Torsen (Q2) naknadnja vgradnja, NAKUP

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Doro a bote nehal rajcat s temi filmcki! :mrgreen:
Drgac uni link ki ste ga dal z PDF fajlom je zakon. Ceprav tam pise da je za 6.stopenjske alfe, ma glede na to, da je tud ze cel kup informacij, da se da ruknt tud na 5. stopenjske JTDjke me zanima ce je se kak interesent (resen), da gremo u nakup zadeve. Pa da vidmo kok nas je pa ce dobimo kak dodatn popust na to?

Bo su Alro se pozanimat u IT :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

No jaz sem še vedno interesent, tako, da če dobimo dobro ceno..... 8)

LP
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo: spomnim se, da je bilo govora o nenadnem sunku, ko zagrabi diff - ko si vozil GTAjko. Enako se je dogajalo tudi s focusi. A q2 ni tako zelo zaprt, da bi prihajalo do tega efekta?
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Ufff, ja če bi dobili kako super ceno sem tudi jaz zelloooooo zainteresiran :D
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Bearex napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=f8NEbCqWyFk

Tud če ne razumete špansko boste vedeli za kaj gre.
Lahko bi dal vsaj "angleško verzijo" :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=l76V1EkSeKk
Slika
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Evo še zadnje potrdilo. Saj vem da ste me že siti, sam tole še morem objavit, da bo za sigurno. :lol:
Bearex,

My 147 JTD is the old 8v version, same as yours (now it is QVD with 170hp and 400NM)....I have the Q2 with the 5 speed gearbox a new one with 6 speeds will be fitted soon.

But the Q2 will fit easily on your car, yes it is better to change the bearings, but if they are in good conditions and you disassembled them with care and caution you can still use them.
No tako da za JTD-je z 5 st. menjalnikom stvar 100% paše, za bencince pa ne pride v poštev - seveda če majo 6 st. menjalnik pol ni blema.

Sam za informacijo, a kdo ve kolk približno imajo ceno 6 st. menjalniki za JTD ali 2.0 TS?
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To pa tudi mene zelo zanima, po čipanju 6. prestava še toliko bolj manjka.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Alfaspider napisal/-a:Teo: spomnim se, da je bilo govora o nenadnem sunku, ko zagrabi diff - ko si vozil GTAjko. Enako se je dogajalo tudi s focusi. A q2 ni tako zelo zaprt, da bi prihajalo do tega efekta?

Res je pri zdrsevanju koles, torej takrat ko vrtiš kolesa v prazno, se prijemanje špere čuti kot sunek. In bolj blago, ampak še vedno kot sunek se čuti tudi v vožnji, ko pohodiš v apexu ovinka pol gas. Se pa tega vsaj pri GTA zelo hitro navadiš in ni moteče. Vsaj meni ne.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mi ko smo se z Gorkicem in Alfisto pelal na testni voznji z Q2-ko sploh ni zakopalo. Enostavno je izstrelilo avto iz sikane. Je pa res da je bla "le" multijetka z 150 konjici in 4 osli v avtu :mrgreen: Pa se suh asfalt je bil.

Ja pa nic se ni slisalo kdaj vklopi diferencial ali kaj podobnega...se je samo cutilo na hrbtu :mrgreen: ...in pol ko smo parkirali je se malo smrdelo :mrgreen:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Torsen dela drugače kot navadne "špere"... Pri šperi imaš neko sklopko ali kak drug mehanizem ki ob razliki v vrtenju levega in desnega kolesa zavira to razliko v hitrosti. Efekt ko prime sklopka se vedno pojavi z nekim zamikom... in takrat se čuti sunek

Torsen pa dela popolnoma drugače. Zadeva niti ne rabi razlike v vrtenju koles da razporeja navor med kolesi. Pri Q2 je to razmerje največ 1:5. V primeru da eno kolo popolnoma zgubi oprijem se torsen ne obnaša bistveno drugače kot navaden diferencial. Doker pa je razmerje manj kot 1:5 pa bo torsen skrbel da bo kolo z boljšim oprijemom dobilo več navora.
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Kolikor sem razbral ni nihče čisto 100% da 6st. menjalnik paše na 115KM mašino, še bolj pa je vprašanje vztrajnikov ker sta za 115KM in 140KM vztrajnika različna.
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

za dobro ceno sem tudi jaz za (156 m-jet)!
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Poraja se mi vprašanje, če je smiselna vgradnja Q2 diferenciala v 1.9 JTD 115km, saj nima tako velike moči in tudi le ta enakomerno narašča.

Drugo je če ima motor 150+km in moč naraste sunkovito, tu pride še kako prav, samo pri 115km pa ne vem....

Lp
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

kaj pa v ovinku!???????????? :D
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Odgovori