TS odkrili problem !

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: 50.000km od Ribata

Nic ne pomaga ce so lezaji suhi pri zaganjanju.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

Preluber...
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Verjetni ima zato V6 malce zaščiten ror, ki poteka iz spredvje vrste:

Slika

Oz. DaviiDova ideja: kot imajo naše mašine na šihtu narejen - električna pumpa pred zagonom ustvari tlak, ko se pa kompresor zavrti, se pa ustavi, ker deluje njegova pumpa.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Ta Preluber je še kar draga zadeva - Klik. Sem pa tu našel homemade, ki pa po napisanem tud ravno ni poceni :doubt: - Klik

Je kaj znano po kolko mrzlih zagonov/koliko km se že poznajo poškodbe?
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Vsak mrzel zagon nekaj skodi. Sicer pa ni neke panike, saj vedno malo olja ostane na stenah in nikoli ni cisto na suho.

Vecji problem je ugasanje avta, ko je le-ta bil turiran. Takrat se motor in olje ne ohladi tako hitro in se lahko "zapece" na stene oz. zaradi razlicne hitrosti ohlajanja razlicnih delov pride do deformacij.

lp
Slika
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj, Celje

js sicer nisem tak, ampak vsak ki pa zagovarja tezo , da se kopuje nove avte in da so stari za v smeti bi ti reku da tolk stare avte se ne tera, pač pa previdno vozi... in to da se stare avte vozi previdno vsekakor drzi, brezhibni gor ali dol, materjal ni več nov. Pa tudi če je letnik 2002 je verjetn pripeljan dol z miljon kilometri in komot že šteje za starega. Sigurno ne zariba pol leta star TS. Sigurno je pa čudno da ostali motorji nimajo problemov...Ker kolker mam js izkušenj z sfukanimi alfami, kar je veliko :), motorja od alfe ne mores ubiti, kar očitno za 2.0ts ne velja...
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Lahko zgolj slučaj, samo jaz sem že dvakrat nalil to zadevo v motor, in sicer ko je imela 20kkm in nato okoli 100kkm! http://www.mimovrste.com/artikel/342005 ... ent-750-ml

Sedaj bom ponovil ko imam cca 190km.

Ciao Alfista :mrgreen:

p.s. avto sem vedno "izkoriščal", kar pa ne pomeni, da sem stvar uničeval oz. "posiljeval".... Pri vsaki stvari moraš imeti malo občutka, tako da nikoli mrzle pritiskat, kot tudi nikoli brez par km ohlajanja po teranju nisem ugasnil motorja.
Tudi če ni več rosno mlada, se je ne bojim prtisnit in jo tudi bom.... (dokler ne ribne :lol: )
Slika
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Zanimivo, meni pri 180kkm še motor ne kaže znaka ribato. Do zdej mi je šlo samo vse ostalo
:lol:
Slika
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

[quote="
p.s. avto sem vedno "izkoriščal", kar pa ne pomeni, da sem stvar uničeval oz. "posiljeval".... Pri vsaki stvari moraš imeti malo občutka, tako da nikoli mrzle pritiskat, kot tudi nikoli brez par km ohlajanja po teranju nisem ugasnil motorja.
Tudi če ni več rosno mlada, se je ne bojim prtisnit in jo tudi bom.... (dokler ne ribne :lol: )[/quote]

jst tut tko delam, in prov lepo laufa..., hehe alfa33 sej bo :D zdj si že skor use zamenu tko da nebi smel jet več..... :P
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Alfa33 napisal/-a:Zanimivo, meni pri 180kkm še motor ne kaže znaka ribato. Do zdej mi je šlo samo vse ostalo
:lol:
Ej pa 1.8 so najbolš mašine =D>
Slika Slika Freude Am Fahren
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

kot ze receno, avto mors kdaj pa kdaj tut sterat, da se ne poleni. jz svojo tut kdaj "izkoristim" in mi pri svojih 230kkm motor zelo lepo prede! sam malo obcutka rabis in gre.
Slika
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

Jaz sem bil 5 sekund pred ribatom preprican da se to ne more zgoditi na motorju z manj kot 70k km.
No tudi zdaj sem pri 9k km preprican da ne more bit ribato.

Nazaj na temo. Pri temle nacinu z ovijanjem izpuha je edini problem to da nikoli ne mores vedeti ali je pomagalo ali ne. Ce ne drugega bo velika vecina avto prej prodala.
Jaz pa bom pri naslednjem servisu vzel ven ojnicne lezaje in objavil hi-res slike vsakega posebej da bomo ugotavljali ali je cetrti bolj spraskan kot prvi. :D
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Koliko dela pa je poobrat dol ojnične ležaje?

Slika
dejch79
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Ena ideja.. mogoče neumna ali pa ne.
Z termalno kamero, bi "poslikal" spodnji del avta in ugotavljali kje se najbolj greje in kje ne. Potem bi lahko bolj natačno določili ali je res kriv izpuh ali gre samo za konstrukcijski mimosunk alfinih inženirjev.

Lp
Dejan
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

Alfista napisal/-a:Koliko dela pa je poobrat dol ojnične ležaje?

2 uri za montazo in demontazo...
Odgovori
  • Informacija