popravilo zaribane alfe... da ali ne?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
scorpionx
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: obala

Najprej bi vse lepo pozdravil, ker sem nov na forumu. :)

Drugace pa je stvar taka. Ponudila se mi je moznost za majhen denar dobiti zaribano alfo 156 (1.8) na kateri bi jaz potem naredil vse na novo- ne bi menjal masine. Zdaj me pa zanimajo vasi nasveti glede tega; ce je to pametno delat ali ne in ce kdo ve kje bi bilo to najpametneje delat - na katerem servisu? Sem pa sicer z obale.

Vnaprej hvala za pomoc
Zadnjič spremenil scorpionx, dne Pe Sep 21, 2007 4:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Če misliš to delat na kakšnem uradnem servisu, močno dvomim da se ti splača. Če bi pa delal v lastni režiji.... Koliko je pa cena te zaribane alfe in kakšen letnik je ? Motor ?

P.S. Iz naslova ni pol k**** razvidno kaj te zanima #-o
Slika
Uporabniški avatar
scorpionx
Alfa Freak
Alfa Freak

Sorry za pomankljive informacije. Avto je letnik 99, masina je 1.8, dobil pa bi jo za 2200eur. Na avto plusu v KP so mi rekli da bi popravilo prislo okoli 1000eur.
Uporabniški avatar
Lucc
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR GT
Kraj: Kozina

na Škofijah je en človek k je mehanik in tudi nor na alfe - naredi hitro in relativno poceni!!
jaz vozim k njemu in sem zaenkrat zadovoljen!
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

scorpionx napisal/-a:Sorry za pomankljive informacije. Avto je letnik 99, masina je 1.8, dobil pa bi jo za 2200eur. Na avto plusu v KP so mi rekli da bi popravilo prislo okoli 1000eur.
To se če je avto kot celota ohranjen zelo splača.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

ce je avto res res izredno lepo ohranjen recimo da se splaca kupit ce imas drug motor... popravilo je 100% vecje kot 1000eurou ker sem jaz dal za svojo boxerco 16V po najugodnejsih variantah kokr sm nasu nekaj cez 1000euro. sicr pa letnik 99 156ka je od 3000euro dalje ze. tko da rajsi malo vec dnarcka skesiri in bos imel vsaj avto ki dela :D

moje osebno misljenje
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

156 letnik 99 za 3.000 EUR si ne zasluži naziva avtomobil :wink:
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

zasluzi ne. cena je pa zal taka.
Uporabniški avatar
scorpionx
Alfa Freak
Alfa Freak

Ne vem kje ste nasli cene okoli 3000eur. Na avto net jih sicer je nekaj ampak to niso neki biseri:) Drugace pa tiste ki naj bi bile koliko toliko v redu so cca. 4500eur, kar pa je ze kar velika razlika pa se vedno ne ves kaj si kupil. Ce pa bi jaz vse naredil na novo vsaj vem na cem sem....samo moje mnenje...
Thrivial
Alfist
Alfist

Pomojem se splaca investirati do 1500€, ce ves, da je avto sicer (podvozje, notranjost, pleh...) lepo ohranjen. Glede 156-tk za 3k€ je bilo pa ze napisano...

lp
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Sicer je odvisno kaj je zaribalo, temu primerno se pa vrti cena.
Če boš pa vse po vrsti menjal je pa 1500€ komajda dovolj (sicer boš na koncu imel praktično nov motor , to pa tudi nekaj pomeni).

Tako rihtanje je OK v primeru, če to delaš sam ali pa ti nekdo, ki bo dobro in pravilno naredil (poglavitno pa zelo poceni), če bo pa to kak servis delal, potem pa to ni najboljša izbira. :|
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

scorpionx napisal/-a:Sorry za pomankljive informacije. Avto je letnik 99, masina je 1.8, dobil pa bi jo za 2200eur. Na avto plusu v KP so mi rekli da bi popravilo prislo okoli 1000eur.
Zaribana kako, zvito vse povprek pod havbo, ali samo ojnice ipd...

Popravil jo bo kdo.. Ti in par kolegov, ali mogoče kak kolega mehanik ali servis kdo?

Ta dva podatka se mi zdita bistvena za odgovor da ali ne... In pa seveda ni bog in batina tisti Avtoplus da ne bi spustili še za 200€ :mrgreen: :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

Zaribana kako? ojnicni lezaji, mogoce samo okvara na glavi? Ta izraz "zaribana" se prevec splosno uporablja.
Ce zaribana na ojnicnih lezajih je cena popravila precej cez 1000€ (x2) na uradnem servisu....
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Tudi to, da je sploh zaribala lahko pomeni, da ni bila vredu vzdrževana. In če se je šparalo pri vzdrževanju, potem se je verjetno tudi pri ostalem. In tako bi jaz bolj dvomil kakšno je sploh ostalo stanje avtomobila.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
scorpionx
Alfa Freak
Alfa Freak

Zaribani so gredni in ojnicni lezaji...drugace pa sem od enega tipa slisal da sploh ni treba cele masine razstavljati ampak se da umakniti menjalnik....baje da se ful prispara. Ve kdo mogoce kaj o tem?
Odgovori
  • Informacija