Černobil in Pripyat

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
šafla
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Hyundai Kona
Kraj: Kranj - okolica

innesi napisal/-a:Uroš: tale link ki si ga prilepel ima res dobre slike...

ker ne razumem niti znaka kaj piše mi lahko kdo pove če je kje možn tisto stran spraviti v angleški pogled :oops: :oops:

pa drgac a tistle bloki ki so na eni od slik (ogromno blokov) to je vse prazno?

lp
Zgoraj desno imaš tri modre okrogle gumbke (en, ru, de)!!!
8)
I'm back!
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Na žalost je največ materijala pod (Ru) ostalo je bolj okrnjeno.
Uroš
dejch79
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Noro. Takrat sem bil stat 7 let. Se nisem kaj dosti zavedel katastrofe, ki se je zgodila..
Slike so pretresljive, v bistvu do te katastrofe si noben ni zamislil kako bi zgledalo, ko bi se kaj takega res zgodilo.

Me pa zelo zanimajo antene, katere slike je prilepil Uroš. Ve kdo mogoče kaj več o njih? Česa so bile sposobne, za kaj dejansko je šlo?...
Pač ruska vojaška tehnika me že od nekdaj zanima...

Lp
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

dejch79 napisal/-a: Me pa zelo zanimajo antene, katere slike je prilepil Uroš. Ve kdo mogoče kaj več o njih? Česa so bile sposobne, za kaj dejansko je šlo?...
Pač ruska vojaška tehnika me že od nekdaj zanima...
Antene so ostanek radarskega OTH sistema po imenu Duga 2. Over The Horizon radar je radarski sistem, ki zaznava objekte v zelo velikem radiju tudi dalj od horizonta in je bil namenjen sledenju medcelinskih balističnih raket(ICBM).

Več na povezavah:

Russian Woodpecker
Over-the-horizon radar

Kot zanimivost, sistem so opustili konec 80 let ob razpadu sovjetske zveze saj je antensko polje in pripadajoči objekti sedaj na Ukrainski zemlji. Pred parimi meseci, pa je iz Rusije prišla uradna novica, da so zagnali nov OTH radar sistem, ki je nameščen na ruskih tleh in naj bi bil izboljšana različica nikoli zgrajenega Duga 3.
Emperor of The Dark Realm
dejch79
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Hvala ShadowX. Zanimivo branje. Tole bi bilo hudo videti v živo. 150 metrov visoke antene.. Dejansko so vsi radio amaterji v okolici lovil signal, ki ga je radar oddajal. #-o
Nasplošno je pa zanimivo da so sitem šli postavit še enkrat, če pa je danes satelitska tehnika na tako visokem nivoju že, da lahko vidijo muho ki leti :)

Lahko pa vržemo še debato o Ruskih/Ameriških podmornicah..

Lp
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

Nasplošno je pa zanimivo da so sitem šli postavit še enkrat, če pa je danes satelitska tehnika na tako visokem nivoju že, da lahko vidijo muho ki leti
Noben problem ni satelit z "neba" sklatit. Še celo Kitajci so ga pred kratkim... (amerikanci pa v jok in na drevo :lol: )

Drgač pa najhujša podmornica - Акула (NATO "Typhoon") Vsaka ima 20 raket R-39 s po 10 bojnimi glavami in dosegom 8250 km :shock:
V8
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

8AK napisal/-a:
Nasplošno je pa zanimivo da so sitem šli postavit še enkrat, če pa je danes satelitska tehnika na tako visokem nivoju že, da lahko vidijo muho ki leti
Noben problem ni satelit z "neba" sklatit. Še celo Kitajci so ga pred kratkim... (amerikanci pa v jok in na drevo :lol: )

Drgač pa najhujša podmornica - Акула (NATO "Typhoon") Vsaka ima 20 raket R-39 s po 10 bojnimi glavami in dosegom 8250 km :shock:
:shock: :eek: :eek: :twisted:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

btw ... Russian Taifun” class submarines are the biggest nuclear-powered submarines in the world. They could carry up to 200 missiles.

-A-; OFF TOPIC DANGER -A-;
Uroš
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

They could carry up to 200 missiles.
em si mislil na bojne glave (warheads)? Po meni znanih podatkih ima 20 raket ki lahko nosijo do 10 jederskih bojih glav. Sepravi (hipotetično) je to 20x10=200 bojnih glav na podmornico.
V8
Odgovori
  • Informacija