sportna podvozja?

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

predvsem od cesa je trdota avtomobila odvisna?ad vzmeti ali amortizerjev?ali od obeh?

sem videl avte ki so skakli po cesti kot kaksne zabe, in enkatere ki so recimo po isti cesti peljali brez odskakovanja?
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

amortizer je razlika :)
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Avtomobil stoji na vzmeteh. Le te se premikajo z večjo ali manjšo silo, večjim ali manjšim hodom in pri tem nihajo. Amortizerji preprečujejo zgolj nihanje vzmeti.

Torej, če si predstavljaš: ko bi pripeljal čez luknjo bi se vzmet skrčila in nato usekala nazaj s približno enako silo (primi eno mini vzmet v roke, jo skrči in nato hitro spusti). Tukaj pridejo v igro amortizerji, ki preprečujejo takšno nihanje zmeti.

Če daš npr. na avto trše vzmeti, se le te težje stisnejo, vendar ko se (spet je to popolnoma karikirano in seveda odvisno od materiala vzmeti itd...) bolj usekajo nazaj in če so v igri še vedno originalni oz. ponavadi še postarani amortizerji pride do odskakovanja avtomobila.

Takšno poskakovanje je ponavadi znak zelo slabe lege in ne extremno športne, kakor bi si želeli lastniki, ker avto zelo slabo pobira neravnine po cesti. Po idealno ravnem asfaltu bi bil avto super, realno pa se po luknjah verjetno drži slabše od prvotne konfiguracije.

Bolj po kmečko ne znam razložiti.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Js mam ProKit pa tršane amortizerje in je kombinacija vredu ni pa najboljša.. Po kakih kolesnicah ipd. neurejenem sranju po naših cestah avto rad zaplava.. Torej ni slabo, vsekakor je boljše kot prvotno zaenkrat ne skače, toda ob prvi priliki gredo notri še kakšni športni amortizerji da bo to to... Največji hec je da če daš oboje športno noter, sploh ne zgubiš dosti na udobju :wink:

Če bi ocenjeval in bi vzel osnovno tovarniško nastavitev ter bi jo ocenil z 5.. Potem te tršani amortizerji + prokit pripelje na kakih 7, veliko več ne... Za več je potrebno menjati tudi amortizerje, in pa roke ter podobne stvari, saj stvari najlepše funkcionirajo ko so nove vgrajene skupaj... :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja sj jst mam tut prokit zdj pa trsane amortizerje-lahko povem da je pri pocasni voznji udobje normalno, pri hitrejsi pa dajo obcutek da se avto lepi cestisca po ovinkih

no sej so tut tako zasnovane vzmeti

kako pa imajo eni recimo ko avto zamajas pri vratih, se skoraj nikamor ne poda?

ali to potem opravlja amortizer to delo?

verjetno je tudi odvisno koliko je trd fedr, da se avto ne zamaje ali se motim'

ce so trdi,(vecja proti sila(al kako nej napisem), in ce ga dvignes se lazje avto dvigne ker mu vzmet pomaga,na drugi strani pa ne gre toliko skupaj, ker je vzmet trda

vidm da je cela znanost glede tega :evil: :P
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
J`Mavr0
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

Mene pa zamima sledeče...

Če imam 147 T.S 02 letnik in bi dobil ugodno GTA KIT (vzmeti+amortizerje) je možna menjava, oz. ali paše na nosilce?

lp;
Jernej
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Misliš vzmeti od GTA na 2.0 TS.

To ne gre, ker bo spredaj nos avta v zraku. ;)
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Mene pa zanima kaj je bolje:
- Kupit Eibach prokit z amortizerji na alfisti.net (599€+poštnina+vgradnja+homologacija=?cca.700-750€)
ali
- dat avto znižat amortizerju (tršanje in obnova amortizerjev+eibach prokit vzmeti+homologacija = 580€)

Odločam se med temi dvemi opcijami a se nagibam bolj k strani obnove in tršanja amortizerjev, ker je cenovno bolj ugodna pa čeprav sem se po izkušnji z Vugo zaklel da ne dam nikoli več obnoviti amortizerjev.

Kak predlog?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Novo je le novo in glede na to, da imajo kar nekaj uporabnikov zelo slabe izkušnje z Amortizejem, bi ti priporočal nakup novega kompleta Eibach. Tudi razlika v ceni 100-150 EUR se mi pri taki stvari ne zdi velika, niti pomislil nebi na obnovo.

Lp
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

lej in pr vuddi in pri amortizerju se je zgodil da je spustu amortizer eni hvaljo enga eni druzga pejdi k tistemu ki ti je bližje in cenejši simpl
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
J`Mavr0
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

Teo napisal/-a:Misliš vzmeti od GTA na 2.0 TS.

To ne gre, ker bo spredaj nos avta v zraku. ;)
Hvala...

lp;
Jernej

P.S: Original ala 2.0 TI je tudi enak? (mm)
mitja155
Alfist
Alfist

Bearex napisal/-a:Mene pa zanima kaj je bolje:
- Kupit Eibach prokit z amortizerji na alfisti.net (599€+poštnina+vgradnja+homologacija=?cca.700-750€)
ali
- dat avto znižat amortizerju (tršanje in obnova amortizerjev+eibach prokit vzmeti+homologacija = 580€)

Odločam se med temi dvemi opcijami a se nagibam bolj k strani obnove in tršanja amortizerjev, ker je cenovno bolj ugodna pa čeprav sem se po izkušnji z Vugo zaklel da ne dam nikoli več obnoviti amortizerjev.

Kak predlog?
Za 700€ dobiš že nastavljivo podvozje... :wink: ... sem ga imel in ti povem da je to edino kar je vredno svojega denarja... vse ostalo ni pol k--- tople vode vredno...

lp
gregor alf
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

kaj reguliraš pri tem podvozju-trdoto ali/in višino-ali to obstaja
alfa samec romeo po duši
po pameti
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

mitja155 napisal/-a:
Bearex napisal/-a:Mene pa zanima kaj je bolje:
ali

Kak predlog?
Za 700€ dobiš že nastavljivo podvozje... :wink: ... sem ga imel in ti povem da je to edino kar je vredno svojega denarja... vse ostalo ni pol k--- tople vode vredno...

lp
Kje ga pa dobiš za 700€ in katere znamke? Glih čungalunga coiloverjev pa res ne bi rad imel. Kolk sem pa gledal se cene le teh gibljejo okoli 1000€.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

@creed je dal pred kratkim na 147 nastavljiv kit od KW. Nastavljiva trdota in višina, pa tudi luknje so že malo povrtane za naklon štimat. Cena pa je bila pa kar :? ....... 1200€.
Slika
Odgovori
  • Informacija