147GTA je dobila deteljico

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

A, hvala ! Tega glede felten nisem vedel, res pa je da pri nas prodajalci alf nimajo pojma o gta-jki. Drugače sem pa zelo zadovoljen z gumami in feltnami.Glede nižanja pa takole: Jaz imam svojo znižano za 4 cm z APEX vzmetmi in stalno praskam s trebuhom, tako da če se veliko voziš po slabih cestah (kar verjetno se) ti nižanja ne priporočam.Res pa je tudi, da je razlika v trdoti precejšnja, vendar je pa zato lega na cesti čudovita. :wink:

lp
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

ne me jebat da sta se našla dva z gta-jkami na našem forumu.

Kako kaj fanta se vama kaj smeje ko se vozita po cestah s svojima strojema :D
Uporabniški avatar
Byrkus
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: MB

Eno vprašanje glede GTA. Včeraj ravno berem Moto Revijo, v kateri je test omenjenega vozila. In potem čisto spodaj piše testna poraba goriva, in zazijam ob številki 16,4 litra na 100 km :shock: :shock: #-o Pa kaj to je res tako požrešno, ali se je samo njihov tester izživljal?! OK, saj razumem, da je 250 konjičev nekako treba nahranit. Ampak, drugače pogledano - pri taki porabi bi imel en polni tank ravno dovolj za pot iz MB do slovenske obale, tam bi pa moral še enkrat tankat, da bi prišel domov. Pa to ni normalno.
Sem citroënar... pa se med alfisti vseeno dobro počutim... :D Slika
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Načeloma se meni ne zdi to tolk...kolegu 2.0 turbo pije 13-14l, pa zelo lepo voz....ma pa "samo" 200 konjev
Uporabniški avatar
loka
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kranj

Meni kuri ca 15 litrov. Pri tem avtu je to zadnji podatek, ki me zanima. Pa vseeno omenim, za tiste, ki jim bo potem lažje, ker toliko žre. Če si prebral test si najbrž zasledil, da za tiste, ki jih ob podatku o porabi goriva boli glava pri Alfi ponujajo tudi jtd. Ne mi zamerit, lahko si kupiš Citroena hdi pa je vse ok(pač avto s katerim prideš iz kraja v kraj), Alfo jtd pa bi kupil zgolj v sili, saj je V6 motor v Alfi, četudi z brado, zame še vedno zakon. Da o zvoku ne govoriva!

Lp!
Uporabniški avatar
golf11
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor
Kontakt:

Sicer malo izven teme...ravno sem bral test RX-8, pa je na testu pila cirka 15l...tako da ni panike za Alfo :mrgreen:
Uporabniški avatar
zombi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm
Kraj: Logatec
Kontakt:

golf11 napisal/-a:Sicer malo izven teme...ravno sem bral test RX-8, pa je na testu pila cirka 15l...tako da ni panike za Alfo :mrgreen:
Hheheh pa preveri še koliko olja pije. ;)
Wankl zahteva kar precej dolivanja olja. Pa kateri znamki riževci radi očitajo, sam pri nas govorimo o decilitrih, pri RX-8 pa o litrih.

Del teksta iz drugega foruma:
In konkurencna Mazda RX8 ? 9 mio.

Seveda ce ste pripravljeni po vsakem tankanju rezervoarja preverjati olje v strahu da ga ni spet zmanjkalo za kaksen liter.. izvolite.

Avto lahko popije tudi do liter na 1000km-2000km, odvisno od nacina voznje.
Zadnjič spremenil zombi, dne Če Apr 15, 2004 2:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
golf11
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor
Kontakt:

zombi napisal/-a:
golf11 napisal/-a:Sicer malo izven teme...ravno sem bral test RX-8, pa je na testu pila cirka 15l...tako da ni panike za Alfo :mrgreen:
Hheheh pa preveri še koliko olja pije. ;)
Wankl zahteva kar precej dolivanja olja. Pa kateri znamki riževci radi očitajo, sam pri nas govorimo o decilitrih, pri RX-8 pa o litrih.
Hehe...to pa je ze tema za drugi forum (mobi***) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JPM
Alfa Junior
Alfa Junior

kok so pa kej rablene gta-jke(147) v tujini?
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Byrkus napisal/-a:Eno vprašanje glede GTA. Včeraj ravno berem Moto Revijo, v kateri je test omenjenega vozila. In potem čisto spodaj piše testna poraba goriva, in zazijam ob številki 16,4 litra na 100 km :shock: :shock: #-o Pa kaj to je res tako požrešno, ali se je samo njihov tester izživljal?! OK, saj razumem, da je 250 konjičev nekako treba nahranit. Ampak, drugače pogledano - pri taki porabi bi imel en polni tank ravno dovolj za pot iz MB do slovenske obale, tam bi pa moral še enkrat tankat, da bi prišel domov. Pa to ni normalno.
ja pa 16,4 litra je mišljeno kot mestna vožnja. jz mam mestno več k 15 l pa nimam GTA.
pa tud če maš GTA ne varčuješ z pospeški, takrat pa popije dosti bencina :D
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

...malo benza malo muzike , al pa dizl :steering:
Uroš
Uporabniški avatar
loka
Alfa Member
Alfa Member

Rabljene 147gta so v tujini kar dosti drage, saj je nabavna cena novega vozila občutno višja kot v Slo. Še najzmernejša je v Nemčiji, npr. v Italiji je skoraj 1 mio sit dražja kakor pri nas. Kot pa sem že zasledil na forumu se zelo hitro prodajajo ne glede na ceno??? saj jih je zelo malo (če so cele).Je pa res, da so v večini max opremljene. Že spet pa je vprašanje, kdo kupuje tak avto zaradi gretja sedežev ali navigacije?!? :?:
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Sej 2.5 V6 je znan kot zelo požrešen motor pri Alfi. Že tovarniški podatki navajajo mestno, se mi zdi okrog 16 litrov. Sam, če človk ne naredi dost kilometrov na mesec, pol to niti ni tako pomembno. Važno, da gre. Jst svojo 75 turbo tankam enkrat do dvakrat na mesec, ampak jo sploh ne šparam. Za vožnje iz kraja v kraj imam namreč glih Citroena HDI. :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
loka
Alfa Member
Alfa Member

:lol:
Zadnjič spremenil loka, dne Pe Apr 30, 2004 5:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
zombi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm
Kraj: Logatec
Kontakt:

loka napisal/-a:Danes sem se vozil po odseku ceste kjer bo v nedeljo GHD Polhov Gradec s svojo 147 gta. Sedaj lahko rečem, da so gume res dobre v zavojih, to da so glasne pa koga briga. Časi primerjani Polotom in Yugotom, ki bosta v nedeljo nastopila, so kljub serijskem podvozju in navadnim gumam (dirkalnika sta imela plinske amortizerje in dirkalne gume) za ca 2 sec hitrejši pri Alfici. Ne glede na vse je moč še vedno prevladujoč faktor pri GHD. To pa pišem zato, ker je policijska 156gta lani v Logatcu na pisti imela slabši čas od avtov do 1.4 oz. lani N grupe.

Lp
Jao pa kakšne ste nekateri sposobni napisat!!!!!
Pri zdravi pameti ne vem kaj na si mislim o imbrulu, ki se upa primerjat dirkalnega yuga (najboljše pripravljeni imajo max 130hp) in AR 147 GTA z 250hp!!! Približno iste konje ima tudi Polo, ker je yugo pripravljen po pravilniku za Grupo A, polo pa za Grupo N.
Pod ritjo si imel enkrat več moči pa se ti zdi smiselno primerjat.
Samo par yugov je resnično vrhunsko pripravljenih pri nah (Polanec, Mrak, Fridi, Kostanjšek, Jeram, morda še kakšen) vsi drugi pa verjemi nimajo boljšega podvozja kakor ti, ker si le par yugo matadorjev lahko privošči zaporo diferenciala.
Dirkališče v Logatcu pa je svoja zgodba... Prvo bi se bilo potrebno pozanimat, kdo je GTA-jko sploh vozil, kot drugo pa je CPL ring potrebno imeti v malem prstu in precej pirhov, da se jo odpelje tako kot je treba.
Prvo leto se je v hlače podelal tudi tak šampion kot naj bi bil mišel Zupančič, ni steza za vsakogar, se pa pokaže, kdo dejansko istopa.
Tu ni izletnih con in če nisi 100%, nimaš v Logatcu kaj iskat in se še s tako dobrim strojem znajdeš v položaju, da se moraš umaknit, ker si ujet za en krog.
Alfa 156 - SNP
- Prostornina: 1998 cm3
- Moč motorja: 174 PS/ 128 KW
- Hitrost: od 180 km/h do 216 km/h – odvisno od diferenciala

Bolj smiselna bi bila primerjava z Alfo 2.0 TS, pripravljena po pravilniku SNP (razen podvozja malo predelav) s "samo" 175 konjev, pa bo verjetno nekaj sekund boljši od tvojega zavoljo gum in PREDVSEM IZKUŠENJ IN ZNANJA, ki jih Igor ima. Verjamem, da bi pravi voznik, če bi se šlo na čas postavil precej boljši čas pa čeprav z zgonjeno in napol delujočim menjalnikov. (policisti, ki so jo imeli v rokah niso poznali vzdrževanja in je šlo bolj za test, kdo jo bo bolj uničil...več smo že pisali v parih temah)
Samo prosim nehajte se prepotentneži hvalit z 2sek boljšim časom od več kot 10let starega smo 1300ccm avtomobila, se samo meni zdi to skregano z logiko? Mogoče zato, ker sem spremljal pripravo parih yugov in enega tud privat nekaj mesecev vozil.

NE MOREŠ PRIMERJAT 3200ccm in 1300cc, zresni se zaboga.

Preveri čase prve sezone pokala 1.4, kjer je nastopal dotični polo, ker so takrat morali nastopat na serijskih gumah, pa boš videl, da je kljub temu Humar postavljal izredne čase in zmahoval v kasi A,N do 1400ccm.
Tako vrhunske gume, ki jih imaš na GTA niso tako slabše kot dirkalne ne nekaterih yugih, saj je recimo Tomaž Gorenc s cliom na rally-u logatec nastopil z 8 let starimi gumami, ker drugih ni imel, te je pa dobil v dar, pa se je vseeno prebil med prvih 10.
O tem s kakimi gumami nastopajo nekateri yugi pa raje nebi...

Ironično bom še pripomnil, da se primerja avtomobil vreden okoli 8mio, z cca 1mio vrednim vrhunskim yugom (z vso oremo in rezervinimi gumami okoli 1,5 mio), da pa se jih dobit že od 700.000 gor..

V enem tednu že druga tema (v prvi je osebek primerjal 2.5V6 in 1.6VTi..), da je pa res že dovolj...

Škoda nadaljnih besed!
P.S.
Nič nimam proti tebi in ti želim veliko veselaj pri nabiranju km s svojo lepotico, samo malo razuma pri primerjanja pa le uporabi.
Odgovori
  • Informacija