996, predvidevam da so do leta 2000 kej posodbili klime da niso tok moči pobrale :)
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tut js ti lahko pokažem, pa ima avto nekaj delovne prostornine... Sj se ne pozna v tej meri da zdj avto s tolkimi konji ne bi šel več.. Pozna se tako kot sem napisal v nizkih obratih ko sploh ko se vsedem in za 3-4min dam klimo na 18-19 stopinj do fula :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Tadej TS
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

tole s klimo je tko
odvsno kako klimo imate men se v novem avtu čisto nič ne pozna al je vkloplena al izkloplena
dejansko pa nej bi v starejših avtih pobrala tam enih 7 konjev pa če jih imate okol 100 se ful pozna
v sluzbi mamo berlingota hdi 90 in za prehitevanje ugasnemo klimo, mam občutek da takrat kar poleti...
pri novejši klimi pa se nej nebi poznal prej sem mel citroen c5 pa s 107konji pa se ni nič poznal al je bla klima vklopljena al izklopljena
0.3 litra pri porabi...
lepotica v črnem
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tko ku Foggy tud jst ne cutm razlike z vklopljeno klimo ali izklopljeno. Tud speljujem lahko popolnoma brez gasu neglede ali je klima vklopljena ali ne.

LP
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj

Imam 136 konj pa recimo da se klima čuti ampak samo do 1800 obratov - takrat se prižge turbina in potem je vse črno za mano... :lol: evil: !
Drugače sem pa rabil nekaj časa da sem se navadil - prej sem imel 90KM VW passata in sem z lahkoto štartou brez gasa(s klimo ali brez), pr AR166 pa ne več tako lahko - težji avto + verjetno kakor je en omenil - alfa diesel rabi več gasa kot katerikoli drug avto - ampak to je tisto kar je užitek pri njej. :P
Odgovor na začetni post: dodaj velik gasa pa uživej saj imaš kar težak avto!
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
marinaio
Alfist
Alfist
Kraj: Koper

Tadej TS napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam 159 z dizlski motorjem 1.9 Jtd-m (150km)

in občasno se mi zgodi da, ko hočem spelat mi avto enostavno crkne, kod da nebi mel dost moči, je treba spelat k pri kakem bencinarju z mal gasa...
nisem to navajen od dizla...
kaj sele v kak vecji klanec hill hold rata cist nuporabna zadeva ker avto itak porabi več časa da dvigne obrate kod le ta drzi avto...

A ma se kdo podobne probleme?
al morda z avtom kej ni uredu, lohk pa tud jest ne znam vozit...
sam sem mel prej druge dizle in v kakoli klanc si sam sklopko spusti in avto je lezu brez problema tud pri 2 tonah skupne teze in sam 112km....

LP vsem
T.
jaz sem od očeta 159 2.4JTDm probal....in rabi pri speljevanju nekaj gasa, kr nisem mogu verjet ker sem v avto šoli z ibizo 1.9 speljal lažje :?
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja, samo ibica se ne vrti do 5000rpm. :mrgreen:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

No, glede tega speljevanja z 159 1.9 - mi je malo čudna, hkrati pa zanimiva.

Zakaj? Ker imamo doma točno tak problem. Tudi meni včasih ugasne ob speljevanju, a to prvič ko se usedem vanjo, potem pa že vem kako moram. Torej - sem se navadu in to je to. Ima pa res malo drugačno sklopko in rabiš več časa da se je privadiš. 156 sem skužil v trenutku - ampak tudi 159 pri prestavljanju po parkirnem prostoru skoraj nikoli ne uporabljam stopalke za plin - ima za moj občutek v prostem teku čisto dovolj moči.
Drug tip voznika je pa lastnik te 159 - torej ata. Njemu se pa "ta težka krava" pod 2.500 obrati niti z mesta ne premakne - js temu pravim voznik brez občutka. Z bencinarji nikol ni imel težav, dokler si ni enkrat namislil imet ameriškega avtomatika. Ta ga je z*ebal na občutku do kraja. Niti 156 1.9 ni znal prestavljat, kot tudi sedaj 159-ke ne. Saj pizdi in preklinja ko jo prestavlja in mu ugasne - pa mu takoj pokažem da gre čisto brez plina, le noge ne smeš takoj butnit s pedala - pa mu enostavno ne morem dotupit.

Je pa nekje do 5.000 prevoženih imela sklopka tako čudno foro, da je čisto počasi grabla, potem pa kar naenkrat - kot bi bla stopnica - sklopka zgrabi (spusti) skoraj na polno. Full je ugašala na začetku ob speljevanju zaradi tega - sedaj se je pa že utekla.
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

Hm, od avtosole naprej nikoli ne speljujem samo iz sklopko, se mi zdi nekako pocasno plus tega smo v vecini casa itak imeli samo bencince doma. Nisem pa vedel da je speljevanje brez gasa tako razvita postavka !?
Se tudi spomnim ko me je v avto soli naucil speljevati samo s sklopko, sem imel potem doma velike probleme pri speljevanju z bencincom :( .
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz brez gasa speljujem le v gosti koloni. Se pa motorju klima pozna in se mu malo zakolca če prehitro spustiš sklopko.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dizli so rahlo podvrženi tudi nizkim temperaturam, kjer ob prvem jutranjem vžigu potegnejo občutno slabše kot pa ko so segreti. V takšni situaciji se tudi meni včasih zgodi da crkne. Pri bencinarju nimam teh problemov.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Odgovori
  • Informacija