Alfa Romeo 147 1.6 16V

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Fruchtzwerge
Alfa Junior
Alfa Junior

A mi lahko prosim več poveš o vzdrževanju?

Dizla drugače nekako ne rabimo.

Tale rdeča Alfa je pa uvožena iz Italije.
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

glede uzdrževanja imam umislih bol porabo, ki je za današnje cajte preeeeeevisoka. cena benzina nad 1 €€. sicer pa osnovni servis (1x naleto al na 20k km) pride okoli 130€ in na 100k km se menja sveče....
kaj več ti bodo drugi povedali...

če se bo vozila samo po mestu al pa veliko po AC naj kar računa s porabo nad 10 l/100km.

sicer pa če res ne dela veliko km, je benzina bolša izbira. bol uglajen, lepši zvok, prej se segreje, mogoče nekoliko cenejši pri servisih....
Fruchtzwerge
Alfa Junior
Alfa Junior

OK hvala za odgovor, bom se še malo pozanimal :)
Uporabniški avatar
fejstfnt
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Gorkichev napisal/-a:jst ti bol priporočam tole. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1778697#

tej 1.6 motorji niso ravno posrećeni. za tak motor je vzdrževanje predrago.

tista rdeča ki si jo omenu je zelo lepa, me pa moti ker ima slabšo opremo. sprača s e uzet distinctive.
Ne bi se strinjal da 1.6TS s 105 KM ni posrečen motor. Punca je kupila novo in zaenkrat v 3 letih ni bilo niti 1 € izrednih stroškov. Motor zelo solidno vleče tudi iz nizkih obratov in na splošno dovolj za normalno uporabo. Zagotovo je v nizkih obratih bolj odziven kot 1.8TS v moji 156 in ima pri isti vožnji vsaj 1L nižjo porabo. Poraba je 8-9L s tem da ima kar nekaj mestne vožnje. Je pa res da se splača vzet distinctive ampak pri rabljenem avtomobilu oprema ne sme biti najpomembnejši kriterij.
Slika
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mogoče je res v nizkih obratih uporabnejši kot 1.8, tudi zelo kratko zračunan menjalnik mu to pomaga....plačaš potem na AC ko u 5. tuli :lol:

z mojo 155ko če delam isto pot kot mati, s približno istim tempom imam pa 1l nižjo porabo kot ona. ....je pa res da ni klime,....manj elektrifikacje....
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pa najmanj 200kg razlike v tezi!
Uporabniški avatar
fejstfnt
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Gorkichev napisal/-a:mogoče je res v nizkih obratih uporabnejši kot 1.8, tudi zelo kratko zračunan menjalnik mu to pomaga....plačaš potem na AC ko u 5. tuli :lol:

z mojo 155ko če delam isto pot kot mati, s približno istim tempom imam pa 1l nižjo porabo kot ona. ....je pa res da ni klime,....manj elektrifikacje....
Noben od teh dveh ni ravno tih na AC :D
Slika
Uporabniški avatar
AR155
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: reteče pri škofji loki

jst sem imel 147ko 1.6 105 KM ,pa se mi zdi da,če si sam v avtu,kar gre za te konje,poraba je bla pa 9,5 bolj kot ne mestna...
forza alfa
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

creed555 napisal/-a:Pa najmanj 200kg razlike v tezi!
155ka 1300kg, 147ka 1240kg
Omero
Alfa Member
Alfa Member

Kar bi jaz povedal glede 147 1.6 TS 105 KM....Vozim jo veliko. Prvo kar se porabe tiče, imam z 17' felgami porabo 8.5, vozim mešano avtocesta, lokalna in pa mestna. Če vozim samo po mestu je pa poraba nekje minimalno 9.1 in navzgor. Tako da, 8.5 je zame še ok poraba in to imam tudi 95%, kar je pa več je za ta avto s to mašino absolutno preveč, zato tu črna pika. Prav tako poraba olja, tu je žal tako kot pravite, zato je potrebno redno kontroliranje zato tu prav tako črna pika.

Lega na cesti, čez to nimam pripomb, tudi čez volan ne, vozne lastnosti so odlične, razen kar se tiče manevriranja po parkplacu, ker to je katastrofa. Ima zelo velik rajdni krog.

Prehitevanje in 'polaganje' ovinkov je super! Pospeševanje tudi, športna vožnja, DA!

Hitrost do 160km/h se normalno pelješ, naprej je vožnja moteča - glasna in neudobna. Pač nima 180 konjev.

Oblika in dizajn, ter možnost opreme je 1A. Športna eleganca.

Redni servisi... tja do cca 700 EUR, kolikor pride veliki, ostali so manj. Ta motor nima variatorja, kar je plus, ker rad crkuje. Ostalo je kvalitetno in ni problemov, ne crkuje, če skrbiš za njo in nisi malomaren! Tko da, jaz ga trenutno ne zamenjam, ker je to najboljši avto za to kar nudi s to mašino, športnostjo, eleganco, udobjem, kvaliteto!! Poraba pa....kdor bi rad 5litrov naj kupi kaj drugega kot pa alfo, samo.... potem tudi nasvidenje vse ostalo, kar odtehta to porabo, to pa vsaj jaz ne želim in ne zamenjam. Tako da dam 85 točk od 100.
Uporabniški avatar
J`Mavr0
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

Moj stil vožnje v službo pa nazaj cca 3km (počakam malo da se zagreje) pa mestna vožnja, pijača pa brez dolgih relacij pa imam 9.1l pri 1.6TS motorju. pa furam na 205/55/16 zimskih gumah.

Res da sem pri 100k naredil velik servis ales komplet pa da imam mir za 3leta :P pol pa tak 159 :) (my dream)

Tak da edino minus pri tem avtu je to da ne potegne pri malih obratih.

lp;
Jernej
Uporabniški avatar
147FreaK
Alfa Member
Alfa Member

J`Mavr0 napisal/-a:Moj stil vožnje v službo pa nazaj cca 3km (počakam malo da se zagreje) pa mestna vožnja, pijača pa brez dolgih relacij pa imam 9.1l pri 1.6TS motorju. pa furam na 205/55/16 zimskih gumah.

Res da sem pri 100k naredil velik servis ales komplet pa da imam mir za 3leta :P pol pa tak 159 :) (my dream)

Tak da edino minus pri tem avtu je to da ne potegne pri malih obratih.

lp;
Jernej
vrjetno se voziš ko stari ata, da imaš 9.1 porabe :wink: oz. imaš 105km izvedbo. Piši riši porabe alfe 147 120KM je okoli 10/11L
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

147FreaK napisal/-a:
vrjetno se voziš ko stari ata, da imaš 9.1 porabe :wink: oz. imaš 105km izvedbo. Piši riši porabe alfe 147 120KM je okoli 10/11L
=D> točno tako #-o
Uporabniški avatar
Yigy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa Romeo 159 1.9 JTDm
Kraj: Celje

Jst mam pa en problem. Menjalnik je zelo "zivahen". Tudi v prestavi, lahko prestavno rocico mocno premikam kot, da bi bila "razrahljana". Me zanima ce jo to kaksno manjse popravilo ali kaj bolj zahtevnega.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To je ena plastika, ki poči oz se celo samo iztakne, na servisu je to 10min dela :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Odgovori
  • Informacija