Alfa Romeo 147 bencin (TS) ali dizel (JTD)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Macau, SAR China

Stroški so povsod. Še vedno pa sem zagovornik, da se za manj kot 25000-30000 na leto dizel NE splača.
Potihem si vsi priznajmo da so dizli pač v modi trenutno, pa še lažje se prodajo. Kar se pa tiče užitkov v vožnji pa vsi vemo kam pes taco moli.

P.S. s termostati je pa res križ

LP
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

@aaxxx pa vsaj priznaj, da tista 1.6 ts black line takrat na testni ni šla nikamor in da tudi če bi jaz pustil na parkingu pol motorja od Spiderce, bi ti še vedno zvijal pleh pod pedalko od gasa v upanju da me dohitiš :lol: :mrgreen: . Žal jaz tega motorja ne bi priporočal nobenemu, pa četudi dela samo 5k km na leto. Ok, mogoče za tiste, katerim se zdi da že Punto 1.2 leti, bi bil pa dober :lol: .
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Sam delam letno 15-20k km in kljub temu niti ne pomislim na 1.6 TS agregat, s tem da 2.0 TS (ker da res nekaj od sebe) bi pa takoj imel, vendar so pri nas skoraj tako redki kot GTA #-o
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Priznam, samo mi ne štejemo več v konkurenco, smo se že preveč razvadli na "konje". Mogoče pa ni slaba ideja z 2.0 TS, če je 1.6 prešvohoten. Sicer pa okusi in zahteve so različni.

LP
Uporabniški avatar
Eddis
Alfa Member
Alfa Member

Hvala lepa za izcrpne informacije in hitre odgovore...

Vse 3 alfice katere sem sel gledat so ble letnik 2001 in JTD motor.
Nekej sem slisal da naj se izogibal avtomobilov uvozenih iz Italije, kok je temu res?
Pozna kdo mogoce koga ki prodaja kako JTD alfo tam do letnika 2002 in seveda da je ohranjena in vzdrzevana?
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-imel sem tudi 145 1,8,zdaj že 4 leta 147 JTD in ni mi žal,saj ne zaostaja veliko v pospešku,navor itak zmaga,če vklopim P-box,pa sem že pri enakeih občutkih kot pri 1,8 TS :wink: ,poraba 2-3 l manjša
-število prevožnih km letno je relativna stvar,da ne ponavljam,kaj so že drugi pisali
Uporabniški avatar
Eddis
Alfa Member
Alfa Member

Ekola odlocil sem se za nakup JTD motorja... Ampak trenutno ni nobene alfice k se prodaja letni k2001 za lepo ceno in da bi bila lepo ohranjena...sedaj pa eno vprasanje. Pozno kdo koga ki bi pripeljal avto iz tujine, seveda je pogoj servisna/ potrjena z kilometri do max. 135.000. Al mogoce iscem iglo v seniku? :?
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Eddis napisal/-a:Ekola odlocil sem se za nakup JTD motorja... Ampak trenutno ni nobene alfice k se prodaja letni k2001 za lepo ceno in da bi bila lepo ohranjena...sedaj pa eno vprasanje. Pozno kdo koga ki bi pripeljal avto iz tujine, seveda je pogoj servisna/ potrjena z kilometri do max. 135.000. Al mogoce iscem iglo v seniku? :?
A lahko to malo obrazložiš ? Lepa cena bi zate bila ?
Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

7000 evrov---> V to pa mora biti vključeno : Usnje,tempomat, navigacija ni obvezna je pa zaželjena, SLO poreklo, redno servisiran, po možnosti z dvema paketoma platišč in gum ter maximalno do 100.000km.. Lahko do 120.000 km če je bil velik servis narejen lani :wink:

Upam da sem zadel :lol: :lol: :lol:

p.s. Sem hotel napisati da mora biti nižan, samo to bi blo že predrzno :lol:

Eddis, raje zdaj 1000 evrov več kot pa potem 4x350eur pa še čas ti bo jemala :wink:

Predlagam ti da pogledaš vse 147ke ki so na internetu, jih daš v razpredelnice oz dva stolpca dizel, ts in izračunaš mediano s tem da odbiješ najdražjega in najcenejšega od izbranih(letnik 01-02)

Tako boš dobil sredino koliko stane povprečen TS in koliko povprečen JTD...

Nato pa tej povprečni ceni dodaj 7-12% in si v krogu pač malo boljših 147k. Niso top of the top(pa tudi mogoče kakšna) so pa vsaj najverjetneje imele vsaj solidne, čeprav bi rekel že dobre lastnike :wink:

p.s. seveda ne zanemari opreme, ki lahko izdatno dvigne ali spusti ceno... !Ne limaj se na usnje in navigacijo ter platišča! prvo preveri vse ostalo potem pa šminkaraj, saj ti šminka zadaj za hišo pod cerado ne pride prav :wink:

pa srečen nakup, če pa te bo kakšen posebej zanimal pa daj link v posebej za to namenjeno temo, ker je bi rekel skoraj 30-40% možnost da nekdo od tukaj celo ve o tistem avtu :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Zgleda, da imam sanjsko kombinacijo avtomobila, mogoče bi za dobro ceno celo razmislil o prodaji......o tem ne smem razmišljati naglas, bo punca huda, pa še na forumu bom slišal, da si izmišljujem in kaj je spet narobe, ker že menjam avto :lol:
Me je zgleda preveč impresioniralo puhalo in 4x4 :mrgreen:

Da ne bom off topic, govorim o 147 1.9 JTD:

-letnik 2001 (prva registracija 2003)
-72.000km (na 70.000 narejen servis)
-slovenski avto
-potrjena servisna knjiga
-distinctive oprema (usnje, tempomat, itd....)
-17" GTA platišča z letnimi pnevmatikami (stare 1/2 leta z 90% profila)
-15" železna platišča z zimskimi pnevmatikami (stare 1 leto z 90% profila)
-nekaramboliran
.
.
.
Po pepsijevem merilu sanjski avto, ponudbe pa kar na ZS, vendar ni poceni :wink:
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Po pepsijevem merilu sanjski avto vsakega "Janeza"... No cash, having a splash... Vsi bi imeli za minimum vse :lol:

Foggy tvoja je še za večino slovencev v sanjski barvi :lol: ...

Edina srebrna 147ka ki mi je bila tako všeč, da bi si lahko pogrizel zraven nohte od nervoze ker ni moja in ob enem bil zelen od zavisti ker ni moja je bivša od Uroša.. Tista je bila dreampacket za 147ko kot model..

Pa brez zamere Foggy, pa sej sam veš kako je na letnih je huda, ostalih 6 mesecev pa vem da tudi ti ne bi hotel srebrne :wink: Je pa res da ima opreme da se bo enkrat vžgala ta tvoja jtd :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Eddis
Alfa Member
Alfa Member

Pepsi napisal/-a:7000 evrov---> V to pa mora biti vključeno : Usnje,tempomat, navigacija ni obvezna je pa zaželjena, SLO poreklo, redno servisiran, po možnosti z dvema paketoma platišč in gum ter maximalno do 100.000km.. Lahko do 120.000 km če je bil velik servis narejen lani :wink:
Hehe, okvirna cena je bila postavljena do 7500€, usnje in navigaciuja nista potrebna, ostalo pa tako ali tako ima skoraj vsaka alfa: usnjen volan, 6x airbag, centralno zaklepanje, el. sipe, tempomat tud ce ga nima se ga da vgradit poceni, max kilometri do 135.000km, servis ni nujen, ga bi preventivno naredil sam. edino da ima realne kilomtere bi si zelel, pa da bi bla servisna prisotna

Gremo naprej... platisca niso nujna, spuscen sploh ne, zatemnjene sipe tud ne.

Tko, zdej grem pa naprej iskat, sem pa popolnoma odlocen da vzamem JTD :D
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No sedaj pa globoko zadihaj in še enkrat preberi spodnji del mojega prejšnjega posta in izračunaj koliko stane povprečna JTD l 01-02 mogoče celo 03... Seštej vse cene razen najnižje in najvišje, lahko tudi dve iz vsake strani če je avtov veliko... In če ti potem v rang 7500 ne pade vsaj povprečje potem raje ne kupuj :wink:
Uporabniški avatar
Eddis
Alfa Member
Alfa Member

Sory pepsi, res sm spregledu spodnji del posta...

Seveda se na navigacijo in usnje sploh ''ne palim'', tako da te razumem kaj si mislil s tem povadati, sicer pa kar ze nekaj casa opazujem alfice na netu in sem sel pogledat najprej tiste nizjega cenovnega razreda, in me zal ni nobena prepricala (beri cena pod 6.700€ za JTD, pac sem sel pogled :D )
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tole je to kar bi js osebno šel sploh pogledat od dizlerjev do 10k eur, čeprav sta mi samo dva dejansko všeč(meni pač):

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1834070 9k eur

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1801667

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1776012

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1703490

Potem pa imaš še TS opcije:
Pri tem avtu se ne bi oziral toliko na te zadnje lexus or whatever se tem zdj reče luči, ker avto izgleda da ga je imel človek res rad, vsaj po slikah :wink:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1843208

Tole se mi zdi da večkrat vidim po Luciji in portorožu in avto izgleda kot salonsko vozilo :wink: =D> =D> =D>

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1842808

Tale pa je bil vzet v račun kar ni nujno slaba stvar, pač včasih najdeš kaj in kar zamenjaš brej jebanja s folkom da ti cinca in zbija ceno... Zdi se mi lepa..Lepa a LOT

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1843240

Pa še zaključna misel:

Torej mislim da vsi raje vidimo srečnega voznika alfe kot nesrečnega, zatorej za 7500 eurov ne hiti v nakup JTDja, ker ga boš težko dobil. Torej raje prišparaj še tisočaka ali pa tisočaka in pol, potem pa ponj. Še boljša odločitev na tvojo kilometrino pa je definitivno kakšen izredno lep 1.6 16v. Zakaj?

Ostane ti lep kupček denarja, za katerega lahko avto zavaruješ, mu kupiš kakšna letna platišča(čeprav te primeri gor so čist kul taki kot so), v primeru stroškov če se kej zjebe si pri dizlu bolj na hladnem kot na 1.6 razen če le ta zaropota... Vsekakor pa ti svetujem 1.6 z 122konji ker sem jo že vozil in vem kako tak avto gre oziroma ne gre, kakor za koga.. Meni se zdi da gre za 1.6 zelo ok, tudi malo čez 200 smo jo spravli po števcu :mrgreen:

Je pa res da bo malce večja poraba... Po drugi strani če delaš le 15k km na leto, boš lahko naredil sledeče:

1000evrov pri porabi 8,6 naredil okoli 13.000km ---> 1.6 16v
1000 evrov pri porabi 6,1 okoli 15,800km ---> JTD

Torej če pogledamo... Na leto boš dal okoli 1000 evrov za nafto ali okoli 1200-1250 eur za bencin. To je 250 eur več kot pri JTD---> 1.6 16v boš dobil najverjetneje lepšega oz boš lahk vsaj zbiral med več lepimi + to da boš za razliko v ceni ker ga boš dobil za 2000 evrov ceneje lahko tankal dve leti "zastonj"... Oziroma kako bi rekel, tebi bi bil dizel pri teh parametrih izplačljiv šele pri kakih 6-7-8 letih :wink: Do takrat bi se pa samo jalovo tolažil koliko si prišparal :wink:
Odgovori
  • Informacija