Zdaj imam avto že nekaj časa in je stvar taka - če se vozim umirjeno 90-100 v 6. prestavi je poraba 6-6.5l. če se vozim po mestu (kar se največ tudi vozim trenutno, pozimi bo drugače zaradi službe) je poraba zelo hitro 9l - lahko tudi več če velike gužve in naredim 1km v 10 minutah - velik semaforjev 1., 2., 3. prestava klima na ful - veliko ustavljanja, prižiganja.
Relacija pa je tko - če vozim po AC po omejitvah ne gre čez 7, če ga stisnem do tolerance policajev(150) potem poraba 7.5, na zadnje sem se vozil po avtocesti 1000km večinoma s hitrostjo 170-180km/h pa je poraba okrog 8. - To je vse po BC-ju kar pa nisem opazil da bi se znatno razlikovala od dejanske(izračunane).
Naslov post-a je res 9,9 in vem zakaj - šele kupil avto, vsakomur pokazal kako leti zato gas do daske v vsaki prestavi - seveda več kot do tretje v Kranju po mestu redko kdaj.
Res je da rad velikokrat malce hitreje pospesim do željene hitrosti zato takoj sprejmem če moja poraba višja za pol litra od "normalnega" voznika. To pomeni da če je povprečje 7,5 (relacija/mesto/AC) potem je moja 8l. In tako mi je rekel tudi mehanik Sušnik in človek ima prav; "Normalna vožnja s 166-ko 2.4 jtd po Kranju skupaj z relacijo je od 8 do 8,5 - odstopanja so lahko velika glede na način vožnje in kje se voziš.
Tud sam je mel 166-ko tako da človek ve kaj govori. Pa tud verjetno mora bit razlika v porabi pri 100kw, 103kw(euro3), in 110kw(euro3) motorjih!
Novejši motorju bi kljub povečani moči(čeprav po specifikacijeh ni neke razlike) morali imeti manjšo porabo in emisije!
Moj je še stari motor(100kw)- dobr gre zame, dobr pa tud pije glede na to da je dizl - sam me ne mot - registracija nižja, zvok za dizla odličn, vožnja direktorska, pa vsake tolk časa me nima rada(se pokvari) čeprov jo mam zelo rad!
PS: danes sem šu malenkost bl zgodej v službo(6.30) - za moje 4,5 km kolikor imam do službe(pa tudi klime nisem potreboval) in ujel zeleni val poraba 6,1l/100km.
Presenetla me je ampak mislim pa da je to rekord za to relacijo, ki jo imam; lahko jo pa kdaj komu pokažem pa naj poskusi
PS2: Spravil sem ga na avtocesti pod 6 če je že gdo videl moj post ko mi je crknil kompresor pa sem se vozil zelooo počasi po AC(110-120km/h) - tako da glede na našteto je vse to verjetno normalno.
PS3(zadnji obljubim
Zdej pa dost, če ne bo nepregledno - verjetno je že...