Moderator: Tehnika moderatorji

klime se same ugasnejo pri določenih obratih ravno zato, da imaš na voljo vse konje pri prehitevanju. Pri kok obratih se izklop pa ne vem.Ozi napisal/-a:Pri bencinarjo se itak bolj pozna, saj nima toliko zalog navora kot dizel pri nizkih obratihbm kar tu vprašal - a je res, da klime ni pametno imeti prižgane nad 5000rpm?
Drugače pa je najbolje tako kot je žival napisal - rahlo pobožat gas, toliko da ne spelješ čisto brez gasamislim, da to ni dobro da čisto brez gasa spelješ (tudi diesel), ker ti malo obrati padejo in to ni dobro za motor, saj je prosti tek zato, da vse sklope motorja (pumpe,....) poganja....no pa da avto ne ugasne seveda

ti lahko pokažem v mojem pa boš vidu razliko, mam pa 104 konje. Pri mtki v 75konjskem 1.4 citroenčku C3 je razlika skoraj neopazna.Foggy napisal/-a:Do sedaj še nisem opazil razlike če imam klimo vklopljeno ali izklopljeno, to je bolj, kot ne paranoja kot pa da bi kar tako na občutek opazil pri avtu z 150 konji. Pri 50 konjskem avtomobilu z majhno delovno prostornino in vožnji v klanec se res pozna, pri motorjih večje prostornine pa ni opazne razlike.
Da bi bilo pa kaj narobe z vklopljeno klimo in visokimi obrati pa ne verjamem, to je prej kaka rekla kazala fora.
jaz sem od očeta 159 2.4JTDm probal....in rabi pri speljevanju nekaj gasa, kr nisem mogu verjet ker sem v avto šoli z ibizo 1.9 speljal lažjeTadej TS napisal/-a:Pozdravljeni!
Imam 159 z dizlski motorjem 1.9 Jtd-m (150km)
in občasno se mi zgodi da, ko hočem spelat mi avto enostavno crkne, kod da nebi mel dost moči, je treba spelat k pri kakem bencinarju z mal gasa...
nisem to navajen od dizla...
kaj sele v kak vecji klanec hill hold rata cist nuporabna zadeva ker avto itak porabi več časa da dvigne obrate kod le ta drzi avto...
A ma se kdo podobne probleme?
al morda z avtom kej ni uredu, lohk pa tud jest ne znam vozit...
sam sem mel prej druge dizle in v kakoli klanc si sam sklopko spusti in avto je lezu brez problema tud pri 2 tonah skupne teze in sam 112km....
LP vsem
T.

Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost