ja očitno bo to rešitev 147 JTD!!! Ampak to je že druga tema.... da en bo kdo hud.gandalf napisal/-a:kupi dizla pa stvar rešena, če te poraba moti...![]()
Ma kak polo kaj ti jeAlfist19 napisal/-a:Tkole jst pravm iz svojih izkušenj!. Če hočš ekonomično skos pridt uzem 19 jtd 115 km leti dobr poraba je minimalna lep avto vse maš v enem!. Če hočeš pa uživat ob "kačjih" zvokih nimaš pa pr 1.6 kej zgrešit sma mam 1.6 in če bi še enkrat kupoval bi bil močno v dilemi glede dizla ker sam rd poslušam avto pri 4500 - 4800 obratih tko da...
morš pa uzet to v zakup da alfe sploh bencinarji niso prov šparovne če ti je škoda tankat pa kup polo 1.0 motor 50 km pa boš meu porabo 5,5 l/100km:![]()
jst bom vedno zvest alfi če me ne pusti na cedilu
hehe
Lep pozdrav!

Saj ravno toliko časa so tile motorji na trgu. Vmes so jih malo tweakali, recimo v 147 ima 1.6 malo več navora ter peak pri nižjih obratih kot v 145 pa take stvari... 10 let "življenske dobe" za nek motor IMO ni tako grozno dolgo, saj navsezadnje ni slab. Tud drugi ne predstavljajo hitreje nekih drastičnih novosti.Omero napisal/-a:pa 10 let razlikeVeš koliko je to v tehniki?! Sori mogoče zgleda čudno, sam res sem zajle presenečen, kaj pa mečkajo??

tha_man napisal/-a:Saj ravno toliko časa so tile motorji na trgu. Vmes so jih malo tweakali, recimo v 147 ima 1.6 malo več navora ter peak pri nižjih obratih kot v 145 pa take stvari... 10 let "življenske dobe" za nek motor IMO ni tako grozno dolgo, saj navsezadnje ni slab. Tud drugi ne predstavljajo hitreje nekih drastičnih novosti.Omero napisal/-a:pa 10 let razlikeVeš koliko je to v tehniki?! Sori mogoče zgleda čudno, sam res sem zajle presenečen, kaj pa mečkajo??
Nasploh se pri Alfi res vse bolj počasi odvija v primerjavi s kakim VWjem, so pa avtomobili IMO toliko boljši ko so novi (moje mnenje). 156 je npr. že 10 let star avto, ki je vmes doživel samo par faceliftov in tweakov, pa ga v Crosswagon varianti še kar delajo... ampak če realno pogledaš - kaj mu pa manjka? Samo v Euroncap varnosti šepa, pa tudi tu je bil leta 97 čist primerljiv s konkurenco. Kaj se je pa ostalega toliko spremenilo, da smo recimo nujno rabili 159? Nič. JTS motor je bil že v 156 (in to pravi Alfin, ne tile GM bloki ki so v 159). Zajebali so, ker ga niso dali tud v 147, sm kaj čš. Po eni strani je dolg product-cycle fajn, ker zaradi tega model ne zastari tako hitro, po drugi strani pa konkurenca proda več na račun tega, ker kupci novih avtov raje kupujejo nove modele. Dvorezen meč ...
Pa meni se ne zdi da bi Alfa žrla toliko več od drugih. Men 1.6 pije 8.5-9l dinamične vožnje, kar je kak liter več od bolj šparovne konkurence z isto močjo. Ampak Alfa ta liter poplača z boljšo odzivnostjo in zvokom. Če ti je glavna poraba in hočeš bencinara pa kupi kakega Renaulta recimo. Oni optimizirajo za porabo, Alfa pa za poskočnost.
neČe ti je glavna poraba in hočeš bencinara pa kupi kakega Renaulta recimo. Oni optimizirajo za porabo, Alfa pa za poskočnost.

poraba 8 l je možna samo:Pepsi napisal/-a:tut js sm pogledu dve 1.6 16v 147 pa so mele obe krepko nad 8

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti