Lučka za airbag - AR 147 / 156 / GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Romeo Alfetti
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Brežice
Kontakt:

Prišel do lastnga zaključka... nikol ne dajat kontakta ko maš števc veni #-o
p.s.

morš pa podnev ja nekak videt če žarnce svetjo... :doubt:
boxer power
JoHnI-B
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Murska Sobota

Mam isti problem pri 156 2003 , tudi meni lučka gori za ab in z leve poleg še neka lučka oranžne barve , na njej je narisan sitz pa kao da eden gor sedi ...
Nevem za kaj je , ker imam it. knjigo in nič ne razumem ..

Nimam pojma ..
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

JoHnI-B napisal/-a:Mam isti problem pri 156 2003 , tudi meni lučka gori za ab in z leve poleg še neka lučka oranžne barve , na njej je narisan sitz pa kao da eden gor sedi ...
Nevem za kaj je , ker imam it. knjigo in nič ne razumem ..

Nimam pojma ..
Napiši kot piše v knjigi in ti prevedem :wink: "...lučka oranžne barve , na njej je narisan sitz pa kao da eden gor sedi ..." :lol:
Slika
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mensezdi je to lučka za sovoznikov airbag,tut men sta u duetu gorele :D pel na servis, pa reč štromarju direkt kva je narobe da ti resetera rač. pa mu daš za en per, cnej je tko kukr če se naročiš.... LP
JoHnI-B
Alfa Member
Alfa Member

Meni se je včeraj lučka za AB ugasnila , nisem nič delal , zdaj še samo oranžna lučka gori
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

probi izklopt sovoznikovga,odpreš desna vrata pa maš u armaturki za s klučm premaknt mau probi...
JoHnI-B
Alfa Member
Alfa Member

Hvala , deluje spet normalno
Uporabniški avatar
Niko
Alfist
Alfist
Kontakt:

Spoštovani alfisti in ljubitelji alf!
Dolgo že nisem pisal na forumu, kar pa ne pomeni, da vas redno ne berem. Pozdravljam novo ureditev, je preglednejša, bravo =D>

Imam vprašanje, ki se je rodilo danes. Če je bila tema že kdaj odprta, me prosim popravite. Skratka, na moji alfi 156, 2.4 JTD SW l. 2001, se mi je prižgala lučka za zračno blazino. Ali je napaka v kakšnem kontaktu in lahko to sam odpravim ali raje obiščem uradnega serviserja? Kaj predlagate vi?
Že v naprej se vam zahvaljujem za kakršenkoli odgovor, hvala.
Ostanite zvesti svojemu veselju!
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Pri meni je bil problem v konektorjih za zračno zaveso, kateri se nahajajo v prtljažniku, pod tapeto pri vsakem blatniku. Če nimaš zavese, probaj pogledat konektorje pod obema sedežema.
Slika
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Niko napisal/-a:Spoštovani alfisti in ljubitelji alf!
Dolgo že nisem pisal na forumu, kar pa ne pomeni, da vas redno ne berem. Pozdravljam novo ureditev, je preglednejša, bravo =D>

Imam vprašanje, ki se je rodilo danes. Če je bila tema že kdaj odprta, me prosim popravite. Skratka, na moji alfi 156, 2.4 JTD SW l. 2001, se mi je prižgala lučka za zračno blazino. Ali je napaka v kakšnem kontaktu in lahko to sam odpravim ali raje obiščem uradnega serviserja? Kaj predlagate vi?
Že v naprej se vam zahvaljujem za kakršenkoli odgovor, hvala.
Ostanite zvesti svojemu veselju!
Ponavadi so problem kontakti pod sedežom. Ko premikaš sedež (voznikov ali sovoznikov) medtem ko je avto pod kontaktom oz. prižgan, lahko že najmanjše nihanje napetosti računalnik zazna kot napako. Lahko je problem tudi v akomolatorju, najlažje pa zadevo preveriš s priklopom na računalnik, kjer v primeru padca napetosti to lepo izpiše.

Da izključiš slab konektor pod sedežem, kot razlog za lučko, lahko žice zvežeš direktno. Slaba stran tega je, da bo potrebno vsakič, ko se bo odstranjeval sedež iz vozila le te prerezati in nato kasneje ponovno združiti. Ampak hej, načelom ne dajemo sedež v in iz avta vsak teden. Vsekakor bo pa potrebno iti na tester.

lpE
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Kako izgleda ta laucka za airbag?

Non-stop sveti lucka, ki izgleda kot indikator za varnostni pas! A je to to?

Ce ni, kaj potem ta lucka pomeni, kje je problem?

Edit:
nasel en posnetek na youtube, ta lucka gori!

http://www.youtube.com/watch?v=kdvFVOuj ... re=related

Verjetno gre za airbag in tezave opisane v tej temi...

lp
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

To je lučka za air bag. Lahko, da je samo za resetirati računalnik, lahko je pa tudi dejansko kaj narobe z air bagom. Priklop na tester bo povedal vsa vprašanja.

Lp
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Foggy napisal/-a:To je lučka za air bag. Lahko, da je samo za resetirati računalnik, lahko je pa tudi dejansko kaj narobe z air bagom. Priklop na tester bo povedal vsa vprašanja.

Lp
Jap, gre jutri k Stepancicu, je ze zmenjeno.

Hvala!
T
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Vrhnika

Kaksen je postopek za odklopit zic (kable)?

Sedež moram dat vn iz avta, pa ne bi rad da se mi vklopi kaka lučka...
Najbrž je najbolje da odklopi akumulator, odklopim zic in nazaj v
obratnem vrstnem redu...
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

T napisal/-a:Kaksen je postopek za odklopit zic (kable)?

Sedež moram dat vn iz avta, pa ne bi rad da se mi vklopi kaka lučka...
Najbrž je najbolje da odklopi akumulator, odklopim zic in nazaj v
obratnem vrstnem redu...
Tako nekako. Vsak padec napetosti bo v računalniku zaznan kot napaka kar bo rezultiralo vklopu lučke za airbag.

Sam imam pa vprašanje v zvezi z sedeži in airbagih v njih. Namreč pod nos mi je nedavno prišla teorija, da naj bi imeli sedeži neke vrste "mrežico" (aka tipalo) preko sedeža, ki se lahko ob večji obremenitvi pretrga (recimo da s kolenom med zviranjem po avtomobilu preneseš vso težo na sedišče).

Čeprav te mrežice do danes ni nihče omenjal, se mi zdi teorija možna, čeprav še vedno malo mislim da AR 156, sploh tam okoli letnika 2000, te mrežice nima. Žal pa nisem več popolnoma prepričan v v svoje mnenje. Na ePERu sem namreč 0našel sliko, ki me je precej zmedla...

Slika

Z rdečo sem okviril stvar, ki me bode v oči. mogoče kdo točno ve kaj je to in čemu služi? Vse kar piše v ePERu je "resistor", ki ni poceni. Za kakršenkoli odgovor bom zelo hvaležen.

lp
Odgovori
  • Informacija