155: Kateri del je to in čemu služi?

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

El Barto napisal/-a:Mislim da tista v kateremkoli položaju ni ravno verjetna, saj je v samem variatorju feder, ki vrača zadevo v začetni položaj.
Če je zadeva razmajana, je lahko tudi kak kontakt odletel in ne deluje, a potem nebi imel moči praktično v celotnem območju vrtlajev.
Mamina 75-ka je bila tudi lena pri speljevanju vendar se je to spremenilo po menjavi olja (sedaj je Selenia Gold) - izteklo je ogromno svinjarije po prvi menjavi Selenie.

Kar se pa izpušnih plinov tiče, je pa možno tudi, da so injektorji zapacani in malce puščajo, lahko je pa tudi mešanica zraka in bencina malce narobe nastavljena (vendar nevem, če je možno to spreminjat pri 155-ki).

Kdaj je bil pa nazadnje menjan filter za bencin in zrak, svečke?
Kar se tiče samih plinov, je mene na prejšni tudi jebalo ne glede na to kar sem zamenjal :wink: Potem sem pač naredu en hitri krog in zapeljal na valjčke in je blo kolko tolko OK :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
mopedino
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Žiri

El Barto napisal/-a: Kdaj je bil pa nazadnje menjan filter za bencin in zrak, svečke?
Vse to je blo menjano pred 8k km. S kabli za svečke in bencinsko pumpo vred.
Alfa in ženska... Obe je treba imeti rad in jima odpuščati napake.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

@Pepsi
Ja avto morabit obvezno dobro ogret ko gre na tehničnega.
Jaz jih pač vozim v Kranj (AMZS), pa čeprav so tudi v Lescah in Jesenicah (slabe izkušnje s pregledniki).
V Kranj se pa lepo po AC prelufta in ogreje, pa še pregledniki so prijaznejši, pa nikoli ni bilo problemov.

@mopedino
Kako se pa kaj Alfica vozi?
A dela bolj kratke fure, a se tudi lepo zvrti na AC vsaj parkrat na mesec?
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
mopedino
Alfa Junior
Alfa Junior

El Barto napisal/-a:@mopedino
Kako se pa kaj Alfica vozi?
A dela bolj kratke fure, a se tudi lepo zvrti na AC vsaj parkrat na mesec?
Avtoceste moja alfa skoraj nikoli ne vidi, a to ne pomeni, da ni "prepucana" :D
Rabim jo predvsem za v službo - 15km v eno stran, iz ene doline čez hrib v drugo dolino, tako da se zmeraj kar dobro ogreje. Tudi vožnja nad 4k rpm ji ni tuja...
Da bi katalizator ne bil ogret pred meritvijo na tehničnem, je popolnoma izključeno. Prav tako je imel šele 50km za sabo, tako da res ne vem, zakaj tako slab rezultat meritve plinov #-o
Razmišljam, da bi za probo odklopil ta EM ventil... Če prav razumem delovanje le-tega in variatorja, bi potem motor v višjih obratih naj ne imel toliko moči. Je tako?
Povedano drugače, če odklopim EM ventil, bi se morala vsekakor čutit razlika, sicer s tem ventilom ali variatorjem nekaj ni uredu...
mopedino
Alfa Junior
Alfa Junior

Povedano drugače, če odklopim EM ventil, bi se morala vsekakor čutit razlika, sicer s tem ventilom ali variatorjem nekaj ni uredu...
Evo, ta EM ventil sem odklopil in... avto ne gre nikamor. Sploh se ne razživi v višjih obratih. Torej je vse ok, le tisto puščanje olja moram še odpravit :-)(
Odgovori
  • Informacija